زندگینامه ورزشی

قهـرمان و پیشكسوت كشتی‌ خراسـان و ایران
« به نام ایزد بی‌همتـا»
با یاری خداوند متعـال و بزرگ ؛
بنا داریم از این پـس زندگینـامه، خاطرات تلخ و شیرین، حوادث زندگی، مقام‌های قهرمانی، حرفهای دل و خلاصه آن چه خواندنی ا‌ست از پیشكسوتان و قهـرمانان را همـراه با عكس و سایر مدارك آنان به رشته‌ی تحریـر درآوریم، در این راه جناب آقای مجیـد عباسی ریاست محترم كمیته چاپ و نشر انجمـن كه خود از قهـرمانان با سابقه كشتی و به جهت صفات اخلاقی و پهلوانی مورد علاقه‌ی وافر جامعـه‌ كشتی می‌باشـد ما را همراهی خواهنـد نمود و قرار بر این شد كه هر كدام از پیشكسوتان محترم كشتی كه میـزبان نشست ماهانه می‌شود زندگی‌نامه اش به رشته تحریر درآید .
و این روند ادامه خواهد داشت تا با یاری خداوند بزرگ در پایان كار این مجموعه به صورت كتابی ارزشمند بچاپ رسیده و به جامعه كشتی خراسان بزرگ تقدیم گردد.

به نام خدا
مقدمه
استاد کریم محمدیان پدر کشتی خراسان بزرگ و یکی از پایه های کشتی ایران بین سال های دهه ۳۰ – ۴۰ و ۵۰ ، به معنای واقعی سمبلی از نظم ، اراده ، پشت کار و عشق به کشتی بودند . کافیست به دست پروردگان ایشان و مقام های کشتی خراسان بین سال های یاد شده نگاهی بیندازیم تا جایگاه واقعی او را در کشتی ایران پیدا کنیم .
قهرمانان و پهلوانان مثل ابولقاسم سخدری ، احمد وفادار ، شوروزی ، حمید توکل ، محمد خادم ، رضا احدیان ، حسین معرب ، کاظم غلامی ، عباس گلمکانی ، محمد فخرائی ، قربان محمد بهادری ، ابراهیم آزمون ، قدیر نخودچی ، علی معرب ، ثباتی محمود قشنگ ، غلام عاقلتر و چنگیز عامل که هرکدام در سال های مختلف قهرمان کشور و عضو تیم ملی کشتی ایران بودند . بدون شک در طی سالیان دراز که مسئولیت کشتی خراسان را به عهده داشت با سختی ها و ناملایمات بسیاری مواجه شد که با تحمل سختی ها و عشق به کار مثل زدنی بر تمام آنها پیروز شد .
برای صحت این گفتار کافیست به کارنامه کشتی استان خراسان پس از ایشان نگاهی بیندازیم تا حقیقت روشن شود .
اگر ایرادی بر ایشان وارد باشد آن هم عدم تربیت مربی شایسته برای جانشینی خود بود که با توجه به کشتی گیران بسیار مجرب و نام آور و تکنیکی مثل حمید توکل شرایطی را به وجود نیاورد تا دیگران بتوانند جای خالی ایشان را پر نمایند .
بهر صورت کریم محمدیان در سال های ۱۳۲۲ و ۱۳۲۳ خود از کشتی گیران به نام استان و ایران به شمار می رفت . خاطره کشتی او با حبیب اله بلور مربی تیم ملی کشتی ایران از سال های دور در ذهن کشتی دوستان باقیست . بحمداله ایشان هنوز در قید حیات هستند و برایشان سلامت و سعادت و طول عمر آرزو داریم .
امید است مربیان جوان و کشتی گیران با مطالعه زندگی ایشان و امثالهم بتوانند آنها را الگو و سرمشق خود قرار داده و در زندگی موفق و پیروز باشند .
موسی صفارزاده

خلاصه ای از زندگی نامه آقای کریم محمدیـان ، پدر کشتی خراسان و قهرمان و پیشکسوت کشتی ایران
سال ۱۳۰۴ در مشهد مقدس در یک خانواده مذهبی چشم به دنیا گشودم و متولد شدم.
نام : کریم
نام خانوادگی : محمدیان
نام پدر : رحیم
محل سکونت قدیم در مشهد : کوچه باغ نادری ، خانه پدری
محل تحصیلات ابتدایی : دبستان ۱۵ بهمن ( اطراف باغ نادری و حرم مطهر )
محل تحصیلات دبیرستانی : نیمه تمام و به صورت قراردادی به تحصیلات خودم در دبیرستان شبانه ادامه دادم.
مدارج تحصیلات : تا سوم متوسطه دبیرستان ( بعدها دیپلم تربیت بدنی را اخذ نمودم ).

در بیان كشتی گیران

بدان كه كشتی گرفتن هنر است مقبول و پسندیده ملوك سلاطین و هر كه بدین كار مشغول می باشد اغلب آنست كه به پاكی وراستی می روند.
اگر از شما ورزشكار و كشتی گیر بپرسند كه این هنر از كه مانده؟ بگو از اولاد یعقوب پیغمبر علیه السلام كه حضرت یعقوب این علم را به خوبی میدانسته و فرزندان خود را به این هنر تعلیم می داد و می گفت بدانید كه این علم شما را به جهت دفع دشمن و قدرت بدنی شما به كار آید و گفته اند حضرت آدم از جمله كسانی بود كه چهار صد و چهل چهار هنر می دانست كه یكی از آنها هنر كشتی بود.
اگر از شما بپرسند كه اصل در كشتی گرفتن چه چیز است بگوی علم این صنعت، اگر پرسند كه قوت چگونه است؟ بگو قدرت اعتبار ندارد به واسطه آنكه حیوانات از قدرت بسیار بهره مند هستند و چون دانش ندارند هیچ حرمت نخواهند داشت اگر پرسند علم با قوت چگونه است؟ بگوی در نهایت نیكوی به واسطه آنكه بزرگان گفته اند قوت بی دانش چون پادشاه بی عدل است و دانش بی قوت چون پادشاه عادل و بی لشكر و چون دانش و قوت با هم باشند با یكدیگر كارها به مراد رسد. اگر پرسند كشتی گیری به علم است یا عمل بگوی علمی است وصل به عمل به عمل هر چیزی را كه آموزد بدان عمل كند. در این هنر تا علم نیود عمل نمی تواند كرد پس علم و عمل به هم آراسته است.

شروع كشتی و تمرینات

حدوداً بعد از تحصیلات دبیرستانی در زورخانه ای که در محل هشت آباد آن موقع بود در نزد مرحوم آقای غلامرضا گلکار شروع به ورزش باستانی و کشتی نمودم و بعد از مدتی محل تمرین خود را عوض کرده.حدوداً اول ماه رمضان ۱۳۲۰ یا ۱۳۲۲ در باشگاه جوانان که در نزدیکی حمام سالار واقع بود به تمرینات خود ادامه داده و راه قهرمانی را در سال های بعد پیمودم.
در آن سال ها تیم منسجم و مرتبی در مشهد وجود نداشت،چند قهرمان بودند که هر کدام تقریباً جداگانه و روی عشق و علاقه هر دو سه نفری با هم جور می شدند و عازم مسابقات می گشتند.
در آن موقع کشتی گیرانی مانند آقایان : آخوندزاده – سخدری – طاهری – بلور و بنده (محمدیان) تقریباً از دیگران قوی تر و سر حالتر بودیم که در مسابقات قهرمانی کشور با خرج و مخارج خودمان شرکت می کردیم . باید عرض کنم آن موقع به صورت حال وسیله نقلیه برای تهران در دسترس نبود . باید با ماشین باری و یا اتوبوس های خیلی کهنه و ناجور مسافرت گردیدم و حتی چند روزی در راه بودیم تا به مقصد برسیم وقتی هم به مقصد می رسیدیم ، بدنها خسته و کوفته و ناتوان می شد ؛ جوری که باید چند روزی استراحت می کردیم تا خستگی راه چند روزه از بدنها خارج می شد .
باید یادآور شوم وقتی برای مسابقه از مشهد به تهران عازم بودیم وسایل نقلیه تا شاهرود بیشتر طی مسافت
نمی کرد ، در آن شهر از ماشین پیاده می شدیم و با قطار مسیر شاهرود تا تهران را طی می کردیم و به مکافات به مقصد می رسیدیم.

در بیان كشتی

اگر پرسند كه آداب استادان كشتی چند است بگوی دوازده :
۱- آنكه خود پاك وبی علت باشد.
۲- شاگردان خود را به پاكی ارشاد كند.
۳- بخیل و حسود نباشد و چیزی را از شاگردان دریغ ندارد.
۴- شاگردان را همیشه به تشویق سوق دهد.
۵- طمع در مال شاگردان نداشته باشد.
۶- هر یك را به قدر قابلیت ایشان تعلیم دهد.
۷- زیاده روی و ریا نكند.
۸- بد شاگردان خودش را نخواهد.
۹- اگر كشتی گیری بد كشتی گرفت به او بد نگوید بلكه به نرمی با وی سخن گوید.
۱۰-اگر تعلیم می دهد در معركه، پوشیده گوید و به خصم واقف نگردد.
۱۱- باید خود او از علم كشتی باخبر باشد.
۱۲- در هیچ جلسه تمرین ذكر پیرو و استاد خود را فراموش نكند.
در سالهای ۱۳۲۲-۱۳۲۳ بود که مسابقات در تهران در رشته کشتی آزاد و فرنگی برگزار می شد و من هم به تهران عزیمت کردم . مسابقات در سالن ورزشی نیروی راستی برگزار می شد که زمین کشتی آن مربوط به منوچهر مهران بود . در آن زمان تشک کشتی وجود نداشت ، بیشتر یا در زمین های هموار و صاف و یا روی چمن امجدیه کشتی ها برگزار می شد .
درست در خاطرم نیست که سال ۱۳۲۵ یا ۱۳۲۶ بود که مسابقات قهرمانی کشور در محل امجدیه روی زمین چمن رینگ بوکس برگزار می شد . در وزنی که من کشتی می گرفتم مرحوم بلور و امیر حمیدی و یک نفر از تبریز و یکی دوتای دیگر که نامهایشان در خاطرم نیست شرکت داشتند . من از آمادگی جسمانی خوبی برخوردار بودم ، یادم هست که تمامی حریفان خود را در عرض ۴ الی ۵ دقیقه ضربه فنی کردم ( حال که زمان کشتی در آن وقت ۳۰ دقیقه بود ) . قبل از فینال که حریف کشتی من آقای بلور بود از کشتی گرفتن امتنان می ورزید و در میدان کشتی حاضر نمی شد و در زیر سایه دایو شیرجه شنای امجدیه نشسته و وارد زمین کشتی نمی شد ؛ ولی به هر حال راضی شد و در مقابل بنده ایستاد . این کشتی باز هم به نفع بنده تمام شد ولی کمی مدت کشتی از ۴ یا ۵ دقیقه اضافه شد چون توان ایشان هم بد نبود . به هر حال در آن کشتی من پیروز میدان شدم . در کشتی فینال که باید با مرحوم امیر حمیدی کشتی می گرفتم برگزار کنندگان مسابقه آنقدر مصمم در برد امیر حمیدی بودند که قبل از بازی حکم قهرمانی را به نام او صادر کرده بودند ولی وقتی که کشتی فینال بین ما انجام شد ، بعد از وقت قانونی کشتی، برنده مسابقه در رشته فرنگی من بودم و به ناچار حکم قهرمانی را به نام من نوشته و تقدیم نمودند . در آن زمان رئیس سازمان تربیت بدنی تیمسار جهانبانی و رئیس فدراسیون کشتی آقای تیمسار دفتری و دبیر فدراسیون هم سروان معروف خانی بودند. روز بعد از اتمام مسابقه باید به کاخ مرمر می رفتیم و جوایز خودمان را از دست شاه وقت می گرفتیم . وقتی که نوبت تیم خراسان شد که باید داخل می شدیم بلور هم نامه ای در دست داشت و به شاه داد و در آن نامه و به سفارش رئیس تربیت بدنی وقت تقاضای کار کرده بود . در جواب نامه ایشان او را به عنوان مربی کشتی شهرستان قزوین معرفی کردند و ایشان در آن شهرستان مشغول به کار مربیگری شدند و چند سالی در آن ولایت انجام وظیفه نمود و کشتی گیرانی بسیار تقدیم کشتی ایران نمود . از جمله آنان می توان به حسین یعقوبی ، بابا اولادی و دیگران اشاره نمود و چون کار او در قسمت مربیگری رونق خوبی داشت ایشان را از قزوین به تهران آوردند که بعد ها مربی تیم ملی و سازنده کشتی گیران زیادی شد و یک کارنامه موفق برای خودش و کشور بوجود آورد .
باید عرض کنم چون کشتی ما در آن اوایل زیاد خوب و پر سرعت نبود و تیم ترکیه که در آن زمان از تیم های تراز اول دنیا بود به ایران دعوت شد که همگی آنان تیم کشتی ما را ضربه فنی کردند و بنده هم در آن موقع جزو تیم کشتی ایران بودم ولی متاسفانه به علت آسیب دیدگی نتوانستم روز مسابقه شرکت نمایم.

