زندگينامه ورزشي

قهـرمان و پيشكسوت كشتي‌ خراسـان و ايران

« به نام ايزد بي‌همتـا»
با ياري خداوند متعـال و بزرگ ؛
بنا داريم از اين پـس زندگينـامه، خاطرات تلخ و شيرين، حوادث زندگي، مقام‌هاي قهرماني، حرفهاي دل و خلاصه آن چه خواندني ا‌ست از پيشكسوتان و قهـرمانان را همـراه با عكس و ساير مدارك آنان به رشته‌ي تحريـر درآوريم، در اين راه جناب آقاي مجيـد عباسي رياست محترم كميته چاپ و نشر انجمـن كه خود از قهـرمانان با سابقه كشتي و به جهت صفات اخلاقي و پهلواني مورد علاقه‌ي وافر جامعـه‌ كشتي مي‌باشـد ما را همراهي خواهنـد نمود و قرار بر اين شد كه هر كدام از پيشكسوتان محترم كشتي كه ميـزبان نشست ماهانه مي‌شود زندگي‌نامه اش به رشته تحرير درآيد .
و اين روند ادامه خواهد داشت تا با ياري خداوند بزرگ در پايان كار اين مجموعه به صورت كتابي ارزشمند بچاپ رسيده و به جامعه كشتي خراسان بزرگ تقديم گردد.
مقدمه
ديدگاههاي اجتماعي و مذهبي پهلوان گلمكاني تمام هدايايي كه در مسابقات داشتند از جمله قندي را كه برنده مي شدند و يا پول و هداياي ديگري را كه دريافت مي كرد، در دوران نوجواني به هيئت مذهبي به نام هيئت صاحب الزمان (عج) كه ايشان هم عضو اين هيئت بودند، هديه مي كردند.
ايشان معتقد بود هميشه بايد از خداوند متعال كمك خواست چرا كه كمك خداوند بي انتهاست و بدون هيچ منت گذاري ولي كمك انسانها فاني است.
پهلوان گلمكاني ميگفت اگر در هر كاري انسان نيت پاك داشته باشد و خداوند را مدنظر قرار دهد قطعاً موفق خواهد شد.
از نظر آداب اجتماعي و معاشرت با ديگران همان خصلت هاي پهلواني كه ناشي از چند سال قهرماني و نيز به گفته خودشان الگو قرار دادن مولاي متقيان اميرالمؤمنين علي (ع) بسيار خوب و به دور از تكبر بودند.
ارزش زيادي براي ورزشكاران قايل بود و ارادت خاصي به پهلوانان داشت چرا كه در ضمن صحبت هايش از پيشكسوتان از جمله آقايان وفادار، شورورزي، فخرايي، آزمون، خادم، توكلي و مرحوم محجوب و پهلوان محمدعلي صحرائي و… ياد مي كرد.
پايان گفته هاي خود را با بيت زيبايي از پهلوان گلمكاني كه نشانگر ذوق ايشان در زمينه هنر و شعر مي باشد خاتمه مي دهم.

فلك بر زمين گل نشاند الهي خزان راه بستان نداند الهي
گل گلمكان و گل از هم سرشتند كه بي گلمكان گل نماند الهي

به نام خدا
در سال ۱۳۱۳ در خانواده مذهبي و تقريباً پرجمعيت در خطه اي از سرزمين هاي سبز و خرم خراسان شمالي در ۵۰ كيلومتري شهر مقدس مشهد، در محيطي آرام و دلنشين و دور از هياهو پا به دنياي زيباي آن منطقه يعني گلمكان گذاشت. نام او را چون نام عباس نام آور، برادر امام حسين عليه السلام، عباس نهاند. ايشان بعدها پهلواني بزرگ در راه اسلام و ميهن خود شد.
عباس گلمكاني فرزند علي اصغر كه پدر نيز در آن خطه پهلوان خيز و سبز و خرم، پهلوان كشتي با چوخه بود؛ در خانواده اي نسبتاً پرجمعيت بزرگ شد. پهلوان علي اصغر چهار فرزند پسر و دختر داشت كه پهلوان عباس گلمكاني فرزند چهارم بوده و در بين پسران از همه كوچكتر، اما جسوري و بي باكي او در عرصه كشتي و مبارزه تن به تن زبان زد خاص و عام بود. در آن زمانها شهرستان گلمكان محيطي مناسب براي انجام مسابقات كشتي با چوخه بود، زيرا در اطراف آن روستاهاي قديمي با قدمت چند صد ساله مانند: چشمه گيلاس و چناران و… وجود داشت و اين نوع كشتي در جوانان آن منطقه رواج بسيار داشت، حتي مي توان گفت كه اين كشتي با خون جوانان آنجا اجين شده بود. معمولاً پهلوان علي اصغر فرزند ارشد خود يعني، پهلوان حسن گلمكاني را در مراسم عروسي ها و اعياد براي كشتي به همراه خود مي برد و فرزند كوچك خانواده (عباس) نيز با شوق و ذوق با آنان همراه ميشد و به تماشاي كشتي برادر خود مي نشست. كم كم كه عباس از طفوليت پا به عرصه نونهالي مي گذاشت نسبت به همسالان خود حدوداً دو برابر ديده مي شد، يعني بدون اغراق مي توان گفت ۱۲ سالگي عباس برابر بود با يك جوان ۱۸ ساله و پدر هم سعي در پهلوان كردن ايشان داشت. به گفته خود پهلوان وقتي كودك ۱۰ ساله بود با برادران خود تمرين مي كرده ولي هميشه پهلوان علي اصغر به كمك او مي آمده ودست در پشت عباس مي گذاشته و نمي گذاشت كه او به زمين بخورد و بتواند برادرهاي خود را شكست دهد. همين منوال باعث شد كه عباس رشد مناسبي كرده و در راه كشتي گيري مهارت خاصي پيدا كند تا بتواند در برابر پهلوانان آن خطه قرار گيرد. عباس در دوران تحصيلات ابتدايي خود را در همان گلمكان به پايان رسانيد و براي تحصيلات متوسطه بايد در شهرستان مشهد به مدرسه مي رفت. پدر بايد فكري انديشيده و ايشان را راهي مشهد جهت تحصيل مي نمود و از يك سوء هم خدمت سربازي ايشان در پيش بود؛ به هر حال روز به روز پهلوان عباس به تجربيات و قدرت بدني خود در اثر ورزش افزوده مي كرد تا روزي كه در خطه پهلوان خيز گلمكان، چناران و چشمه گيلاس حريفي كه بتواند در مقابل ايشان ايستادگي كند نبود. او از دست هاي بسيار قوي و پاهاي كشيده برخوردار بود و براي لنگ كاري يك ورزشكار ششدانگ بود.
اكنون سرنوشت كوتاهي راجع به خطه پهلوان خيز گلمكان و چشمه گيلاس براي شما تعريف مي كنم:
به قول تاريخ دانان در سلطنت قاجاريه در مشهد، پهلواني پاي به عرصه وجود مي گذارد به نام پهلوان اكبر خراساني كه ايشان عنوان دايه پهلواني پايتخت را دارا بوده، در آن موقع پهلوان پايتخت پهلوان بزرگ، ابراهيم يزدي بود. و دو بار هم پهلوان اكبر خراساني در سال هاي پيش بازنده اين پهلوان شده و براي بار سوم عزم خود را جزم مي كند تا پهلوان پايتخت را شكست دهد؛ در آن سال پهلوان اكبر خراساني خيلي زحمت مي كشد و بعد از آمادگي نسبي، مربي ايشان كه پهلوان ضابط نام داشته و از خادمين حرم امام رضا (ع) بوده به او پيشنهاد مي دهد كه ايشان به چشمه گيلاس و گلمكان بيايد و چند ماهي با جوانان اين منطقه به تمرينات كشتي با چوخه بپردازد تا از نظر پاها و سر و سينه به حد عالي برسد. ايشان هم به مدت ۳ ماه اول پاييز كه جوانان چشمه گيلاس و گلمكان و ساير روستاها بيكار هستند و كار آنها در پاييز به پايان رسيده به اين خطه مي آيد و با جوانان اين منطقه شروع به تمرينات سخت و طاقت فرساي كشتي چوخه مي نمايد و بدين ترتيب از موقعيت خوبي در كشتي چوخه و پهلواني برخوردار مي شود. بعد از اين تمرينات با يك بدن آماده در مسابقات پهلواني كشور شركت كرده و با فنون و لنگ هاي مخصوص كشتي با چوخه توانست در برابر پهلوان ابراهيم يزدي بزرگ پيروز شود و به عنوان پهلوان پايتخت كشور در دربار ناصر الدين شاه برسد.
هدف من از خلاصه اين داستان اين بود كه بدانيد در خطه چشمه گيلاس و گلمكان چه پهلواناني بوده و وقتي پهلوان عباس به قهرماني اين منطقه مي رسد يعني از نظر بدني و شهامت در سطح بالايي بوده و مي توانسته در آينده يكي از قهرمانان به نام ايران باشد كه همين طور هم شد.