بعد از آن مسابقه بود که مربی ای از ترکیه ( صائیم اربکان ) برای آموزش کشتی گیران ما و مربی گری برای کسانی که دوست داشتند کار مربی گری را دنبال کنند به ایران آمد و چند مدتی کار مربی گری و آماده سازی تیم های کشتی ما را برعهده گرفت که تا حد زیادی هم مربیان و هم کشتی گیران موفق بودند . این تمرینات باعث سرعت گرفتن و با تکنیک شدن کشتی ایران شد که بعد از المپیک ۱۹۴۸ لندن کشتی ایران عوج گرفت و سالها قهرمان و میدان دار کشتی جهان و المپیک گشت . باید عرض کنم که آقای اربکان صائیم بیک مدتی هم در مشهد جهت کلاس مربی گری کشتی تشریف آورند که بنده در آن کلاس شرکت کرده و به درجه مربی گری کشتی کشور و استان خراسان و مشهد در آمدم . باید بگویم در آن موقع که کلاس مربی گری برگزار می شد این استاد کشتی ترکیه بیشتر فنون کتف کشی و کلید ها را توضیح می دادند که بسیار برای کشتی گیران ما که از دستهای قدرتمندی برخوردار بودند اثر مثبت داشت. بعد از آن کلاس مربی گری از سال ۱۳۲۸ لباس مربی گری کشتی مشهد و استان را به تن کرده و حدود ۳۵ سال تمام در سرما و گرما برای جوانان این استان و به خصوص مشهد رنج برده و در این سال ها همیشه کشتی ما در مقام اول تا سومی روی سکو بوده و پهلوانانی برای بازی های المپیک و جهان و آسیا از این استان پهناور در تیم های ملی کشورمان بوده اند . مانند آقایان : مرحوم پهلوان احمد وفادار – پهلوان حمید توکل پهلوان محمد خادم – پهلوان عباس گلمکانی – پهلوان حسین معرب و کشتی گیران بیشمار دیگری بوده و به همین خاطر بنده را با آن خدمات طولانی پدر کشتی خراسان نام نهاده اند و لطف فراوان در حق اینجانب نموده و این لقب را به فتوحات بنده اضافه نموده اند.

از تمام کشتی گیران و دست اندرکاران کشتی و پیشکسوتان این جامعه ممنون و سپاسگزارم می باشم و انشاالله خداوند متعال این خدمت ناچیز را از بنده قبول فرماید .
چند بیت از پوریا ولی كه شب بعد از مرگش سروده صبح در سجاده او پیدا شده
امشب ز سر صدق و صفای دل من در میكده آن هوش و ربای دل من
جامی به كفم داد كه بستان بنوش گفتم نخورم گفت برای دل من
گر مرد رهی نظر به ره باید داشت خود را نگه از هزار چه باید داست
در خانه دوستان چه گشتی محرم دست و دل و دیده را نگه باید داشت
با قوت پیل مور باید بود با ملك دو گون عور می باید بود
این طرفه نگر كه عیب هر آدمئی می باید دید و كور می باید بود
گر بر سر نفس خود امیری مردی ور بر دگری خورده نگیری مردی
مردی نبود فتاده را پای زدن گر دست فتاده ای بگیری مردی
خاطره ای از کشتی پهلوانی مرحوم حاج احمد وفادار در سال ۱۳۳۱ در دارالفنون تهران
باید نقل کنم در سال ۱۳۳۱ که مسابقات کشتی پهلوانی در دارالفنون تهران برگزار می شد ، چنان چه پهلوان احمد می توانست پهلوان تختی را شکست دهد ، پهلوان سه ساله می شد و دارای بازوبند پهلوانی دائمی و از حق ضرب و زنگ و صلوات و حق سفره همیشگی برخوردار می شد . آن روز عصر باید در محل دبیرستان دارالفنون حاضر می شدیم ، وقتی به آنجا رسیدم آنقدر جمعیت زیادی از تهران و شهرهای مختلف برای دیدن کشتی نفس گیر و جانانه این دو پهلوان به آنجا آمده بودند که تمام خیابان ناصر خسرو و شمس العماره آن موقع مملو از جمعیت و علاقه مند به کشتی بوده که راه بندان زیادی نیز در آن به وجود آمده بود . همان طور که اطلاع دارید این مسابقه را حاج احمد برنده شد و بازوبند پهلوانی سه ساله کشتی پهلوانی کشور را در سال های ۱۳۲۹،۱۳۳۰،۱۳۳۱ از آن خود ساخت و آن بازوبند در حال حاضر در موزه آستان قدس رضوی گذاشته شده تا همگان بتوانند آن را تماشا کرده و یادی از این پهلوان نامی خراسان بنمایند .
باید عرض کنم وقتی کشتی تمام شد تیم خراسان به طرف امجدیه که محل اردو بود حرکت کرده و خیابان ها مملو از جمعیت بود ، به سختی خودمان را به آنجا رسانیده و برای شکرگزاری از این رویداد بزرگ و تاریخی دور هم گرد آمده بودیم . همه با هم شروع به نوحه سرائی و سینه زنی مفصل در آن محل یعنی امجدیه نمودیم و خیلی از این حرکت و شکرگزاری لذت بردیم و وقتی هم به مشهد مقدس وارد شدیم به طرف خواجه ربیع حرکت کرده و جماعت زیادی برای عرض تبریک به پهلوان احمد وفادار و همراهان او آمده بودند و آنجا هم قلقله بود . همه جماعت در شادی و سرور بودند و به پهلوان خودشان عشق می ورزیدند و شادی می کردند . بعد از دید و بازدید جماعت در خواجه ربیع از آنجا به طرف اداره فرهنگ یا آموزش و پرورش که در محل چهار طبقه و مدرس امروز بود رفتیم و به وسیله کارکنان آن اداره (رئیس هیئت کشتی) که آقای ارادت نام داشت و از بستگان آقای واعظ طبسی بودند مورد لطف و محبت قرار گرفته و از پهلوان وفادار و همراهان ایشان و بنده تجلیل به عمل آمده و پذیرایی مفصل شدیم و بعد هم از آنجا هر کس به سمت خانه خود راهی شد . این هم یک خاطره از هزاران خاطره ای که برای بنده و تیم کشتی استان خراسان وجود دارد .

مشخصات بازوبند پهلوانی

خوش به حال آنان كه عده اشان هم زیاد نیست توانستن این بازوبند پهلوانی را دریافت كنند و به ارزش معنوی آن افتخار كنند و سر میان سرها داشته باشند و باید عرض كنم این افراد كه تعداد آنان كم می باشد باید همیشه برای این بازوبند ارزش زیادی قائل شوند و برای اسم آن معنا داشته باشند مثل گذشت، ایثار نیكوكاری ، پاكدامنی، منش و پهلوانی كه این بازوبند همیشه به این پهلوانان این انگیزه را می دهد كه دارای منشهای بالا باشند حال مشخصات بازوبند كشتی پهلوانی یك از سنتی ترین ورزشهای ایران است كه مسابقات آن همه ساله نزدیك نوروز باستانی انجام می گرفت در این مسابقات به پهلوان اول كه بر همه پیروز می شد یك بازوبند پهلوانی تعلق می گرفت كه دارای مشخصات زیر می باشد یك بند چرمی دو لایه كه تقریباً به اندازه بازو بوده و به بازوی پهلوان نقش می بسته. در وسط آن یك عدد نگین درشت عقیق كه به صورت بیضی شكل و حدوداً به طول ۸ سانتی متر و عرض آن ۳ تا ۴ سانتی متر قرار دارد و در طرفین این نگین عقیق درشت دو نگین كوچك گرد و دایراه ای شكل به نظر یك تا یك و نیم سانتی متر می باشد كه در قاب نقره ای به هم متصل جاسازی شده كه در عقیق بزرگ وسط آن جمله نصر و من الله و فتح و قریب و در عقیق طرف راست كلمه یا علی و عقیق طرف چپ كلمه ادركنی با خط بسیار زیبا حكاكی شده همه آنها روی بند چرمی وصل شده و زیپ بازوی آن پهلوان پایتخت می شود كه خیلی هم زیبا است. از خراسان پهلوان اكبر خراسانی- پهلوان سخدری- پهلوان وفادار و چندی از پهلوانان دیگر دارای این بازوبند هستند.امیدوارم كه همگی حرمت این رخداد بزرگ و این بازوبند و ضرب زنگ صلوات را بدانند: والسلام محمدیان

پیدا کردن احمد وفادار برای کشتی و کشتی گرفتن

بنده در سمت مربیگری مدتی در تربت جام و در پادگان آن شهر برای تعلیم تعدادی از سربازان آن موقع که تن و بدن قوی داشتند به دستور تیمسار مهین فرمانده پادگان مشهد حضور داشتم ، چون تیم لشکر خراسان قرار بود در یک مسابقه خارج از کشور شرکت کند . در جلسه ای که در ستاد جنب باغ ملی فعلی برگزار گردید از بنده دعوت به عمل آمد تا مذاکره ای داشته باشم و آن پهلوانانی که در پادگان هستند را بنده از نزدیک ببینم . در جلسه اینگونه منظور شد که چون در آن موقع در مشهد تاکسی وجود نداشت ، روزی یک اسب به در منزل بفرستند و بنده سوار اسب شده و در محل تمرین حاضر شوم و تیم ارتش را برای مسابقه به خارج از کشور آماده نمایم . در روز بعد به پادگان مشهد رفته و یکی از آن جوانان جویای نام یعنی پهلوان وفادار را دیدم که جوانی رشید و برومند با تخت سینه فراخ و ستبر بود و ایشان را تشویق کرده و به کشتی آوردم که بعداً هم مزد زحمات خودش و بنده را به جا آورد و توانست پهلوان کشور و چند دوره قهرمان کشور شود و جزء اعضای تیم ملی کشتی کشور و در مسابقات جهانی شرکت نماید و بعدها در تهران زیر نظر مرحوم سخدری که در آن موقع از افسران ارتش محسوب
می شدند شروع به تمرین کرده و از آمادگی خوبی برای مسابقات برخوردار شد.

یک خاطره از مسابقات کشتی ارتش های ایران که در سال ۱۳۲۵ در تهران برگزار شد
در سال های ۱۳۲۵ تا ۱۳۲۸ مسابقات کشتی در سالن محمد رضا شاه قدیم و هفت تیر اکنون در آرامش و سکوت خوبی برگزار می شد . در یک کشتی که فرماندهان لشکر ۱ و ۲ قصد حق کشی کشتی بنده را داشتند تا تیم کشتی لشکر مشهد به فینال و به قهرمانی نرسد بنده با سر و صدای زیادی شروع به اعتراض کرده و صندلی کنار تشک را برداشته و دور سر خود چرخانیده و چون کسی را جلوی صورت ندیدم ناچاراً صندلی را به پشت خود کوبیده و انداختم که بعداً سرپرست سالن و مسابقات جناب سرهنگ قزل ایاق که فرمانده پادگان عشرت آباد هم بود به طرف بنده آمدند و شروع به سر و صدا کرده و گفت : می دانی این نظم و آرامش سالن مربوط به بنده می باشد و شما با این کار خلاف و اعتراضی که نمودی باعث بی نظمی در کار مسابقه و سالن شده ای . بنده را گرفته و به پاسدارخانه پادگان عشرت آباد برده و در آنجا زندانی نمودند . آن دژبان ها وقتی می خواستند درب زندان را بر روی من ببندند بنده اعتراض کرده و گفتم من که قتل نکرده ام ، می خواهید درب زندان را بر روی من ببندید ! من بین تک سلولی و چهارچوب درب خوابیده و نگذاشتم درب را بر روی من ببندند . تا فردا صبح آن دو نفر آمده و با اسلحه من را برای مسابقه فینال که با کشتی گیری از لشکر ۲ ، آقای جمشیدی نامی از تهران بود بردند . با آن سر و صدایی که روز قبل به راه انداخته بودم ایشان از من خیلی ترسیده بود و می ترسید بر روی تشک حاضر شود و ضمناً من هم به دوستان گفته بودم اگر روی تشک حاضر شود حتماً دست و بال او را آسیب خواهم زد ، چون از این جریان که یک شب در سلول انفرادی زندانی شده بودم خیلی عصبانی ناراحت بودم ، حال که باید در اردو می بودم و استراحت کامل انجام می دادم . بهرحال ایشان از بنده بسیار ترسیده بود و راضی نشدند که بر روی تشک بیایند و کشتی بگیرند و بنده برنده آن مسابقه شده و نفر اول ارتش شدم و روز دیگر به سمت مشهد حرکت کردیم . در راه چون راننده به صورت بد و نادرستی رانندگی می کرد و هر آن امکان چپ کردن اتوبوس یا تصادف با ماشین های روبه رو می رفت و ما ورزشکاران هم ناراحت بودیم بلند شده و به راننده اعتراض کرده و از او خواستیم درست رانندگی کند چون جاده ها در آن زمان خاکی و خراب و تنگ و باریک بوده و رانندگی با مشکلات زیادی روبه رو بود ، بهرحال با فحش و چند ضربه به راننده به وسیله دیگر ورزشکاران با ترس و لرز به مشهد رسیدیم . وقتی به منزل رسیدم با خود فکر کردم نکند راننده اتوبوس از دست ما شاکی باشد و به کلانتری برود و شکایت کند ؟ بهرحال خیلی پکر بودم ؛ بلند شده به طرف حرم امام رضا رفتم و وقتی به صحن کهنه آقا رسیدم خواستم وارد حرم شوم ( چون زمستان بوده جلوی درهای حرم قالی آویزان کرده بودند تا هوای سرد وارد حرم نشود ) به محض اینکه قالی را کنار زده و به داخل حرم مشرف شدم همان راننده را رودرروی خود دیده ، به آغوش هم افتادیم و با یکدیگر روبوسی کردیم و حلالیت طلبیدم و خداحافظی کرده و از هم جدا شدیم . کمی آرام شدم و زیارتی کرده و نمازی خواندم و به خانه برگشتم .

روز بعد مدال های افسر مهین را که یکی از افسران به بنده داده بود تا برای ایشان بیاورم برداشته و به ستاد لشکر که در آن زمان جنب باغ ملی بود رفتم و با اجازه به اتاق تیمسار رفته و گفتم من محمدیان هستم و این مدال ها را برای شما فرستاده اند ، تا این جمله را گفتم یک آن عصبانی شد و بلند شد و گفت : شنیدم که سالن مسابقه را شلوغ کرده و بهم ریخته ای ؟ گفتم : تیمسار حقیقت ندارد ، چون آنها می خواستند حق تیم ما را ضایع کرده و ما را از قهرمانی دور کنند ، بنده اعتراض کردم و نگذاشتم که حقی از ما ضایع شود ؛ خلاف به عرض شما رسانیده اند . تیمسار مهین لحظه ای صبر کرد و بعد گفت : باشد ، من جست و جو می کنم و از اوضاع و احوال با خبر
می شوم ، اگر شما درست بگویی که شامل جایزه و تشویق می شوی ولی اگر خلاف آن ثابت شود حتماً بازداشت شده و تنبیه خواهی شد . برو تا شما را خبر کنم ، بنده هم خداحافظی کرده و از ستاد بیرون آمدم .
این هم یکی از خاطرت بنده در بین هزاران خاطره ای که در دوران کشتی و مربیگری خود داشتم .

گل كشتی میرنجات

گل كشتی را گاهی اوقات در مسابقات پهلوانی در میان كود كشتی كه با احترام پیشكسوت و پهلوان گاهی محمدیان می خواند و گاهی هم پهلوان شورورزی كه بین دو پهلوان كه فینال كشتی اتفاق می افتد.
خواند كل كشتی با یك رباعی و دعا شروع می شد بدین ترتیب خواننده در كنار كود كشتی می ایستاد و با صدای رسا و پهلوانی خود می خواند رخصت، از همه جا رخصت چنین می خواند.
خوشدل نشوی از آنكه عنوان داری یا آنكه نژاد از كی و ساسان داری
بایست برهنه همچو شمشیر شوی تا جوهر خویش نمایان داری
سپس با صدای بلند می گفت : ولی نه یك بار و دوبار، سیصد هزار بار تحفه سلام و صلوات با بركات رفیع الدرجات. آهای، به آن شهی كه به معراج رفت با رفرف خدایش خواند به مجموع انبیاء اشرف محمدبن عبدالله در رسد باز الله خدا را سجود، پیران را عزت، جوانان را قدرت، رب المشرقین و رب المغربین، فباآلا، ربكما تكذبان هنگام خواندن كل كشتی دو كشتی گیر حریف به صورت زانو زده در وسط میدان یا زورخانه باید قرار گیرند.

یک خاطره کوچک

سال ۱۳۲۸ آخرین سال کشتی بنده و اولین سال شروع مربیگری اینجانب با مرحوم حاج احمد وفادار بود . هم کشتی می گرفتم و هم مربیگری تیم را برعهده داشتم . خیلی احساس مسئولیت می کردم ، چون از یک طرف به خودم و کشتی که باید برای تیم خراسان می گرفتم فکر می کردم و فشار روحی و روانی داشتم و از طرف دیگر عهده دار تیم خراسان که به دست بنده سپرده شده بود بودم . برای اولین بار که می خواستم لباس مربیگری را بر تن کنم و جوانان وطنم و استانم و شهرم را راهنمایی و به قول قدیمی ها تر و خشک کنم خیلی در عذاب و ناراحتی به سر می بردم اما با لطف خداوند بزرگ و علاقه مندی تیم کشتی توانستیم با همکاری حاج احمد تیم را به سر منزل مقصود رسانده و تیم کشتی خراسان جزو ۳ تیم برتر ایران شود . من در آن مسابقه توانستم مرحوم امیر حمیدی را که کشتی گیر سرشناس و خبره ای بود شکست دهم و سکوی اول را به خودم و تیم مشهد اختصاص دهم .

تیم کشتی خراسان در دهه ۳۰
از راست به چپ : محمدتقی جعفریان ابوالقاسم سخدری- اكبر آخوندزاده احمد وفادار- فرج اله شعبانی بهادری- كریم محمدیان- نشسته از راست حسن زاده- دربان- اصغر قناویزی- حمید توكل

شعر در گل كشتی
بعضی از ابیات كه در موقع شروع كشتی دو پهلوان قرائت می شد و این اشعار ذیل كه بیشتر اوقات در مسابقات كشتی پهلوانی آن موقع بوسیله محمدیان یا شورورزی خوانده می شد عبارتند از :
این ابیات را به سرباز بروجردی نسبت داده اند

چندی پی درس و بحث رفتم دیدم ره دور و پای لنگست
چندی به شرابخانه رفتم دیدم كه به پای خم درنگ ست
چندی به قمارخانه رفتم دیدم سرآس و جفت جنگیست
با خیل قلندران نشستم دیدم همه حرف چرس و نبگست
پیر خردم به گوش گفتا اینها همه صحبت چفنگست
برخیز و برو به زورخانه آنجا كه سخن زمیل و سنگست
آوازه نای و زنگ طبنور كباده و تخته و شلنگست
بازار متاع كشتی آنجاست جنسش همه حرف قوس لنگست
آن یكی به دلاوری چو شیر است این یك به شناوری نهنگست
گردیدن ببر گرد پیل است غریدن شیر با پلنگ است
در بند زبان ز نظم سرباز طبال بزن كه طبل جنگ است

كـریم محـمدیان در كـوه های كوهـسنگی
سال ۱۳۱۸– تـهران
در آن سال مسابقات استانی وجود نداشت . هر شهر برای خودش و تیم شهر مربوط شرکت می کرد . در سال ۱۳۱۸ اولین دوره مسابقات کشتی قهرمانی کشور در تهران در ۲۷ مهرماه آغاز شد که تعداد ۴۲ کشتی گیر از ۵۰ کشتی گیر در آزاد و ۸ نفر در رشته فرنگی از شهرهای : مشهد – قزوین – اصفهان – کرمان – سنندج – تبریز- یزد – اراک – بروجرد – شاهرود – زنجان و تهران شرکت کرده بودند . در این مسابقه شهرهای : تهران – مشهد – تبریز به مقام های اول تا سوم نایل آمدند .
کشتی گیران مشهد عبارت بودند از آقایان :
۱- محمد عبدالحسین زاده – وزن چهارم – مدال طلا
۲- غلامرضا گلکار – وزن پنجم – مدال نقره
در کشتی فرنگی تمامی هفت وزن از تهران به مقام قهرمانی رسیدند .