به هر حال بايد بگويم كه عباس جواني بود بسيار آرام و در مقابل گرفتاري هاي كوچك با خونسردي و حوصله فراواني كه داشت مي توانست بر مشكلات زندگي خود فائق آيد. اين پهلوان چنان اخلاق حسنه اي داشته كه تمام روستائيان و اقوام و خويشاوندان و مردم عادي هميشه به او علاقه مند بوده، ايشان با كوچكتر ها مهربان و با بزرگان با ادب و با افتادگي برخورد مي كرد و هيچگاه راضي نبود كه كسي ازدست ايشان خدا نخواسته ناراحتي داشته باشد. سعي مي كرد با تمام مردم دوست باشد و به همه احترام بگذارد. زياد شما را اذيت نمي كنم، اين گفته ها شمه اي بزرگي و منش ايشان بود كه براي شما تعريف كردم.به هر حال ايشان به اجبار براي درس و تمرين بيشتر به مشهد سفر كرده اما دلش هميشه در طرف ولايت و همشهري هايش بود و حتماً هفته اي يكي دو بار به شهر خود سري ميزد و اطرافيان را مي ديد.
ايشان در مشهد تا دوره اول متوسطه به تحصيل ادامه داد و بعد از آن هم به توصيه تني چند براي كشتي آزاد و باستاني به باشگاههاي مشهد رفته. اولين بار سر از باشگاه ورزشي خيام آن زمان درآورد كه مربي اين باشگاه كسي نبود جزء پدر كشتي خراسان، آقاي كريم محمديان. ايشان با اين مربي فهيم و عاشق كشتي شروع به كشتي آزاد و فرنگي نمود كه بعد از مدتي هم خدمت سربازي پيش آمد و بعد از خدمت دوباره در همان سالن شروع به ورزش نموده و در همين موقع در باشگاه پاس مشهد نيز مشغول به كار ورزش و كشتي شد، يعني قسمت تربيت بدني پاس را بر عهده داشت ولي بعد از چند سال خدمت در تربيت بدني شهرباني به تربيت بدني شهرداري منتقل شد و تا آخر خدمت سي ساله در شهرداري مشهد انجام وظيفه نمود. ايشان در همان كوران كشتي و پهلواني ازدواج نمود و عايد اين ازدواج يك فرزند پسر و دو دختر بود كه فرزند پسر ايشان همايون نام داشت كه ايشان هم بعدها به جرگه كشتي گيران پيوست و يكي از قهرمانان خراسان شد ولي متاسفانه به دليل كار كشاورزي كه در پيش بود و پهلوان عباس به علت گرفتاري كاري در شهر داشت ايشان كشاورزي پدر را رونق مي داد و به همين دليل و چندگرفتاري ديگر نتوانست كه پا جاي قهرماني هاي پدر بگذارد و راه پدر را ادامه دهد. بايد بگويم كه پهلوان عباس گلمكاني در يكي از مسابقات پهلواني كشور شركت كرده و به علت آگاه نبودن از مقررات كشتي پهلواني به مقام سومي كشور را اكتفا كرد.
يك خاطره از اولين يا دومين دوره مسابقات ايشان در كشتي قهرماني كشوري براي شما بازگو مي كنم:
ايشان همانطور كه شرح دادم يكي دو بار نفر اول استان شد و بايد راهي مسابقات قهرماني كشور مي شد. آقاي محمديان او را به مسابقات كشوري به همراه تيم مي برد ولي چون ايشان جواني بي تجربه بود كمتر به او اطمينان مي كرد و هميشه از ايشان به عنوان ذخيره استفاده مي كرد. در وزن ايشان محمدقربان بهادري از قوچان كشتي مي گرفت. قربان بهادري چند سالي بود كه جزء تيم خراسان بوده و هر سال هم بر سكوي قهرماني تكيه مي زد. چون آقاي محمديان ترس داشت كه شايد پهلوان عباس نتواند به آن مقام كه شايسته است برسد او را در كنار تيم نگاه داشت تا با تجربه شود. اين منوال ادامه داشت تا اينكه پهلوان عباس در سال ۱۳۳۷ موقع وزن كشي از پهلوان بهادري تقاضايي مي كند و به او مي گويد: اگر ميشود شما كاري بكن كه وزن شما براي كشتي نرسد و من به جاي شما شركت كنم تا آمادگي و جنگندگي خودم را به آقاي محمديان ثابت كنم. ايشان هم به گفته خود پهلوان از خود گذشتگي كرده و بهانه اي مي گيرد و در سر وزن كشتي حاضر نمي شود و آقاي محمديان مربي تيم به اجبار پهلوان عباس را به جاي او در تيم جايگزين مي كند. ايشان هم در آن مسابقه كشتي مي گيرد اما با جهان پهلوان تختي روبه رو مي شود و اين كشتي را واگذار كرده و به مقام سوم مسابقات دست پيدا مي كند. با اين پيروزي براي آقاي محمديان در سال هاي آينده در اين وزن كشتي گير جوان و جوياي نام همچون عباس گلمكاني پيدا مي شود. در سالهاي بعد هميشه پهلوان عباس جزو نفرات برتر تيم كشتي خراسان بوده و چندين سال پياپي توانست مدال هاي بي شماري در اين راستا به دست آورد كه همه سال ها را با ذكر تاريخ و مسابقه به سمع و نظر شما خواهيم رساند.

تاريخچه مسابقات كشتي قهرماني استاني و كشوري در كشتي آزاد و فرنگي كه پهلوان عباس گلمكاني شركت كرده و داراي مقام شده است به ترتيب شرح سال ها مي باشد.
سال ۱۳۳۷
در سال ۱۳۳۷ مسابقات كشتي استاني به سرپرستي و مربيگري آقاي كريم محمديان در شهرستان مشهد برگزار شد پهلوان عباس گلمكاني توانست تمام رقباي استاني خود را شكست دهد و نفر اول وزن هفتم تيم كشتي خراسان شود و توانست در مسابقات قهرماني كشور كه در همان سال در تهران برگزار مي شد شركت نمايد.
ايشان در كشتي آزاد در وزن هفتم به مقام سوم رسيد و جهان پهلوان تختي از تهران و شهاب ايراندوست از آبادان به ترتيب به مقام هاي اول و دوم رسيدند.
۱- پهلوان تختي از تهران
۲- شهاب ايراندوست از آبادان
۳- عباس گلمكاني از خراسان

بايد متذكر شوم در همان موقع بود كه روزنامه اطلاعات شماره ۹۸۵ عباس گلمكاني را به جامعه كشتي معرفي كرده بود. پهلوان گلمكاني با اينكه ۳ روز كشتي آزاد به طول انجاميده بود در روز چهارم كه كشتي فرنگي قهرماني كشور دوباره در تهران برگزار مي شد بدون هيچ ترس و واهمه اي و احساس خستگي براي كشتي فرنگي قهرماني كشور در وزن هفتم وزن كشي نمود و با بزرگان كشتي كشور دست و پنجه نرم كرد و بعد از ۳ روز تلاش دوباره توانست سكوي سومي را در كشتي فرنگي براي اولين بار از آن خود و تيم خراسان نمايد و آقاي محمديان را سربلند و شاد نمايد و مقام سومي را براي همشهري هاي خود در خراسان و گلمكان به ارمغان بياورد.
نفرات برتر در وزن هفتم كشتي فرنگي قهرماني كشور در سال ۱۳۳۷ عبارت بودند از آقايان :
۱- شهاب ايراندوست از آبادان
۲- احمد هماي سعادت از تبريز
۳- عباس گلمكاني از مشهد

سال ۱۳۳۸
در اين سال مسابقات استاني در شهرستان طبس برگزار شد كه پهلوان عباس گلمكاني در اين دوره با عضويت در تيم مشهد پا به عرصه مسابقات استاني گذاشت و توانست تمام حريفان خود را يكي پس از ديگري شكست دهد و نفر اول مسابقات در وزن خودش معرفي شده تا بتواند در مسابقات قهرماني كشور كه در شهرستان شيراز- استان فارس برگزار مي شد براي دومين بار در رشته فرنگي شركت نمايد و از حريم قهرماني سال پيش خود دفاع كند و بر تجربيات خود افزوده نمايد تا بتواند شايستگي خود را براي تيم خراسان و كشور ثابت نمايد.
در سال ۱۳۳۸ پهلوان عباس گلمكاني به امر مربي خود به وزن ششم آمد و در اين وزن هنرنمايي كرد. چون از حريفان سال پيش در اين وزن نبودند و با حريفان جديدي بايد رقابت مي كرد و تقريباً حريفان ناشناخته بودند به همين دليل نسبتاً خوب ظاهر نشد و توانست دوباره همان سكوي سوم سال پيش را براي خود نگه دارد؛ حال اينكه در سال پيش روزنامه ها از يك پديده جديد كشتي در تيم خراسان نام برده بودند ولي متاسفانه همان مقام سوم را احراز نمود و دوباره تيم خراسان را با مدال برنز خود ياري نمود تا از نظر تيمي خراسان مقام اول كشور را در شيراز به دست آورد و كاپ قهرماني را بالاي سر برد.
يادش گرامي باد

نفرات اول در اين دوره عبارت بودند از آقايان :
۱- خسرو ملكان از تهران
۲- عاطفي نژاد از خوزستان
۳- عباس گلمكاني از خراسان

سال ۱۳۳۹
در اين سال تمام شهرستان هاي خراسان در شهر مشهد جمع شده بودند و مسابقات در ۳ روز در محل سالن مهران برگزار شد كه پهلوان عباس گلمكاني در وزن ششم شركت داشت و تمام حريفان خود را شكست داد و جزو تيم منتخب خراسان انتخاب شد تا بتواند در مسابقات قهرماني كشور كه در استان گيلان- شهرستان رشت برگزار مي شد شركت نمايد و از حريم قهرماني خودش و استان دفاع كند.
بايد عرض كنم مسابقات قهرماني كشور كه بيست و يكمين دوره آن بود در فروردين ماه و تقريباً در روزهاي نوروز و در آب و هواي بهاري و خوب در رشت برگزار شد كه پهلوان عباس گلمكاني در كشتي آزاد توانست بعد از منصور مهديزاده از تهران مقام نايب قهرماني را از خود و تيم خراسان نمايد.
نفرات برتر سكوهاي قهرماني در اين سال عبارت بودند از آقايان :
۱- منصور مهديزاده از تهران
۲- عباس گلمكاني از خراسان
۳- مجيد عقيلي از مازندران
بايد توضيح بدهم كه روز ديگر وزن كشي براي كشتي فرنگي قهرماني كشور بود و دوباره پهلوان عباس گلمكاني بدون اينكه احساس خستگي نمايد و خم به ابرو بياورد در وزن ششم مسابقات كشتي فرنگي شركت نمود و تمام حريفان را يكي پس از ديگري شكست داد و با تمام قدرت و ابهت بر سكوي اول قهرماني كشور جاي گرفت و خراساني ها و مخصوصاً مردم شريف و ورزش دوست گلمكان را غرق در شادي نمود و آوازه گلمكان بر سر زبان ها جاري شد.
نفرات برتر سكوهاي قهرماني در رشته فرنگي در اين سال عبارت بودند از آقايان :
۱- عباس گلمكاني از خراسان
۲- اصغر ذوقيان از تهران
۳- ابوالقاسم چگيني از لرستان
سال ۱۳۴۰
در سال ۱۳۴۰ مسابقات استاني با سرپرستي آقاي كريم محمديان در شهرستان كاشمر برگزار شد كه تقريباً تمام تيم هاي شهرستان ها در اين دوره شركت كرده بودند و طبق سنوات گذشته درباره پهلوان عباس گلمكاني توانست تمام مدعيان خود را كنار بزند و بر سكوي اول استان تكيه زده و بار ديگر تماشاچيان را محو كشتي خود سازد و جزو نفرات قرص و محكم كشتي تيم خراسان باشد تا از حريم ورزشي خود در صحنه قهرماني كشور دفاع نمايد.
مسابقات كشتي قهرماني كشور در رشته آزاد و فرنگي در آبان ماه سال ۱۳۴۰ در سالن محمدرضا شاه قديم و هفتم تير فعلي برگزار شد. تيم خراسان با تمام نفرات خوب و برتر مسابقات استاني خودش شركت داشت كه پهلوان عباس گلمكاني در وزن ششم خود را آزمايش كرده و توانست سكوي سوم مسابقات را به خود اختصاص دهد و دل مربي آقاي محمديان و ساير اعضاء تيم را شاد كند.
نفرات برتر سكوي وزن ششم عبارت بودند از آقايان :
۱- ابراهيم كريمي از تهران
۲- محمدعلي نجارزاده از فارس
۳- عباس گلمكاني از خراسان
ناگفته نماند كه بعد از كشتي آزاد، كشتي فرنگي وزن كشي شد و پهلوان گلمكاني باز در وزن ششم روي باسكول قرار گرفت تا در كشتي فرنگي حريفان خود را مهك زند. در اين دوره از مسابقات نيز توانست از نفر اول كشتي آزاد كه او را برده بود يه فرد شكست خورده درست كند و با تمام قدرت و توانايي بر سكوي يك قهرماني كشور تكيه زند.
اسامي برنده گان سكوي افتخار عبارت بودند از آقايان :
۱- عباس گلمكاني از خراسان
۲- ابراهيم كريمي از تهران
۳- قيامي از استان مركزي