تیم كشتی خـراسان سال ۱۳۱۸
۱- محمد نخاولی وزن دوم بدون مقام
۲- سخی پروزه وزن سوم بدون مقام
۳- محمد عبدالحسین زاده وزن چهارم مقام اول مشهد علی حریری كرمان دوم محمدرضا حكیمی از رشت مقام سوم
۴- محمد تقی قناویزی وزن سوم كشتی فرنگی مقام چهارم
۵- غلامرضا گلمكانی وزن پنجم مقام دوم نفر اول مصطفی طوسی از تهران فتح اله صنعت پور اصفهان

تیم لشكر ۷۷ خراسان در سال ۱۳۲۳

سال ۱۳۱۹– تـهران
دومین سال قهرمانی کشور در سال ۱۳۱۹ در ۲۷ مهرماه در امجدیه تهران برگزار شد و پس از شش روز تلاش با قهرمانی تهران به پایان رسید . مدال آوران تیم کشتی خراسان به ترتیب ذیل می باشد :
کشتی آزاد :
۱٫ محمد نخاولی – وزن اول – مقام سوم
۲٫ اسداله کاووسی – وزن سوم – مقام سوم
۳٫ غلامرضا گلکار – وزن پنجم – مقام اول
۴٫ احمد طاهری – وزن ششم – مقام سوم
۵٫ تقی مصطفوی – وزن هفتم – مقام دوم
کشتی فرنگی :
۱٫ احمد طاهری – وزن چهارم – مقام اول
۲٫ تقی مصطفوی – وزن هفتم – مقام دوم

اسامی تیم :
آقایان : محمد نخاولی – اسداله کاوسی – احمد طاهری – غلامرضا گلکار – تقی مصطفوی- حبیب اله بلور- سرپرستان و آقایان مهدی ریاضی و مهدی زرگری نژاد به تهران اعزام شدن در كل نتیجه تیمی خراسان به مقام چهارم تیمی رسید محل مسابقه امجدیه روی زمین چمن
كشتی فرنگی
۱- وزن اول محمد نخاولی مقام دوم را كسب كرد.
۲- وزن دوم عباس مرادیان مقام سوم را كسب كرد.
۳- وزن چهارم احمد طاهری مقام سوم را كسب كرد
۴- وزن پنجم اكبر آخوندزاده مقام اول را كسب كرد.
۵- وزن ششم علی كاظمی قوچانی مقام دوم را كسب كرد.
در كشتی باستانی آقایان قناویزی- احمد طاهری- علی كاظمی مقام اول و اكبر آخوندزاده مقام سوم را كسب كردند.
آقایان دخیلی- محمد نخاولی عنوان چهارم را كسب نمودند.
چون امتیاز تهران و مشهد مساوی بود برای اولین بار پهلوانان كشتی باستانی مشهد توانستن جام قهرمانی را به خراسان بیاورند و پیروز جام شوند.

سال ۱۳۲۱– تـهران
باید یادآور شوم که در سال ۱۳۲۰ کشتی ها برگزار نشد ولی مدركی هم در دست نیست.
در سال ۱۳۲۱ کشتی قهرمانی کشور در تهران برگزار شد و تیم تهران اول و تیم خراسان دوم شد و سومین دوره مسابقات كشوری محسوب می شد به طور رسمی اسامی تیم كشتی آزاد و فرنگی و باستانی خراسان كه در تاریخ ۱۷ مهرماه ۱۳۲۱ وارد تهران شده و محلی در عباس آباد برای اسكان آنها در نظر گرفته شده بود نفرات عبارتند از احمد نژاد- اكبر آخوندزاده- علی كاظمی قوچانی- سخی پروزه- دخیلی- محمدتقی قناویزی- قلی زنجانی- عباس مرادی- احمد طاهری- جعفر اف
اسامی تیم خراسان به این ترتیب می باشد :
۱- جعفری- وزن اول
۲- علی کاظمی – وزن چهارم
۳- اکبر آخوندزاده – وزن پنجم
۴- كشتی فرنگی وزن پنجم – اكبر آخوندزاده مقام اول را كسب كرد.
۵- وزن ششم – علی كاظمی- مقام دوم را كسب كرد.
۱- وزن اول محمد نخاولی مقام دوم را كسب كرد.
۲- وزن دوم عباس مرادی مقام سوم را كسب كرد.
۳- وزن چهارم احمد طاهری مقام سوم را كسب كرد.
در كشتی باستانی آقایان قناویزی- احمد طاهری- علی كاظمی مقامهای اول و اكبر آخوندزاده مقام سوم را كسب نمود، اقایان دخیلی- نخاولی عنوان چهارمی را كسب نمودند.
که همگی این کشتی گیران مدال طلا را بر گردن آویختند

ایستاده از راست : احمد طاهری کریم محمدیان- محمد علی زاهد- لطیفی سرپرست تیم
نشسته از راست : شیبانی- تاتار- حذیفی- حمزه وحدت

چون امتیاز تهران و مشهد مساوی بود برای اولین بار پهلوانان خراسان مقام اول كشتی باستانی را از آن خود كرده و توانستن جام قهرمانی را به مشهد بیاورند.
در سال ۱۳۲۲ كه چهارمین دوره رسمی مسابقات كشتی آزاد و فرنگی و باستانی می باشد با شركت آقایان : محمد حذیفی- اكبر آخوندزاده- قلی زنجانی- جواد شهرستانی- باقر حسینی و محمد علی پاكزاد- نجاولی- جعفرنژاد- احمد طاهری- علی كاظمی پهلوان قوچان. در روز ۲۶ مهرماه وارد تهران شدند ومورد استقبال آقای منوچهر مهران رئیس تربیت بدنی وقت مهدی ریاضی مدیر مجله نیرو و راستی قرار گرفتن .
نتیجه مسابقات كشتی آزاد
۱- آقای اكبر آخوندزاده مقام سوم را كسب كرد.
۲- محمد حذیفی مقام دوم را كسب كرد.
۳- محمدعلی پاكزاد مقام سوم را كسب كرد.
نتیجه در كشتی فرنگی
۱- محمد حذیفی مقام سوم
۲- باقر حسینی مقام سوم
۳- اكبر آخوندزاده مقام دوم وزن پنجم
نتیجه در كشتی چهار وزن باستانی
۱- باقر حسینی مقام اول
۲- اكبر آخوندزاده مقام اول
۳- قلی زنجانی مقام دوم
۴- جواد شهرستانی مقام چهارم وزن دوم
ضمناً آقای ابوالقاسم سخدری هم چون نظامی بودند و محل خدمت ایشان در تهران بود از تیم تهران شركت كرده و هم در كشتی آزاد و هم فرنگی مقام اول را كسب نمود.

کریم محمدیان در سن ۲۱ سالگی
سال ۱۳۲۳ پنجمین دوره مسابقات قهرمان كشوری تـهران
در سال ۱۳۲۳ تیم خراسان ( مشهد ) شرکت داشت که توانست بعد از تهران مقام دومی را کسب نماید . شرکت کنندگان تیم خراسان به شرح ذیل می باشند :
کشتی آزاد :
۱٫ جعفر ملک زاده – وزن اول – مقام سوم
۲٫ اکبر آخوندزاه – وزن پنجم – مقام دوم
۳٫ علی کاظمی – وزن هفتم – مقام دوم
کشتی فرنگی (مقام سوم کشور) :
۱٫ محمد نخاولی – وزن اول – مقام سوم
۲٫ جواد شهرستانی – وزن دوم – مقام سوم
۳٫ احمدزاده – وزن پنجم- مقام دوم
۴٫ اكبر اخوندزاده وزن چهارم- مقام دوم
۵٫ محمد حذیفی مقام سوم

كشتی بـاستانی
در كشتی باستانی- علی اصغر خدمتگزار مقام دوم
باقر حسینی مقام دوم آقایان مرادیان- علی كاظمی- اسماعیل فخار مقام سوم و رحیم ذوالفقاری مقام چهارم – قلی زنجانی به مقام سوم رسیدند. احمد طاهری مقام دوم
اسامی تیم شركت كننده خراسان عبارتند از :
جعفر ملك زاده- جواد شهرستانی- محمد نخاولی- عباس مرادیان- اسماعیل فخار- احمد طاهری- اكبر آخوندزاده- كریم محمدیان، رحیم ذوالفقاری- علی كاظمی- قلی زنجانی- حاج اصغر خدمتگزار- محمد حذیفی محمدعلی پاكزاد- احمدزاده
مربی تیم غلامرضا گلكار در این مسابقه باستانی یك گلدان نقره به پاس كشتی های خوبی كه حاج علی اصغر خدمتگزار گرفته بود به ایشان اهدا شد.

سال ۱۳۲۴– تـهران
در سال ۱۳۲۴ ششمین دوره مسابقات کشتی قهرمانی کشور در مهرماه در امجدیه تهران برگزار شد . در این دوره تهران مقام اول را بدست آورد و مشهد با ۱۲ امتیاز به مقام دوم رسید . کرمانشاه ، شیراز و تبریز با کسب ۵ امتیاز مشترکن به مقام سوم نایل گشتند.
کشتی آزاد :
۱٫ جعفر ملک زاده – وزن اول – مقام اول
۲٫ غلامرضا لوارانی – وزن سوم – مقام سوم
۳٫ اکبر آخوندزاده – وزن پنجم – مقام اول
در کشتی فرنگی هم تهران مقام اول و مشهد با یازده امتیاز مقام دوم را کسب نمود .
کشتی فرنگی :
۱٫ جعفر ملک زاده – مقام سوم- وزن اول
۲٫ باقر جباریان – مقام دوم- وزن دوم
۳٫ ابوالقاسم لاجوردی – مقام سوم- وزن چهارم
۴٫ ماشااله جهانگیری – مقام سوم- وزن پنجم
۵٫ اكبرآخوندزاده- مقام اول- وزن ششم
اسامی تیم کشتی مشهد به شرح ذیل می باشد :
آقایان : جعفر ملک زاده – باقر جباریان – غلامرضا لوارانی – ابوالقاسم لاجوردی اکبر آخوندزاده – ماشااله جهانگیری – حمزه وحدت- عباس شعبان بیك و مصدق
مسابقات ۴ وزن باستانی
۱- حمزه وحدت در دسته گووزن مقام دوم
۲- باقر جباری در دسته گرد مقام سوم
۳- مصدق در دسته پهلو مقام دوم
۴- غلامرضا لوارانی در دسته یل مقام چهارم
در نتیجه تیم خراسان با ۵ امتیاز به مقام سوم كشور دست یافت.

تـیم ارتـش خـراسان

اولین دوره مسابقات كشتی آزاد و فرنگی و باستانی مشهد در سال ۱۳۲۴
اولین دوره مسابقات كشتی آزاد و فرنگی و باستانی در سال ۱۳۲۴ در محل باغ نادری باشگاه تربیت بدنی با حضور عده ی زیادی برگزار شد قضاوت این مسابقات را آقایان حاج پهلوان حسام السلطان خوشنویان پهلوان محمد- پهلوان سید محمد علی فتاحی- علی یزداد- بمبئی چی امینی انجام دادند و به خوبی پایان یافت.
كشتی فرنگی
وزن اول خروس وزن ۱- جعفر ملك زاده ۲- محمد علی پاكزاد ۳- رحیم ذوالفقاری به مقام های برتر رسیدند
وزن پر وزن ۱- عباس مرادیان ۲- زرگرنژاد به مقام اول و دوم دست یافتن
دسته سبك وزن ۱- غلامرضا لوارانی مقام اول ۲- جهانگیری مقام دوم
دسته میان وزن ۱- نادر افشار مقام اول ۲- محمد حسینی مقام دوم
دسته نیم وزن ۱- احمد طاهری مقام اول
دسته نیم سنگین ۱- اكبر آخوندزاده مقام اول
دسته سنگین وزن ۱- صمدیان مقام اول
نتیجه امتیازات تیمی : باشگاه هژبر با ۳۳ امتیاز اول
باشگاه المپیك با ۵ امتیاز مقام دوم
باشگاه جوانان با ۳ امتیاز مقام سوم
در كشتی آزاد این نتایج بدست آمد
وزن اول ۱- اصغر ملك زاده ۲- رحیم ذوالفقاری ۳- محمد علی پاكزاد
وزن دوم ۱- حمزه وحدت ۲- اسماعیل فخار ۳- عباس مرادیان
وزن سوم ۱- غلامرضا لوارانی ۲- اسماعیل فخار ۳- طهماسبی
وزن چهارم ۱- سخنی پروزه ۲- كریم محمدیان ۳- ماشاالله جهانگیری
وزن پنجم ۱- اكبر آخوندزاده
وزن ششم ۱- تیمور بلوچ
نتیجه تیمی مسابقات كشتی آزاد باشگاه هژبر با ۳۵ امتیاز اول
نتیجه تیمی مسابقات كشتی آزاد باشگاه جوانان با ۳۲ امتیاز دوم
نتیجه تیمی مسابقات كشتی آزاد باشگاه المپیك با ۱۳ امتیاز سوم
نتیجه كشتی باستانی :
۱- پهلو وزن= حمزه وحدت- حناچیان- تفقدی
۲- گو وزن= غلامرضا لوارانی- اعتباری- طهماسبی
۳- گرد وزن= آخوندزاده- باقر حسینی- نادر افشار
و تیم هژبر با ۲۴ امتیاز مقام اول را به دست آورد.

آقـای كـریم مـحمدیان
نوشته ای برای آن مرد نیكوكار و كهنه سوار از كتاب و تاریخ كشتی ایران به نوشته آقای مهدی عباسی
آقای محمدیان فرزند كریم در تاریخ ۱۳۰۴ در مشهد مقدس به دنیا آمد ورزش را از كودكی در رشته های والیبال و دو میدانی آغاز نمود و به سرعت ترقی كرد آنگاه وارد رشته كشتی شد و مقداری از ریزه كاریهای اصیل ابن فن شریف را از پهلوان حاج غلامرضا گلمكانی فرا گرفت و پا به دایره قهرمانی گذاشت در سال ۱۳۲۵ و ۱۳۲۷ قهرمان كشتی ایران شناخته شد و مدال طلا و نقره دریافت كرد آقای كریم محمدیان از مردان پر تلاش و زحمتكش كشتی خراسان محسوب می شود و بنا به اظهار اغلب بزرگان كشتی مشارالیه استاد مسلم ابن فن است و حق بزرگی بر ورزشكاران و كشتی گیران خراسان را دارد هم اكنون با وجودی كه باید به استراحت بپردازد اغلب اوقات شریف خود را در باشگاه جوانان صرف هدایت ورزشكاران می نماید. نویسنده كلمات موفقیت این مرد بزرگ را در كلیه شئون زندگی از خدای متعال مسئلت دارد.نوشته در تاریخ ۱۳۷۶ می باشد.

سال ۱۳۲۵– تـهران
کشتی قهرمانی کشور در سال ۱۳۲۵ با حضور پنجاه قهرمان از ۱۷ شهرستان در امجدیه تهران برگزار گردید . این سال اولین دوره قهرمانی اینجانب بود که در تیم مشهد حاضر بودم و به مقام دوم وزن پنجم رسیدم ؛ که در یک کشتی بسیار حساس و نزدیک به امیر حمیدی از تهران باختم و نفر دوم وزن خود گشتم و تیم مشهد به مقام دومی نایل گشت ؛ که اردوی بسیار سخت و سنگینی بود .
اسامی تیم قهرمان کشتی آزاد مشهد :
۱٫ جعفر ملک زاده – وزن اول – مقام دوم
۲٫ عباس شعبان بیک – وزن سوم – مقام اول
۳٫ جمیل پروین – وزن چهارم – مقام سوم
۴٫ کریم محمدیان – وزن پنجم- مقام دوم
۵- اكبر اخوندزاده- وزن ششم- مقام اول
۶- جعفر جباریان – وزن هفتم – مقام دوم
تیم فرنگی مشهد هم توانست با ۵ امتیاز به مقام سومی دست پیدا کند .
اسامی تیم قهرمان کشتی فرنگی مشهد :
۱٫ غلامرضا شیبانی – وزن اول – مقام سوم
۲٫ محمدعلی پاکزاد – وزن دوم – مقام سوم
۳٫ حسن اعتصام – وزن پنجم – مقام دوم (بجنورد)
تیم كشتی فرنگی استان خراسان با ۵ درجه امتیاز به مقام سوم كشور دست پیدا كرد.
اسامی تیم مشهد (خراسان) :
آقایان : جعفر ملک زاده – غلامرضا شیبانی – محمد علی پاکزاد – عباس شعبان بیک جمیل پروین – کریم محمدیان – حسن اعتصام – اکبر آخوندزاده – جعفر جباریان- حسن كچرانلوئی- رحیم ذولفقاری- احمد طاهری- عباس مرادیان- حسن اعتصام- حمزه وحدت- حاج علی اصغر خدمتگزار- مربی و سرپرست تیم كشتی خراسان پهلوان حاج حسام السلطان خوشنویسان بوده است.

در كشتی چهار وزن باستانی
۱- حمزه وحدت در گو وزن مقام اول
۲- احمد طاهری در گرد وزن مقام اول
۳- حاج علی اصغر خدمتگزار در یل وزن مقام دوم
در نتیجه تیم خراسان با ۱۷ درجه امتیاز به مقام اول رسید و جام قهرمانی را از آن خود كرد جام به خراسان آورده شد.

تیم کشتی خراسان ۱۳۲۵
ایستاده از چپ : آکبر آخوندزاده – حسن اعتصام – جعفر جباریان – کریم محمدیان – حسن کچرانلویی قلی زنجانی – جعفر ملک زاده – احمد طاهری – رحیم ذوالفقاری – محمدعلی پاکزاد غلامرضا شیبانی ماشاا… جهانگیری – عباس شعبان بک – حمزه وحدت – محمدتقی جعفریان ، رئیس اداره تربیت بدنی خراسان .

مسئولیت هیئت كشتی مشهد خـراسان
تا سال ۱۳۲۵ مشهد خراسان هیأت كشتی نداشت در همین سال بود كه از طرف اداره كل تربیت بدنی تصمیم بر این شد كه برای مشهد و استان رئیس هیأت انتخاب شود تا به پیشرفت كشتی در استان خراسان رونق بیشتر داده شود به همین منظور برای كشتی استان رئیس هیأت در نظر گرفته شد كه اولین رئیس هیأت كشتی خراسان به آقای حاج محمدرضا ارباب رسید و از طرف تربیت بدنی حكمی به ایشان جهت ریاست هیأت كشتی خراسان داده شد.
باید بگویم كه من از سال ۱۳۲۵ تا ۱۳۲۸ كه كشتی می گرفتم و بعد از آن هم كه حدود ۳۵ سال به عنوان دبیر هیأت- سرمربی و مربی كشتی استان مشهد بودم با چندین نفر از آقایان كه یكی پس از دیگری به این پست گمارده شدند بنده بصورت مداوم در خدمت كشتی در هیأت كشتی خراسان بوده ام و آقایانی كه به این سمت در این سی و پنج سال رسیده اند و بنده در خدمت همگی آنها بوده ام عبارتند از :
۱- حاج محمدرضا ارباب ۲- سرهنگ آرشام ۳- سرهنگ هاشمی ۴- سرهنگ بهرامی ۵- تیمسار سرلشكر علی بیات ۶- سرهنگ امیر رضوی ۷- سرهنگ شیخان ۸- آقای آل هاشمی ۹- تیمسار بنی اعتماد ۱۰- سرهنگ توكلی ریاست راهنمائی و رانندگی ۱۱- سرهنگ معتمدی بوده اند كه به این خدمت چندین ساله افتخار می كنم.

از راست به چپ : مجاوریا- حاج فاضل بخششی- سرهنگ حیدری- حاج محمدرضا ارباب اولین رئیس هیأت خراسان- ضیائی- كریم محمدیان

سال ۱۳۲۶– تـهران
در سال ۱۳۲۶ مسابقات قهرمانی کشور در مهرماه در تهران برگزار شد که در آنجا چون حبیب اله بلور در وزن بنده شرکت کرده و نیز اینجانب گرفتاری هایی هم داشتم در مسابقات کشوری شرکت نداشتم و آن سال تیم آزاد کشتی مشهد بعد از تهران با ۱۱ امتیاز به مقام دوم دست یافت و تیم فرنگی با ۵ امتیاز همراه تیم های اصفهان و اراک به مقام سوم رسید .
اعضاء تیم آزاد كه بر روی سكو قرار گرفتن :
۱٫ رضا شیبانی – وزن اول – مقام دوم
۲٫ ظفر مرادیان – وزن دوم – مقام سوم
۳٫ جعفر ملک زاده – وزن سوم – مقام سوم (ایشان به ۲ وزن بالاتر صعود کردند)
۴٫ عبداله مجتبوی – وزن پنجم – مقام دوم (تهران)
۵٫ جعفر جباریان – وزن ششم – مقام سوم
۶٫ حبیب بلور – وزن هفتم – مقام اول
۷٫ علی کاظمی – وزن هشتم- مقام سوم
یاد آور می شوم که در وزن هشتم پهلوان شوروزی که از نیشابور بوده به علت خدمت سربازی در تهران از تیم تهران شرکت نموده و مقام دوم را کسب نمودند.
در کشتی فرنگی كه قهرمان شدند :
۱٫ رضا شیبانی – مقام سوم
۲٫ جعفر جباریان – مقام دوم
۳٫ پهلوان شوروزی- مقام اول
۴٫ كریم محمدیان- مقام اول
اسامی کشتی گیران تیم مشهد
آقایان : رضا شیبانی – ظفر مرادیان – جعفر ملک زاده- عبد اله مجتبوی – جعفر جباریان – حبیب اله بلور
علی کاظمی- پهلوان شورورزی- كریم محمدیان- همچنین در كشتی بی وزن پهلوانی حاج علی اصغر خدمتگزار حق خود را به میر قوامی داده و از دریافت بازوبند صرف نظر كرد.
مربی تیم خراسان حاج حسام السلطان خوش نویسان بوده و در وزن آقای محمدیان حبیب اله بلور را كه در تهران شركت داده و ایشان در وزن هفتم مقام اول كشور را بدست آورد كه كریم محمدیان از این موضوع خیلی ناراحت بود.