سال ۱۳۴۱
در اين سال مسابقات استاني در شهرستان تربت جام برگزار شد و تمامي شهرستانها در اين دوره از مسابقات شركت كرده بودند كه انصافاً هم مسابقه سنگيني بود.
شهرهاي شركت كننده عبارت بودند از :
قوچان- بجنورد- شيروان- سبزوار- نيشابور- تربت حيدريه- كاشمر- بيرجند- فريمان و تربت جام
پهلوان عباس گلمكاني با آمادگي خاصي در اين دوره از مسابقات شركت كرده و حريفان خود را در زمانهاي كوتاهي با ضربه فني شكست داد و قهرمان استان شد.
همين جا، جا دارد كه يك خاطره از همين مسابقه در تربت جام برايتان نقل كنم:
در يكي از كشتي هاي اين قهرمان زماني كه نام پهلوان گلمكاني را خواندند كه بر روي تشك حاضر شود و حريف او كه جواني از يكي از شهرستان ها بود وقتي نام عباس گلمكاني را شنيد و تماشاگران پرجوش و خروش تربت جام را ديد كه چگونه كشتي گير جوان و قهرمان خودشان را تشويق مي كردند به كلي روحيه خود را از دست داد و وقتي پهلوان عباس بر روي تشك حاضر شد از پيش خود را بازنده فرض كرد. به محض اينكه دست دادند، با سوت داور كشتي شروع شد؛ هنوز پهلوان گلمكاني دست به ايشان نزده بود اين پهلوان جوان پل بلند بست و خودش را كاملاً جمع و جور كرد كه زود ضربه فني نشود. وقتي پهلوان عباس اين منظره را ديد يكي از انگشتان دست خود را روي شكم و سينه حريف قرار داد و ايستاد و حريف ايشان كه خود نيز سنگين وزن بود تحمل پل رفتن را نكرده و پشت او به تشك رسيد و داور ضربه فني را اعلام كرد. بايد عرض كنم پهلوان عباس آنقدر قوي بود و گذشت داشت كه نخواست به حريف جوان كه خودش را باخته بود فشار بيخودي بياورد، آن جوان با تحمل سنگيني وزن خودش آرام آرام پشتش به تشك كشتي رسيد ضربه فني شد.
مسابقات قهرماني كشور در سال ۱۳۴۱ در كشتي آزاد و فرنگي در تهران برگزار شد كه در اين سال پهلوان عباس هم در كشتي آزاد و هم در فرنگي شركت نمود و توانست براي اولين سال قهرمان اول هر دو رشته آزاد و فرنگي شود و بار ديگر چشمان حريفان را بر روي خود باز كند و نام قهرمان قهرمانان را براي خود بايگاني نمايد. در اين دوره از مسابقات كه در تير ماه در سالن هفتم تير برگزار مي شد و اكثر استان هاي كشور در اين مسابقات شركت نموده بودند پهلوان عباس گلمكاني يكي پس از ديگري حريفان خود را شكست داد و بلاخره در آخرين كشتي بر روي سكوي اول قهرماني كشتي آزاد تكيه زد.

نفرات اول تا سوم قهرماني كشتي آزاد عبارت بودند از آقايان:
۱- عباس گلمكاني از خراسان
۲- مهدي مقرب از اصفهان
۳- ابراهيم كريمي از تهران
عباس گلمكاني بعد از ۳ روز زورآزمايي، در روز چهارم براي كشتي فرنگي كشور وزن كشي نمود و در اين رشته از كشتي هم توانست تمامي حريفان خود را يكي پس از ديگري شكست دهد و قهرماني خودش را در كشتي فرنگي مسجل نمايد و بار ديگر نام خراسان و گلمكان را بر سر زبانها جاري نمايد.
نفرات برتر كرسي قهرماني كشتي فرنگي كشور در سال ۱۳۴۱ تهران عبارت بودند از آقايان :
۱- عباس گلمكاني از خراسان
۲- مهدي مقرب از اصفهان
۳- نامدار يگانه از تهران
سال ۱۳۴۲
در سال ۱۳۴۲ پهلوان عباس گلمكاني در وزن ششم جزو تيم ملي كشتي فرنگي كشور بود كه در مسابقات جهاني يوكوهاماي ژاپن شركت داشت و توانست در آن مسابقه جهاني به مقام پنجم جهان دست پيدا كند.
آنطور كه خود پهلوان تعريف مي كند در اردوي تيم ملي ايشان حريف تمريني نداشتند. فقط با پهلوان تختي و مهديزاده تمرين مي كرده، آن هم تمرين كشتي آزاد و بعد هم براي كشتي فرنگي آماده مي شده و تمرينات كشتي فرنگي انجام مي داده.
به گفته پهلوان افتخارات خارجي و داخلي ايشان به اين ترتيب بوده است:
۱- مقام دوم مسابقات ارتش ها در زمان سربازي
۲- مقام پنجم كشتي فرنگي مسابقات جهاني يوكوهاماي ژاپن
۳- مقام قهرماني در كشور پاكستان
۴- شكست قهرمان جهان، كشور ژاپن به نام ساساكي
۵- داراي بازوبند مقام سوم كشتي باستاني ايران
۶- ۳۰ مدال قهرماني در رشته كشتي آزاد و فرنگي در سطح كشور
۷- ۱۵ سال قهرمان وزن ششم و هفتم و هشتم از سال ۱۳۳۷ تا ۱۳۵۲
۸- و در مسابقات بيشماري از جامهاي استاني و كشوري شركت كرده
سال ۱۳۴۳
مسابقات استاني در سال ۱۳۴۳ در تربت جام برگزار شد كه عباس گلمكاني در تيم خراسان شركت داشت و بعد از قهرماني استان در بيست و پنجمين دوره مسابقات قهرماني كشور كه در تهران برگزار مي شد، در كشتي فرنگي جزو تيم منتخب خراسان در اين دوره از مسابقات شركت كرده و توانست با تمام قدرت و توان حريفان خود را يكي پس از ديگري شكست داده و به مقام قهرماني بيست و پنجمين دوره مسابقات قهرماني كشور در تهران دست يابد و بار ديگر خود را در اين وزن مطرح سازد و شادي خاصي به اردوي تيم كشتي خراسان مثل سالهاي گذشته بياورد و دل مردم خداجو و خدا دوست گلمكان كه همگي براي قهرماني اين جوان دست به دعا برمي داشتند شاد و خرم سازد و نام سرزمين گلمكان را بار ديگر بر سر زبانها جاري سازد.
نفرات برتر سكوي وزن ششم كشتي فرنگي قهرماني كشور در سال ۱۳۴۳ تهران عبارت بودند از آقايان:
۱- عباس گلمكاني از خراسان
۲- محمد عرب از تهران
۳- ناصر كاظمي نژاد از خوزستان

سال ۱۳۴۴
مسابقات استاني سال ۱۳۴۴ در شهرستان كاشمر برگزار شد و تيم مشهد هم به سرمربيگري كريم محمديان در اين دوره از مسابقات هم با سرپرستي آقاي كريم محمديان در آن شهرستان به خوبي و هرچه باشكوهتر برگزار شد. در وزن ششم عباس گلمكاني به مقام اول اين وزن دست يافت و توانست در تيم منتخب خراسان براي بيست و ششمين دوره مسابقات قهرماني كشوري سال ۱۳۴۴ كه در تهران برگزار مي شد حاضر شود بار ديگر پهلوان عباس گلمكاني با توان و قدرت مضاعف هم در كشتي آزاد و فرنگي بر روي باسكول رفت تا يك بار ديگر خود را در مقابل حريفان كشوري خود بيازمايد. ايشان توانست به حول و قوه الهي و دعاي خير مردم گلمكان و مشهد و با مدد از مولا امام رضا خود را در بالاترين سكوي كشور ديد. و ضمن قهرماني در كشتي آزاد در رشته فرنگي هم به مقام قهرماني رسيد.
نفرات اول تا سوم سكوي برتر وزن ششم قهرماني كشور ۱۳۴۴ تهران
۱- عباس گلمكاني از خراسان
۲- احمد رضائي از لرستان
۳- يعقوب خشكبياريه از تبريز
نفرات برتر سكوي قهرماني كشتي فرنگي كشور سال ۱۳۴۴ تهران عبارت بودند از آقايان :
۱- عباس گلمكاني از خراسان
۲- احمد رضائي از لرستان
۳- يعقوب خشكبياريه از تبريز

سال ۱۳۴۵
مسابقات استاني در سال ۱۳۴۵ در شهرستان اسفراين برگزار شد. در آن تاريخ اسفراين به تازگي تبديل به شهرستان شده بود و جاده هاي منتهي به اين شهر از طرف بجنورد با خطرات زيادي روبه رو بود و جاده هم خاكي و كوهستاني بود كه فقط ماشين هاي جيپ مي توانستند از اين مسير رفت و آمد كنند. از طرف سبزوار هم جاده اي باريك به طول ۱۲۰ كيلومتر وجود داشت كه بيشتر از آن مسير رفت و آمد انجام مي شد. مسابقات استاني در تابستان همان سال در اين مكان برگزار شد كه استاندار وقت باتمان قليچ، رئيس سازمان تربيت بدني آقاي جعفريان و جمعي ديگر از بزرگان استان در اين محل حضور داشته و جوايز و مدال هاي قهرمانان را اهدا مي كردند. در اين دوره تيم هاي قوچان، بجنورد و شيروان بعد از حذف امتيازات مشهد به قهرماني رسيدند؛ در همان سال مسابقات كشتي آزاد و فرنگي قهرماني كشور در آذربايجان شرقي و در شهر تبريز برگزار شد و پهلوان عباس گلمكاني در وزن ششم كشتي فرنگي كشوري در تيم خراسان شركت داشت و با تمام وجود و توانايي به اين مسابقات پرداخت و توانست از جايگاه سال پيش خود دفاع كند و بار ديگر به مقام قهرماني اول كشور دست پيدا كند و بر سكوي شماره يك كشور قرار گيرد. در اين وزن ده كشتي گير از ۱۰ استان شركت داشتند.
نفرات برتر سكوي قهرماني عبارت بودند از آقايان :
۱- عباس گلمكاني از خراسان
۲- نصرت گودرزي از لرستان
۳- تقي رجائي از اصفهان

سال ۱۳۴۶
سال ۱۳۴۶ مسابقات استاني در مشهد برگزار شد كه اردوگاه در هنرستان تقي آباد واقع شده بود و مسابقات هم در سالن مهران برگزار مي شد و اكثر شهرستانهاي خراسان در اين دوره از مسابقات شركت كرده بودند و تمام اوزان از تعداد كشتي گير تقريباً پر بود. مسابقات حال و هواي خوبي داشت و تلاش براي انتخابي تيم منتخب خراسان داغ بود و همه تلاش مي كردند تا در اين دوره از مسابقات قهرماني كشور كه در نيمه دوم مرداد ماه در كرمانشاه برگزار مي شد شركت داشته باشند.
اين دوره از مسابقات قهرماني كشور باز هم پهلوان عباس گلمكاني در تيم خراسان در رشته فرنگي حضور داشت بايد عرض كنم هر چند كه ايشان در مسابقات استاني به راحتي توانسته بود از پس حريفان بگذرد اما به علت گرفتاري شغلي و خانوادگي كمي از تمرينات دور بوده و همانند سالهاي پيشين آمادگي زيادي كسب نكرده بود؛ به هر حال با اصرار مربي تيم آقاي كريم محمديان ايشان در مسابقات كرمانشاه در وزن ششم رشته فرنگي شركت نمود و از روي تعصب و فداكاري كه از خود نشان داد توانست يكي از سكوهاي قهرماني را كسب كند و بدون مدال مسابقات قهرماني كشور را ترك نكند و خودش و تيم استان را در اين تورمنت مطرح سازد و به مقام سومي دست پيدا كند.
اسامي نفرات برتر سكوهاي سه گانه عبارت بودند از آقايان :
۱- نصرت گودرزي
۲- خسرو وزيري
۳- عباس گلمكاني از خراسان
با امتيازي كه تيم خراسان بدست آورد مقام نايب قهرماني را از آن خود كرد.
خدايش رحمت كند