كنده كشیدن پهلوان احمد وفادار

سال ۱۳۲۷– تـهران
در سال ۱۳۲۷ مسابقات کشتی آزاد با ۶۰ کشتی گیر از شهرستان های مختلف در خرداد ماه در استادیوم امجدیه برگزار شد . من در آن سال از آمادگی بسیار خوبی برخوردار بودم . به تلافی سال ۱۳۲۶ که در وزن من بلور شرکت کرده بود آمده بودم تا ثابت کنم من از ایشان آماده تر و بهتر هستم . در فینال به حبیب بلور خوردم که ایشان حوله ای بر سرش بسته و به خاطر اینکه روبه روی بنده قرار نگیرد ، می گفت که تصادف کرده و سرش آسیب دیده است . چون از آمادگی بنده باخبر شده بود و دید که من چگونه حریفان را یکی پس از دیگری ضربه فنی می کنم . به همین خاطر از کشتی گرفتن با بنده طفره می رفت . بالاخره حاظر شد و به رینگ کشتی آمد و با اختلاف زیادی کشتی را به بنده واگذار کرد .
در کشتی آزاد فقط پهلوان مصطفی طوسی از مشهد در وزن هفتم شرکت کرد ( به خاطر گرفتاری هایی که با تیم تهران داشت ) . بقیه کشتی گیران مشهدی مقامی را کسب نکردند و مصطفی طوسی قهرمان وزن هفتم از مشهد شد .
تیم کشتی فرنگی مشهد نیز به مقام سومی دست پیدا کرد و نفرات برتر عبارت بودند از:

۱٫ رضا شیبانی – وزن دوم- مقام سوم
۲٫ کریم محمدیان – وزن ششم – مقام اول
۳٫ اصغر تهرانیان – وزن هفتم – مقام دوم
اسامی تیم کشتی مشهد :
آقایان : رضا شیبانی- کریم محمدیان – اصغر تهرانیان – مصطفی طوسی – ظفر مرادیان – جعفر ملک زاده
ضمناً در آن سال یکی از چهره های برتر مسابقات کشتی ، اینجانب را انتخاب کرده و به عنوان بهترین کشتی گیر آن دوره از مسابقات معرفی شدم .
من در آن سال آنقدر مرتب و منظم هر روزه تمرینات سختی داشتم تا به آقای حسام السلطان خوش نویسان ثابت كنم كه بنده از بلور چیزی كم ندارم و می توانم بر تمامی حریفان خود غلبه كنم چون آقای خوش نویسان با آقای بلور دوستی دیرینه داشتن و میخواست كه او از تیم خراسان كشتی بگیرد كه اینطور هم شد و در سال ۱۳۲۶ حق بنده ضایع شد ولی در سال ۱۳۲۷ تمام حریفان را با اقتدار شكست داده و مقام اول مسابقات كشور را بخود اختصاص دادم منجمله كه بلور را هم شكست دادم.

ایستاده از راست : كریم محمدیان- حمید توكلی- اكبر آخوندزاده- احمد وفادار- ابوالقاسم سخدری- قربان محمد بهادری- محمد تقی جعفریان رئیس تربیت بدنی
نشسته از راست : فرج ا.. شعبانی- تقی قناویزی- حسن زاده- محمد دربان

سال ۱۳۲۸– تـهران
مسابقات قهرمانی کشور در سال ۱۳۲۸ طبق سنوات گذشته در تهران با شرکت ۷۶ قهرمان آغاز شد که در این دوره اینجانب هم در کشتی آزاد شرکت کردم و هم در کشتی فرنگی ؛ چون از آمادگی خوبی برخوردار بودم و در چشم خودم دیدم که بتوانم ۴ – ۵ روز مبارزه کنم . در کشتی آزاد با امتیاز اندک به پهلوان عباس حریری که از قهرمانان خوب کشور بود کشتی را واگذار نمودم و در کشتی فرنگی هم با تمام قدرت قهرمانی وزن پنجم را بدست آوردم و ضمناً باید عرض کنم که این آخرین سال کشتی بنده بود ، که در همان سال من هم کشتی گیر بودم و هم عنوان مربی تیم کشتی مشهد را داشتم یک افتخار بنده هم این بود که با شاگرد خود آقای حاج احمد وفادار در یک تیم کشتی می گرفتم و بعد از آن تاریخ بود که وفادار رو به عوج رفت و توانست سال های متمادی قهرمان کشور و پهلوان ایران شود .
در این دوره از مسابقات در کشتی آزاد توانستیم به مقام سوم کشور دست پیدا کنیم و همان مقام را هم در کشتی فرنگی کسب نمودیم .
اسامی تیم خراسان (مشهد) در کشتی آزاد :
۱٫ قربان حسن زاده – وزن اول – مقام سوم
۲٫احمد طاهری در وزن پنجم – مقام سوم
۳٫کریم محمدیان – وزن ششم – مقام دوم
۴٫منصور میرقوامی – وزن هفتم – مقام دوم
در کشتی فرنگی :
۱٫ محمد رزمی – مقام سوم
۲٫ نعمت حذیفی – مقام سوم
۳٫ کریم محمدیان – مقام اول
۴٫ احمد وفادار – مقام اول
اسامی تیم مشهد عبارت بودند از :
آقایان : قربان حسن زاده – محمد رزمی – نعمت حذیفی – کریم محمدیان – منصور میرقوامی- احمد وفادار- احمد طاهری- فرج اله شعبانی- اسد پهلوان- ابوالقاسم سخدری- مربی تیم كریم محمدیان بودند و هم كشتی گیر تیم بودند نتیجه كشتی چهار وزن باستانی كشور
۱- فرج شعبانی در وزن اول مقام اول
۲- احمد طاهری در وزن دوم مقام اول
۳- احمد وفادار در وزن سوم مقام اول
۴- اسد پهلوان در وزن چهارم مقام دوم
در نتیجه تیم مشهد با ۱۱ امتیاز به مقام اول مسابقات باستانی دست یافت.
در سال ۱۳۲۸ آقایان پهلوان ابوالقاسم سخدری- پهلوان احمد طاهری و پهلوان احمد وفادار هر سه نفر در مسابقات پهلوانی بدون وزن شركت كردند ولی در این مسابقات آقای عباس زندی از تهران مقام اول را كسب نمود و پهلوان ابوالقاسم سخدری مقام دوم را از آن خود نمود.

كریم محمدیان با حریف خودش امیر حمیدی در حال سرشاخ امجدیه تهران بر روی رینگ كشتی در سال ۱۳۲۷
سال ۱۳۲۹– قـوچان
در سال ۱۳۲۹ اولین هیئت کشتی خراسان تشکیل شد و شخصی به نام آقای ارباب که از اقوام آقای واعظ طبسی و از پهلوان های زمان خودشان بودند و جزء معتمدین مردم نیز بودند به سمت اولین رئیس هیئت کشتی مشهد برگزیده شد و اولین دوره مسابقات کشتی استان خراسان در این سال در شهرستان قوچان برگزار شد تا تیمی قوی و یک دست برای قهرمانی کشور انتخاب شوند که این مسابقات به همت دو برادر از قوچان به نام های ملک حسن خان بهادری و تاج محمد خان بهادری در این شهرستان برگزار شد که چند روزی کشتی گیران و پهلوانان خراسان در آن شهر به خرج آنها دست و پنجه نرم کرده و جوایز آن مسابقات هم گوسفند و قالیچه بود که به پهلوانان اهدا گردید و تیم خراسان در این چند روز مسابقه ای که در این شهرستان برگزار شد انتخاب و راهی مسابقات کشوری شد تا از مقام و منزلت کشتی استان خراسان دفاع کند و در همان سال به جنگ کشتی گیران سایر استانها رفت .

تیم کشتی خراسان متشکل بود از :
آقایان : قاسم شاهی- نعمت حذیفی- فرج شعبانی – قربان محمد بهادری – احمد وفادار- احمد طاهری- حسین زاهد محمد رجائی

مسابقات قهرمانی كشور در تهران برگزار شد. متأسفانه تیم كشتی آزاد و فرنگی تیم كشتی خراسان موفقیت چندانی بدست نیاورد ولی در مسابقات ۸ وزن كشتی باستانی صاحب عنوان های خوبی شدند كه شرح حال آنها عبارتند از:
۱- قاسم شاهی در وزن دوم مقام اول
۲- احمد طاهری در وزن سوم مقام اول
۳- زاهد در وزن چهارم مقام دوم
۴- احمد وفادار در وزن پنجم مقام اول
۵- حاج محمد رجائی در وزن ششم مقام سوم
در نتیجه تیم خراسان با ۹ درجه امتیاز به مقام اول كشور دست پیدا كرد، ضمناً در همان سال ۱۳۲۹ در كشتی بی وزن پهلوان پایتختی پهلوان احمد وفادار كلیه خریفان خود را پشت سر گذاشت و پهلوان ایران شد و صاحب بازوبند پهلوانی و صاحب ضرب و زنگ صلوات و حق سفره شد مربی سرپرست تیم خراسان كریم محمدیان
سال ۱۳۲۹– تـهران
مسابقات در سال ۱۳۲۹ طبق سال های گذشته در تهران برپا شد و تیم مشهد چندان رونقی برای اولین بار نداشت . چون اختلاف هایی در تیم پیدا شد که بعضی از قهرمانان شرکت نکردند و آقای نعمت حذیفی هم که جزوء تیم مشهد بود از قوچان شرکت کرده که با این شرایط تیم مشهد جزء ۳ تیم برتر نشد . فقط آقای حذیفی که از قوچان شرکت کرده بودند توانستند به مقام قهرمانی برسند و تیم قوچان را تا مقام پنجم پیش ببرد و مشهد در آن مسابقه چندان درخشان نبود و لی این کمی و کاستی در سال های بعد با مربی گری بنده و فعالیت فراوان من و کشتی گیران جبران شد .

یكی از مسابقات استانی خراسان شهرستان كاشمر كه كلیه ورزشكاران در عكس دیده می شود در سال ۱۳۴۴

سال ۱۳۳۰– قـوچان
مسابقات قهرمانی کشتی استان خراسان در سال ۱۳۳۰ در شهرستان قوچان برای بار دوم برگزار شد که در نتیجه تیمی قوی برای شرکت در مسابقات قهرمانی کشور که برای اولین بار در شهرستان اراک برگزار می شد شرکت نماید . تیم مشهد توانست مقام اول استان را به مربی گری بنده (محمدیان) کسب نماید .
تیم مشهد عبارت بودند از :
آقایان : علی ثابتی- نعمت حذیفی – حمید توکل – شعبانی- قناویزی – وفادار
نفرات اول انتخاب شده برای مسابقات قهرمانی کشور :
آقایان : قاسم شاهی- علی ثابتی – توکلی – حذیفی – شعبانی- بهادری – وفادار

صحنه ای از مسابقات استانی سال ۱۳۳۰ قوچان داور كریم محمدیان

سال ۱۳۳۰– اراک
مسابقات قهرمانی کشور در سال ۱۳۳۰ برای اولین بار در شهرستان اراک برگزار شد که دوازدهمین دوره این مسابقات بود که به مدت ۴ روز در آن شهر ادامه داشت . در این دوره تیم مشهد توانست مقام سومی را در رشته آزاد و مقام پنجمی را در رشته فرنگی کسب نماید .
اسامی قهرمانان تیم مشهد در کشتی آزاد :
۱-حمزه وحدت وزن دوم- مقام چهارم
۲-قاسم شاهی- وزن سوم- مقام دوم
۳- فرج شعبانی – وزن چهارم – مقام دوم
۴- عباس آذری- وزن پنجم- مقام پنجم
۵- محمد بهادری – وزن ششم – مقام سوم
۶- احمد وفادار – وزن هشتم – مقام اول
در نتیجه تیم خراسان با ۲۷ امتیاز به مقام سوم كشور دست پیدا كرد و كاپ قهرمانی مقام سوم را از آن خود ساخت.
اسامی قهرمانان تیم مشهد در رشته فرنگی :
۱٫ نعمت حذیفی- مقام دوم
۲٫ فرج شعبانی – مقام سوم
۳٫ احمد وفادار – مقام اول
تیم كشتی فرنگی با ۱۵ امتیاز بیشتر از مقام پنجمی نتوانست كسب كند. اسامی تیم خراسان در مسابقات اراك عبارتند از :
كریم محمدیان سرپرست و مربی تیم- آقایان حمزه وحدت- احمد وفادار- نعمت اله حذیفی قاسم شاهی- فرج اله شعبانی- عباس آذری- قربان محمد بهادری- علی ثابتی- حمید توكلی- قناویزی . در همان سال در كشتی پهلوانی پایتخت پهلوان احمد وفادار توانست از تمامی حریفان پیشی بگیرد و از بازوبند سال ۱۳۲۹ دفاع كند و برای بار دوم به بازوبند دست یافت و مقام پهلوان پایتختی- كشور را برای دومین سال به خراسان آورد و بازوبند او دو ساله شد.