سال ۱۳۴۷
در سال ۱۳۴۷ مسابقات انتخابي كشتي آزاد و فرنگي در شهرستان قوچان برگزار شد و مي شود گفت كه تقريباً چهره كشتي گيران استان خراسان عوض شده و چهره جوانتري به خود گرفته بود. پهلوان عباس گلمكاني كه تقريباً دوران قهرماني او به پايان مي رسيد، ولي با آن تعصب و پشتكاري كه داشت دوباره در اين مسابقات شركت كرده و مقام قهرماني استان را به خود اختصاص داد و توانست در بيست و نهمين دوره مسابقات قهرماني كشور شهر ساري و در استان مازندران برگزار مي شد در رشته فرنگي شركت كند. بايد بگويم كه پاره اي از مشكلات و درگيري هاي بيرون از محيط كشتي تمرينات پهلوان عباس را به هم زده بود و تمرينات ايشان در همان عرصه كشاورزي خلاصه مي شد و كمتر مي توانست در صحنه تمرينات كشتي حاضر شود. به هر حال با تعصب خاصي كه به كشتي و به شهر خود داشت در مسابقات قهرماني كشور شركت نمود و توانست از پس حريفان زيادي بگذرد ولي در پايان كار مقامي بهتر از چهارمي كسب ننمود و متاسفانه به حريفاني كه قبلاً همه را ضربه فني كرده بود كشتي را واگذار نمايد و همين باخت و كسب مقام چهارمي باعث شد كه تصميم خود را عوض نمايد و دوباره در تمرينات جدي شهر خودش شركت كند تا بتواند دوباره بر روي سكوي قهرماني كشور قرار بگيرد و دل اهالي غيرتمند گلمكان را شاد نمايد و با همان تصميم هم از مسابقات برگشت.
روحش شاد

سال ۱۳۴۸
مسابقات استاني در سال ۱۳۴۸ در شهرستان نيشابور آغاز شد و كشتي گيران زيادي در اين دوره شركت كرده بودند فدراسيون كشتي جهان در اين سال دو وزن به تعداد اوزان كشتي كه ۸ وزن بود اضافه كرده و آن به ۱۰ وزن ارتقا داده بود؛ به همين دليل اوزان و تعداد كشتي گير زياد شده و تقريباً اكثر قهرمانان كشتي در وزنهاي بالاتر شركت كرده بودند.
در مسابقات كشوري سال ۱۳۴۸ پهلوان عباس گلمكاني در دو رشته آزاد و فرنگي در وزن هشتم بر روي باسكول رفت، حال آنكه در دوره هاي پيش ايشان در وزن ششم كشتي مي گرفت. به هر حال مسابقات كشتي قهرماني كشور در رشته آزاد در ده وزن براي اولين بار در مشهد برگزار شد كه پهلوان گلمكاني در وزن هشتم توانست بعد از آن شكست سال پيش و قولي كه براي تمرين مناسب به خود و مربي اش داده بود در سكوي سوم كشور جاي گيرد.
نفرات برتر اين دوره از مسابقات عبارت بودند از آقايان :
۱- داريوش ذاكر از اصفهان
۲- صابر كفاش از استان مركزي
۳- عباس گلمكاني از خراسان
در همين سال مسابقات قهرماني كشور در رشته فرنگي در تبريز برگزار شد كه پهلوان گلمكاني با خود عهد كرد چون در كشتي آزاد بر سكوي اول كشور نتوانسته قرار بگيرد، پس بايد بتواند در كشتي فرنگي به اين مقصود نايل آيد و همانطور هم شد. اين پهلوان نامي و با تعصب در سن بالاي سي و چند سال با تمام توان و كوشش و قدرت خود حريفان خود را از پيش رو برداشت و در سكوي اول كشور با صلابت قرار گرفت و بار ديگر خو را در ايران مطرح نمود و دل دوستارانش را شاد كرد.
اسامي نفرات برتر سكوي افتخار عبارت بودند از آقايان :
۱- عباس گلمكاني از خراسان
۲- علي دقت پور از مركزي
۳- رضا كرم پور از لرستان

سال ۱۳۴۹
مسابقات استاني در سال ۱۳۴۹ در فروردين ماه در مشهد و در سالن مهران برگزار شد و دوباره پهلوان عباس براي شركت در اين مسابقات مهيا بود و توانست عضو تيم منتخب كشتي فرنگي استان خراسان شده و در مسابقات قهرماني كشور كه در تهران برگزار مي شد شركت كند.
پهلوان عباس با اينكه رو به سن مي رفت و با مشغله فكري و زندگي كه در اطراف خود داشت باز هم به خاطر ارقيت و تعصب فراوان، از كشتي دست بردار نبود و با تمام توان در اين دوره از مسابقات قهرماني كشور شركت نمود و توانست برسكوي سوم كشور با حدود سي و شش سال كه سن زيادي براي قهرماني كشور بود قرار گيرد. كمتر كسي با اين سن و سال در مسابقات شركت مي كند، اما ايشان مثل جوانان جويا نام در مقابل حريفان قد علم كرده و كشتي گرفت و بعد ازتلاش فراوان بر مدال و سكو قهرماني چيره شد و نام خراسان و شهرستان گلمكان كه مردم خونگرم آن دعاگوي ايشان بودند را سرافراز و سربلند كرد.
سكوي برتر وزن هشتم مسابقات قهرماني كشور سال ۱۳۴۸ بدين شرح مي باشد.
۱- داريوش ذاكري
۲- محمد مساوات
۳- عباس گلمكاني

سال ۱۳۵۰
مسابقات استاني و انتخابي تيم خراسان براي شركت در مسابقات كشتي آزاد و فرنگي قهرماني كشور در سال ۱۳۵۰ در تربت حيدريه برگزار مي شد. در اين دوره پهلوان عباس گلمكاني در مسابقه استاني به علت پاره اي از مشكلات زندگي شركت نكرد ولي بعداً به صلاح ديد آقاي كريم محمديان، مربي تيم خراسان، در مشهد بين نفرات اول و دوم وزن هشتم مسابقات استاني و عباس گلمكاني، مسابقه انتخابي برگزار شد و پهلوان گلمكاني توانست حريفان خود را بازنده سازد و براي سيزدهمين سال پياپي در تيم منتخب خراسان جاي گيرد و در معيت تيم كشتي فرنگي باشد.
مسابقات كشتي فرنگي سال ۱۳۵۰ مصادف با سي و دومين دوره اين مسابقات بود و ايشان در وزن هشتم بر روي باسكول حاضر شد و بعد از ۳ روز مبارزه تنگاتنگ با حريفان جوان و جسور خود، با تلاشي مضاعف و تواني خدادادي توانست بر اكثر آنها فايق آيد و سكوي سوم مسابقات را از آن خود كرده و خراساني ها را بار ديگر با مدال برنز خود شاد نمايد. بايد عرض كنم با اينكه در وزن ايشان نفرات جوانتري هم در آن موقع در تيم خراسان بود ولي مربي تيم، آقاي كريم محمديان، به آن جوانان اطمينان نمي كرد و به پهلوان عباس كه سال ها با تعصب براي استان خودش تلاش كرده بود تكيه داشت و نمي خواست تيم كشتي خراسان را از افتخار سكو و كرسي قهرماني دور شود.
نفرات برتر كرسي قهرماني كشور عبارت بودند از آقايان :
۱- ايرج كاهيرده از خوزستان
۲- جلال كريمي از تهران
۳- عباس گلمكاني از خراسان

ايستاده از راست به چپ : كريم محمديان مربي- محمود قناويزي- قربان محمد بهادري-
هدايت مدرس- عباس گلمكاني
نشسته از راست : فرخ توراني- يعقوب علي شورورزي- حقيقي

سال ۱۳۵۱
مسابقات كشتي انتخابي در شهرستان سبزوار برگزار شد و تيم مشهد در ۲ رشته كشتي آزاد و فرنگي با بيست كشتي گير شركت داشتند ولي در اين انتخابي جاي پهلوان عباس خالي بود. ايشان فكر مي كرد ديگر كشتي و مسابقه برايش كافي باشد و حالا وقت آن رسيده كه لباس مربيگري بر تن نمايد و جوانا را در اين راه پر تلاش ارشاد نمايد ولي وقتي كه تيم كشتي خراسان راهي مسابقات قهرماني كشور مي شد دوباره مربي بزرگ خراسان، آقاي كريم محمديان دست به دامان ايشان شده و با خواهش دوباره پهلوان عباس را در تيم منتخب جا داد. پهلوان عباس هم با آن روحيه پهلواني و گذشت نتوانست حرف مربي را گوش نكند و دوباره در سال ۱۳۵۱ تيم خراسان را همراهي كرده و در وزن هشتم شركت كرد و توانست آبروئي براي خراسان و تيم كشتي فرنگي استان به ارمغان بياورد و بار ديگر از اين امتحان سخت كه بر دوش او در سن ۳۸ سالگي نهاده بودند با سربلندي بيرون آيد و بر سكوي سوم مسابقات كشتي فرنگي كشور در تهران در برابر قهرمانان و جوانان زياد قرار بگيرد.
نفرات برتر سه گانه سكوي قهرماني عبارت بودند از آقايان :
۱- بهرام مشتاقي از تهران
۲- محمود سادات از همدان
۳- عباس گلمكاني از خراسان
و تيم خراسان بعد از تهران به مقام دوم كشور رسيده و جام قهرماني را به خراسان اهدا كرد.
مهرش جاودانه راهش پر رهرو باشد

تيم ملي كشتي فرنگي ايران سال ۱۳۴۰
نشسته از راست نفر اول آقاي عباس گلمكاني

سال ۱۳۵۲
مسابقات انتخابي استان خراسان در تابستان سال ۱۳۵۲ در شهرستان شيروان برگزار شد و تيم هاي زيادي در اين دوره شركت داشتند ولي دوباره در تيم مشهد از پهلوان گلمكاني خبري نبود. همه قهرمانان وزن هشتم فكر مي كردند كه پهلوان عباس از كوران قهرماني كشتي بيرون آمده و براي هميشه از كشتي گرفتن كناره گيري نموده است. بعضي از حريفان از اين موضوع تقريباً شاد بودند ولي بايد بگويم مربي بزرگ خراسان، محمديان، در خميره اين پهلوان كهنه كار چيزي ديده بود كه به اين آساني ها دست از سر اين پهلوان عباس بر نمي داشت و دوباره وقتي مسابقات قهرماني كشور شروع شد به عنوان آخرين سال و آخرين قهرماني براي اين مرد بزرگ كشتي خراسان از او درخواست نمود تا در اين دوره از مسابقات قهرماني كشوري براي خراسان شركت كرده و كشتي بگيرد تا ركوردي تاريخي در كشتي ايران به جا بگذارد. وقتي پهلوان در برابر حرف هاي مربي خود نتوانست حرف بزند در مسابقات شركت كرد و توانست از جايگاه سال پيش خود دفاع كند و از سكو پايين نيايد و تيم خراسان را صاحب بيستمين مدال كشوري خود سازد و براي هميشه از كشتي قهرماني كشور خداحافظي نمايد.
نفرات برتر سكوي وزن هشتم كشتي فرنگي قهرماني كشور ساري عبارت بودند از آقايان :
۱- محمد رمضان زاده از خوزستان
۲- محمود مساوات از همدان
۳- عباس گلمكاني از خراسان
ايشان آخرين كشتي خود را در سن ۳۹ سالگي گرفت.

بايد يادآور شوم كه پهلوان عباس گلمكاني از سال ۱۳۳۷ تا ۱۳۵۲ سالهاي متمادي و پياپي در تيم منتخب خراسان در كشتي آزاد و فرنگي كشتي گرفته و يكي از نامداران و ركورد شكنان اين رشته مردمي و پهلواني بوده و در اين ۱۶ سال از عمر جواني و قدرت بدني خود بسيار سود گرفته و براي خدمت به كشتي كشور و جهان توانسته گامهاي موثري بردارد، مخصوصاً براي كشتي خراسان و گلمكان. اين پهلوان در طي سال هاي قهرماني خود طبق آمار موفق فدراسيون كشتي جمهوري اسلامي ايران ۱۶ سال در مسابقات كشوري شركت نمود و از اين سالها بيست مدال رنگارنگ توشه كار طاقت فرساي اين پهلوان نامدار بوده كه از اين تعداد مدال، ۹ مدال طلاي اول كشوري و يك مدال نقره و ۱۰ مدال برنز توانسته به دست بيابد و ركوردي جاودانه و بزرگ از خود به يادگار بگذارد؛ مخصوصاً براي خانواده و شهر خودش كه توانسته مقام دوم ركورد ايران را از نظر تعداد مدال و تعداد سال هاي حضورش در تيم ملي بدست آورد.
يادش گرامي و روحش شاد
يك خاطره از پهلوان گلمكاني
ايشان از يك خاطره مربوط به زماني كه خدمت مقدس سربازي به مشهد برگشته بودند صحبت مي كردند:
در آن زمان من از نظر اقتصادي وضع مالي خوبي نداشتم، شنيدم كه در فردوسي مشهد مسابقه كشتي با چوخه برقرار است و جوايز آن هم بد نيست. سريعاً به آنجا رفتم و چون به جوايز آن مسابقه كه پول و قند بود احتياج داشتم داوطلب شده و به ميدان رفتم و تقاضاي كشتي كردم و به همان لهجه مشهدي يا گلمكاني گفتم كه از طلوع آفتاب تا به غروب خورشيد هر كه مي خواهد بيايد و من با تمامي آنها مبارزه مي كنم و باكي هم از كشتي و حريف ندارم و در داخل ميدان فروكوبيدم. چند نفر از پهلوانان قديمي از اين گفته من بسيار ناراحت شده و چند تا كشتي گير جوان و پهلوان به جنگ من فرستادند و من همانطور كه قول داده بودم معطل نكرده و چند تاي آنها را ضربه فني كردم و برنده مسابقات شدم. پهلوانان بزرگ و خبره از فعاليت و آمادگي بدني ام كه در سربازي داخل پادگان ورزش مي كردم بي خبر بودند؛ چند تاي آنها كه مي خواستند با بنده كشتي بگيرند جا زده و حاضر به مبارزه نشدند