از چپ به راست : لطفی مدیر كل- محمدعلی زارع- كریم محمدیان- احمد طاهری- حمزه وحدت- نعمت حذیفی- تاتار- حسن زاده
كشتی چهار وزن بـاستانی
در سالهای ۱۳۱۸ تا ۱۳۳۲ غیر از كشتی آزاد و فرنگی چهار وزن هم كشتی باستانی انجام می شد كه معمولاً در این چندین سال همیشه كشتی گیران خراسان توانسته اند در این چهار وزن كشتی باستانی كه بنامهای پهلو وزن- گو وزن- گرد وزن و یل وزن بوده ، شركت كنند و به مقامهای كشوری زیادی دست پیدا كنند كه چند بار هم به مقام اول كشور رسیده و جام قهرمانی را به خراسان آورده اند. ولی كم كم این كشتی باستانی از مسابقات حذف شد فقط كشتی پهلوانی بی وزن برگزار می شد كه در این كشتی بی وزن پهلوانی مردانی مانند غلامرضا گلكار- اكبر آخوندزاده- ابوالقاسم سخدری- احمد وفادار – یعقوبعلی شورورزی- عبدالرضا كارگر- امین رشیدی- حمید قشنگ و آخرین نفر هم ابراهیم میرزاپور به این مهم دست پیدا كرده اند.
باید یادآور شوم اولین بازوبند پهلوانی را قبل از اینكه مسابقات از سال ۱۳۱۸ بصورت كلاسه شده تدوین شود جلوتر از همه پهلوان اكبر خراسانی از خطه خراسان به این مهم دست یافت و ضمناً دارای دو بازوبند بود كه هر كدام را به یك بازو می بست و از این پهلوان حماسه ها بر جا مانده كه از عهده این نوشته ها خارج می باشد.

فینال كشتی باستانی سال ۱۳۳۱ قوچان، سمت راست فرج شعبانی- داور محمدیان- سمت چپ قربان محمد بهادری
سال ۱۳۳۱– قـوچان
قهرمانی استان خراسان برای سومین سال در شهرستان قوچان به طور رسمی برگزار شد ، که تیم مشهد در این دوره از مسابقات تشکیل شده بود از آقایان : علی ثابتی توکلی – قنایزی – شعبانی – وفادار و تیم کشتی برتر استان خراسان عبارت بودند از آقایان : قاسم شاهی – علی ثابتی- توکلی – قناویزی – شعبانی- بهادری- وفادار و شوروزی ؛ که این تیم قوی و مستحکم در مسابقات قهرمانی کشور که در همین سال و در شهر تبریز برگزار می شد شرکت داشتند.

اولین مسابقات کشتی فرنگی و آزاد اُستانی در دبیرستان جوینی قوچان / ۱۳۳۱ شمسی نشسته از چپ : کربلائی ابراهیم یامی – پهلوان علی کاظمی – ابراهیم علی زاده عباسعلی حیدری .
ایستاده از راست : کاظم کاظمی – سرپرست تیم- دربان – عباسی برات زاهدی – تاج محمد رجایی – قربان محمد بهادری – مهرافروزیان – محمد تقی رحمانی ، معاون اداره فرهنگ قوچان

سال ۱۳۳۲– نـیشابور
در سال ۱۳۳۲ مسابقات قهرمانی استان خراسان در شهرستان نیشابور برگزار شد که سرپرستی تیم و مربی گری تیم را اینجانب (محمدیان) برعهده داشته که متاسفانه در این سال هم که مسابقات قهرمانی کشور در اصفهان برگزار می شد تیم خراسان به علت کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و همچنین طولانی بودن مسافت بین دو شهر مشهد و اصفهان و کمبود بودجه ورزشی شرکت نکرد . ( قابل ذکر است که در این سال هم مربی گری تیم مشهد به عهده بنده بود.

ایستاده از راست به چپ : كریم آبادی- دربان- شعبانی- بهادری- شورورزی- گلمكانی- توكل- خادم- كربم محمدیان مربی

سال ۱۳۳۳– تـربت حـیدریـه
مسابقات انتخابی استان خراسان درتاریخ ۲۷/۵/۱۳۳۱ در شهرستان تربت حیدریه برگزار شد که سرپرستی مسابقات و مربیگری تیم مشهد را کریم محمدیان به عهده داشت . مسابقات با نظم و ترتیب خاصی در این شهرستان برگزار شد و در آخرین شب این مسابقات به نفرات اول تا سوم حکم و مدال قهرمانی به وسیله فرماندار و فرمانده پادگان تربت حیدریه و مدیرکل تربیت بدنی ، جناب آقای محمد تقی جعفریان ، اهدا شد و نفرات برتر تیم خراسان نیز در مسابقات قهرمانی کشور در کشتی آزاد که در مشهد برگزار می شد شرکت نمودند .
نفرات تیم استان خراسان عبارت بودند از :
آقایان : قاسم شاهی – علی ثابتی توکل – بهادری – شعبانی – وفادار- شورورزی

کریم محدیان در بوداپست مجارستان ، در حال داوری

سال ۱۳۳۳– مـشهد
در همین سال پانزدهمین دوره مسابقات کشتی آزاد به میزبانی مشهد مقدس برگزار شد و با تلاش فراوان آقای جعفریان ، مدیر کل و بنده (محمدیان) که سرمربی تیم مشهد نیز بودم این مسابقه را تدارک دیده و ضمناً باید عرض کنم بنده هم مربیگری تیم را می کردم و هم داور مسابقات بودم ، که با همکاری آقایان : بلور مجتبوی – رحیمی ها سعادتی – مومنی و هوشیدر قضاوت این مسابقات را انجام دادیم ولی متاسفانه تیم کشتی مشهد درخشش خوبی نداشت ( در وزن هفتم نیز آقای وفادار به عللی در تیم کشتی ما شرکت نکرد ) و با فعالیت زیادی که انجام دادیم متاسفانه بیش از مقام پنجمی بدست نیاوردیم . در این دوره از مسابقات تیم های تهران – قزوین – اصفهان – تبریز – مشهد و ساری به ترتیب مقام های اول تا ششم را کسب نمودند . این دوره از مسابقات به مدت ۸ شب با برگزاری ۱۷۸ کشتی به پایان رسید .
نفراتی که در تیم مشهد موفق به کسب مدل شدند :
۱٫ فرج شعبانی – وزن چهارم – مقام سوم
۲٫ محمد بهادری – وزن پنجم – مقام سوم
۳٫ یعقوبعلی شورورزی – وزن هفتم – مقام دوم
و ضمناً اردو تیم خراسان قبل از مسابقات در شهرستان تربت حیدریه برگزار شد .

ایستاده از راست : كریم محمدیان مربی- قاسم شاهی- قربان محمد بهادری- احمد وفادار- ابوالقاسم سخدری- فرج شعبانی- جعفریان رئیس تربیت بدنی
نشسته از راست : قناویزی- توكل- حسن زاده- دربان

سال ۱۳۳۴– بـجنورد
مسابقات استانی در شهرستان بجنورد با شرکت تیم های شهرستان های : مشهد- نیشابور- قوچان- تربت حیدریه و سبزوار برگزار گردید که اینجانب (محمدیان) سرپرست مسابقات و مربی تیم مشهد بودم و این دوره از مسابقات در بجنورد انجام شد که اوردوگاه در محل دبیرستان ایراندوخت و سینما شهرزاد آن موقع محل برگزاری مسابقات بود که نفرات تیم مشهد عبارت بودند از آقایان : سلطانی- قناویزی – توکلی شعبانی- سید نامی و وفادار .
اسامی کشتی گیرانی که برای مسابقات قهرمانی کشور انتخاب شدند عبارت بودند از آقایان : سلطانی- قناویزی – توکل شعبانی – طاهر غلامی- بهادری – وفادار و شورورزی .

کلیه مسئولین و کشتی گیران شرکت کننده در چهارمین دوره مسابقات
کشتی قهرمانی استان خراسان ، بجنورد ، ۱۳۳۴در محل اردو دبیرستان ایراندخت

سال ۱۳۳۴– قـزوین
در همین سال مسابقات قهرمانی کشور که شانزدهمین دوره آن نیز بود در شهرستان قزوین و در رشته کشتی آزاد برگزار شد . به علت کمبود امکانات این مسابقه در صحن یک دبستان به نام مسعود برگزار شد . این مسابقات در آذر ماه ۱۳۳۴ به مدت ۶ روز انجام شد و تیم مشهد متاسفانه با اختلاف ۱ امتیاز به مقام چهارم رسید .
نفرات تیم مشهد که دارای مقام شدند :
۱٫ قناویزی – وزن دوم- مقام سوم
۲٫ حمید توکلی – وزن سوم- مقام اول
۳٫ محمد بهادری – وزن هفتم – مقام دوم
سرمربی تیم : کریم محمدیان

تیم كشتی ارتش خراسان در تربت جام
سال ۱۳۳۵– مـشهد
مسابقات قهرمانی استان خراسان در سال ۱۳۳۵ به میزبانی مشهد برگزار شد که در سالن مهران و به سرپرستی و مربیگری اینجانب با نظم و ثلابت خاص و با حرکات موزون ورزش باستانی در ابتدا مسابقه آغاز شد و با تشویق تماشاچیان همراه بود و بعد از ۳ روز مبارزه تیم مشهد مقام قهرمانی را کسب نمود .