مسابقات كشتي باچوخه قهرماني استان خراسان سال ۱۳۴۲ شيروان

آن روز تمام آن جوايز و قند اول را برنده شدم و بسيار خوشحال بودم. در حين تماشا به اهالي كشتي چشمم به پهلوان احمد وفادار افتاد و ديدم كه ايشان هم در داخل اين جماعت نشسته و خيلي ناراحت و شرمنده شدم كه بدون توجه به كسوت و پهلواني ايشان جواني و خامي كرده و با بودن پهلوان وفادار من تقاضاي كشتي با تمامي كشتي گيران را از صبح تا عصر كرده بودم، رفتم به سوي او و از ايشان عذرخواهي كردم، اين پهلوان خوب و باگذشت و باوقار رو به بنده كرد و صورت من را بوسيد و گفت: پهلوان، جوايز نوش جانت باشد من از اين پهلواني شما بسيار خوشحال شدم و به شما تبريك مي گويم چون با شهامت تمام تقاضاي كشتي با كليه كشتي گيران را نمودي. بايد به شما بگويم كه ناراحت نباش چون من اصلاً قصد كشتي نداشتم و فقط براي تماشاي پهلوانان جواني مثل شما به اين ميدان قدم گذاشته و هيچگونه قصد مبارزه با هيچ پهلواني را نداشتم. نگران و ناراحت نباش. اين پيروزي مبارك شما و جماعت خون گرم گلمكان باشد، خدا يار و ياور شما. اين كلمات را گفت و صورت من را بوسيده و جمع پهلوانان را ترك كرد و رفتم.
خداوند هر دو پهلوان را رحمت كند
آمار فدراسيون كشتي ايران
ده قهرمان برتر كشتي آزاد و فرنگي قهرماني كشور تا سال ۱۳۸۵

رديف نام قهرمان شهرستان مدال مدت حضور در مسابقات قهرماني
۱ يعقوبعلي شورورزي نيشابور- خراسان ۱۰طلا ۱۷سال
۲ عباس گلمكاني مشهد- خراسان ۹طلا ۱۶ سال
۳ خيرالله اميري تهران ۹طلا ۱۰ سال
۴ هاشم قنبري اصفهان ۸طلا ۱۱ سال
۵ عيسي باقرآبادي قزوين ۷طلا ۸ سال
۶ محمد خادم مشهد- خراسان ۷طلا ۸ سال
۷ علي غفاري تهران ۷طلا ۶ سال
۸ حبيب بلور تهران ۷طلا ۱۰ سال
۹ بايرام جهاني تبريز- آذربايجان شرقي ۷طلا ۱۰ سال
۱۰ اسكندر فيلابي قوچان- خراسان ۷طلا ۷ سال

حريف ژاپني عباس گلمكاني كه در اوايل كشتي بازير و سرزير بغل به پشت حريف رفته و در حال سالتو كردن مي باشد كه موفق اين مسابقه است.

در انتهاي نوشته با اين چند خط شعر و نصايح سودمند از پهلوان گلمكاني به پايان مي بريم:
جوان مردان بياموزيد اين مغاني كه سرمشق ايست به هر زندگاني
چه خوش فرمود استاد خردمند كلام سودمندش كارمي بند
اگرخواهي كه شاد و پيروز دو ساعت راه بايد رفت در روز
به شبها هفت ساعت گر بخوابي هميشه ازسلامت كام يابي
كلام زشت را بايد نهفتن خاموشي بهترازبيهوده گفتن
مكن كاري كه اخلاص يقين داري پشيماني براين يا شرم ساري
چه بنويسي كه درمحضور باشي زامضاء كردنش معذورباشي
مكنبرهيچ كس رازخودابراز به عيب ديگران هرگز مپرداز
چه بتواني دلي خشنود دار روان خسته گان از خود مپرداز
سعادت در ميان خلق و امت به عزم راسخ است و سعي و همت
چه خوش فرمود پيغمبر به قرآن شرافت در عفاف است و راستي

روز بعد نوبت ديدار از عباس گلمكاني بود، او كه مدتي پيش با لطف شهردار قبلي (مهندس نوروزي) تا حد بسيار زيادي سلامتي اش را بدست آورده و از بيمارستان مرخص شده بود بيشتر به دليل عدم رعايت رژيم و مراجعه به پزشك و درمان لازم، وضع چندان مناسبي نداشت تا جايي كه لطيف از شدت ناراحتي نتوانست خويشتن داري كند و در گوشه اي از اتاق به تماشاي پهلواني كه روزگاري (هر كول خراسان) لقب يافته بود ايستاد و گاه با گوشه دستمال قطره اشكش را پاك مي كرد. اينجا يعني در خانه عباس گلمكاني براي همه ما نقطه پايان كار بود چرا كه همگي دريافتيم اگر اقدامي سريع و همه جانبه براي معالجه عباس گلمكاني صورت نگيرد او كه امروزه بينايي اش را كاملاً از دست داده و قادر به تكلم زياد نيست ديري نخواهد گذشت كه بهاي بيشتري را در اين عرصه خواهد پرداخت و جاي دريغ خواهد ماند براي كا كه روزهاي خوشي را با او داشتيم و براي جوانانمان كه پهلواني سترك در عرصه كشتي فرنگي، با چوخه و آزاد را همراه نخواهند داشت.
پهلوان گلمكاني در روزهاي آخر زندگي اش در كنار همسر فداكارش ساليان زيادي زحمات پهلوان گلمكاني را به دوش كشيده و عكس تنها فرزند پسر كه در كنار اين پهلوان ديده مي شود.
اعضاي تيم كشتي خراسان رديف اول پايين از راست به چپ : علي محمد مهدي زاده- قربان محمد بهادري- عباس گلمكاني- احمد وفادار- حقيقي- يعقوب علي شورورزي
رديف بالا از راست به چپ : كريم آبادي- محمد دربان- حميد توكل- فرج اله… شعباني- هدايت مدرس
تيم كشتي خراسان از راست به چپ : كريم آبادي- محمد دربان- فرج اله… شعباني- قربان محمد بهادري- يعقوب علي شورورزي- عباس گلمكاني- حميد توكل- محمد خادم- كريم محمديان مربي تيم
ايستاده از راست به چپ : تقدسي- بامشكي- خادم- كفاشيان- گلمكاني- رستمي
نشسته از راست: مهرافروزيان- اميررضا خادم- رسول خادم- ناصر زينل نيا- جعفرزاده- شبستري- محمدي- محمدخاني
پهلوان عباس گلمكاني در عنفوان جواني
پهلوان عباس گلمكاني در سن پيشكسوتي
تجليل از پهلوان احمد وفادار از راست به چپ : قربان محمد بهادري- ابراهيم آزمون- قربان محمد محجوب
يعقوب علي شورورزي- پهلوان احمد وفادار- عباس گلمكاني

مراسم مجلس ترحيم پهلوان عباس گلمكاني در سالن كشتي پهلوان تختي

همايون گلمكاني فرزند مرحوم گلمكاني در كنار دوستانش در مراسم ختم پدرش
تجليل از پهلوانان خراسان از راست به چپ پهلوان عباس گلمكاني- پهلوان صحرائي- پهلوان احمد وفادار- پهلوان شورورزي در پشت سر پهلوان وفادار- پهلوان حسن صحرائي ديده مي شود.
پهلوانان پيشكسوت به عنوان ناظر و كميته فني مسابقات كشتي در كنار هم در محل مسابقات ديده مي شوند.
تيم كشتي خراسان از چپ به راست : شورورزي- گلمكاني- طاهر غلامي- شعباني- توكل- بهادري
تجليل از زحمات گذشته پهلوان عباس گلمكاني كه بر روي دست پهلوانان و شاگردانش در سالن كشتي دور پيروزي را مي زنند.
زندگينامه ورزشي
قهـرمان و پيشكسوت كشتي‌ خراسـان و ايران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ده − 8 =