سال ۱۳۳۵– تـهران
در مسابقات قهرمانی کشور که در اردیبهشت ماه و در تهران برگزار می شد تیم خراسان با نفرات ذیل در این دوره شرکت نمود . آقایان : رمضانی- اسد پهلوان زاهدی- زارعی- توکلی- فرخ تورانی- شعبانی- سلطانی- بهادری وفادار و شوروزی . ضمناً نفرات اول این مسابقه به کشور ترکیه عزیمت می کردند تا در آنجا با تیم ترکها مسابقه بدهند . در این دوره از مسابقات به علت کشتی های خوب محمد بهادری او را از تیم مشهد در اردو نگه داشته و كشتی او با تیم در وزن پنجم کشتی گرفت . در اردو هم مسابقه ای برای ایشان با پهلوان تهران کوکپری انجام شد که بهادری توانست او را ضربه فنی نماید و جزو تیم منتخب شود .
نفرات برتر تیم خراسان عبارت بودند از :
۱٫ حمید توکل – وزن سوم- مقام اول
۲٫ فرج شعبانی – وزن چهارم – مقام دوم
۳٫ محمد بهادری – وزن پنجم – مقام سوم
۴٫ یعقوبعلی شورورزی – وزن هشتم – مقام سوم
در این دوره از مسابقات تیم خراسان به مقام دوم نایل گشت.
سرمربی تیم : کریم محمدیان

ایستاده از راست : دربان- مهدیزاده- شعبانی- گلمكانی- محمدیان- شورورزی- حقیقی
نشسته از راست : توكل- مدرسی زاده- كریمی- ظریف- بهادری

سال ۱۳۳۶– درگـز
محل برگزاری مسابقات کشتی استان خراسان در شهرستان درگز بود که تیم ها با مشکلات بسیار ، موجود در این شهرستان در این دوره از مسابقات شرکت نمودند . چرا که راه بسیار خراب و ناجور و عبور از گردنه های کوه الله اکبر بسیار سخت بود . بهرحال مسابقات در درگز با گرمی بسیار برگزار شد و تیم مشهد به مقام قهرمانی رسید. نفرات تیم مشهد عبارت بودند از آقایان : کریم آبادی – سلطانی – تورانی – توکلی شعبانی – اُرومی و گلمکانی
مربی و سرپرست تیم : کریم محمدیان / کمک مربی : دائی مرادی (عباس مرادیان)
تیم منتخب خراسان جهت مسابقات قهرمانی کشور که در تهران برگزار می شد عبارت بودند از آقایان : کریم آبادی – سلطانی- تورانی – توکلی- شعبانی- بهادری و شورورزی .

فینال كشتی باستانی خراسان : سمت راست شورورزی- داور محمدیان- سمت چپ علی قاسمی قوچان

سال ۱۳۳۶– تـهران
این دوره از مسابقات در آذر ماه ۱۳۳۶ در تهران برگزار شد که کشتی گیران بسیار زیادی در این مسابقات شرکت کرده بودند . چون به مسابقات جهانی ترکیه نیز نزدیک بود به همین دلیل مسابقه پرجمعیتی بود که پس از چند روز مبارزه تیم تهران قهرمان شد و تیم خراسان به مقام سومی دست یافت .
قهرمانان تیم منتخب خراسان در کشتی آزاد :
۱٫ حمید توکلی – وزن سوم – مقام سوم
۲٫ فرج شعبانی – وزن چهارم- مقام دوم
۳٫ محمد بهادری – وزن پنجم- مقام دوم
همانطور که در بالا ذکر شد به علت آنکه مسابقات سنگین بود و پهلوانان زیادی شرکت کرده بودند دیگر اعضای تیم در این دوره نتوانستند مقام جالبی کسب نمایند . کشتی فرنگی هم در سالن دارالفنون برگزار شد و تیم خراسان با تلاش فراوانی که داشت توانست به مقام چهارمی دست پیدا کند .
نفرات برتر تیم خراسان که در کشتی فرنگی مقام کسب نمودند.
۱٫ حمید توکل – وزن سوم- مقام سوم
۲٫ فرج شعبانی – وزن پنجم- مقام دوم
۳٫ محمد بهادری – وزن ششم – مقام سوم
۴٫ یعقوبعلی شورورزی – وزن هشتم – مقام دوم
باید یادآر شوم این مسابقات آنقدر فشرده و سنگین بود که حمید توکل بعد از ۴ کشتی در یک شب با فشار نادرستی که کشتی گیری به نام بنی هاشمی به سر و گردن او وارد کرده بود به حالت اغما رفته و بنده ایشان را ساعت ۱۱ شب به سختی به بیمارستان رساندم و تا صبح بر سر بالین او بودم تا حالش اندکی بهتر شود . بعد از مدتی طولانی به امید خدا دوباره تمرینات خود را شروع کرد .

سال ۱۳۳۷– مـشهد
این دوره از مسابقات قهرمانی کشتی استان خراسان در مشهد و در سالن مهران برگزار شد . سرپرستی مسابقات و همچنین مربیگری تیم بر عهده بنده بود که با نظم و ترتیب خاصی مسابقات در پیشگاه رئیس تربیت بدنی و استاندار و فرماندار و جمعی از فرماندهان نظامی لشکر هفتم برگزار گردید .
تیم اعزامی به مسابقات قهرمانی کشور که در همان سال در تهران برگزار می شد :
آقایان : کریم آبادی- فرخ تورانی- حمید توکل- شعبانی- طاهر غلامی – محمد بهادری- عباس گلمکانی – احمد وفادار و یعقوبعلی شورورزی .
که در این دوره از مسابقات کشوری به نام تیم خراسان شرکت کرده و عده ای از آنها توانستند بر سکوی قهرمانی جای بگیرند .

كریم محمدیان در حال خاك كردن حریف خود می باشد

سال ۱۳۳۷– تـهران
مسابقات قهرمانی کشور در سال ۱۳۳۷ در تهران برگزار شد و چون نزدیک به مسابقات قهرمانی جهان در ژاپن یعنی سال ۱۹۵۸ بود تعداد زیادی از پهلوانان و قهرمانان در این تورنمنت شرکت داشتند. اما با وجود این همه فشردگی در مسابقه تیم خراسان توانست بعد از تهران و تبریز در مکان سوم جای بگیرد .
قهرمانان مشهد در این دوره از مسابقات به شرح ذیل می باشد :
۱٫ حمید توکل – وزن سوم – مقام سوم
۲٫ فرج شعبانی – وزن پنجم – مقام دوم
۳٫ عباس گلمکانی – وزن هفتم – مقام سوم
۴٫ یعقوبعلی شورورزی – وزن هشتم – مقام دوم
آقای حبیبی یکی از امید های این دوره از مسابقات بودند ، ایشان از تهران توانست تمامی رقبای خود را با ضربه فنی از پای درآورد و ستاره نوزدهمین دوره مسابقات قهرمانی کشور شود . (ضمناً مسابقه حالت انتخابی تیم ملی را داشت)
مسابقات فرنگی در سال ۱۳۳۷ نیز در همین موقع برگزار شد که در این رشته نیز تیم مشهد مقام دوم این دوره از مسابقات را کسب نمود .
مدال آوران کشتی فرنگی خراسان عبارت اند از:
۱٫ فرج شعبانی – وزن پنجم – مقام دوم
۲٫ محمد بهادری – وزن ششم – مقام دوم
۳٫ عباس گلمکانی – وزن هفتم – مقام سوم
۴٫ یعقوبعلی شورورزی – وزن هشتم- مقام اول
ضمناً در وزن فرج شعبانی ، حضرتی از آلمان نیز آمده بود و در فینال با شعبانی کشتی خوبی برگزار کرد و مربی منصور حضرتی که اندربرک سوئدی بود معتقد بود که فقط حضرتی است که کلاس کشتی فرنگی دارد ؛ حال که حضرتی با زحمت زیاد توانست شعبانی را شکست دهد .

سال ۱۳۳۸– طـبس
سال ۱۳۳۸ مسابقات استانی به سرپرستی و مربی گری تیم مشهد در طبس برگزار شد . با اینکه شهر کوچک و دورافتاده ای بود و از نظر بعد مسافت با دیگر شهرستان های کشتی گیر خیز مثل : بجنورد – شیروان – قوچان – درگز و سبزوار فاصله زیادی داشت و امکانات کافی وجود نداشت ، با این تفاصیل مسابقات را سرمربی کشتی خراسان برای پیشرفت کشتی این مناطق دور مثل طبس و فردوسی ، در آن محل برگزار کرد و تیم مشهد توانست قهرمانی استان را مال خود کند و با اقتدار کافی به مقام اول دست پیدا نماید . باید متذکر شوم که بنده (محمدیان) چند روز زودتر از دیگران در محل مسابقات حضور پیدا کرده و به کمک تربیت بدنی و فرمانداری آن موقع طبس این مسابقات را به نحو احسن که در محیط یک دبیرستان بود برگزار کردیم .

تیم خراسان همراه مربی تیم كریم محمدیان

سال ۱۳۳۸– شـیراز
مسابقات قهرمانی کشور در سال ۱۳۳۸ در شیراز ، شهر گل و بلبل برگزار گردید که در این دوره از مسابقات خراسان توانست به مقام اول در کشتی آزاد و در فرنگی به مقام دوم دست پیدا کند که با شادمانی زیاد به خراسان برگشتیم .
قهرمانان کرسی های مختلف بدین شرح می باشد :
در کشتی آزاد :
۱٫ حمید توکلی – وزن سوم – مقام اول
۲٫ فرج شعبانی – وزن پنجم – مقام دوم
۳٫ محمد بهادری – وزن ششم – مقام دوم
۴٫ احمد وفادار – وزن هشتم – مقام سوم

در کشتی فرنگی :
۱٫ کریم آبادی – وزن اول- مقام سوم
۲٫ هدایت مدرس زاده – وزن چهارم – مقام سوم
۳٫ فرج شعبانی – وزن پنجم- مقام دوم
۴٫ عباس گلمکانی – وزن ششم- مقام سوم
۵٫ یعقوبعلی شورورزی – وزن هشتم- مقام اول
اسامی تیم عبارت اند از :
آقایان : کریم آبادی- حمید توکل- هدایت مدرس زاده – فرج شعبانی – محمد بهادری عباس گلمکانی – احمد وفادار و یعقوبعلی شورورزی .

كریم محمدیان در حال گرفتن كاپ قهرمانی از رئیس تربیت بدنی خراسان محمد تقی جعفریان

سال ۱۳۳۹– مـشهد
باید عرض کنم چون سال پیش مسابقات در شهرستان محروم و دورافتاده ای برگزار شده بود و برخی شهرستان ها با سختی این راه را پیموده و به آنجا رسیده بودند و بعضی از تیم ها که ماشین آنها در راه خراب شده و در بیابان و کویر آن منطقه مانده بودند و به خاطر اینکه سال ۱۳۳۹ تعداد تیم های شرکت کننده زیاد بوده و برای اینکه انگیزه ای برای جوانان و قهرمانان باشد ، با شور و مشورت با رئیس تربیت بدنی وقت و رئیس هیات کشتی خراسان قرار بر این شد که مسابقه استانی سال ۱۳۳۹ در شهرستان مشهد برگزار گردد و امتیازات تیم مشهد هم برای اولین بار محسوب نشود و قهرمانان اول تا سوم به شهرستانهای مختلف استان تعلق گیرد . این دوره از مسابقات به سرپرستی اینجانب (محمدیان) در مشهد برگزار شد و تعداد زیادی از قهرمانان در این مسابقه شرکت نمودند . تیم های : قوچان – نیشابور – تربت حیدریه – بجنورد و سبزار به مقام های مختلف دست پیدا کردند . سرپرست فنی و سرمربیگری مسابقات و تیم مشهد برعهده اینجانب بود که زحمت زیادی برای آن کشیده شده . تیم مشهد عبارتند از : شریفی- فرخ تورانی- محمد خادم- رجب روحانی- رضا احدیان- هدایت مدرسی زاده – گلمكانی- وفادار- شورورزی
مسابقات قهرمانی کشور در فرردین ماه ۱۳۳۹ در رشت برگزار شد که تیم خراسان با نفرات خود خوش درخشید و توانست استان های دیگر را پشت سربگذارد و مقام اولی را از آن خود کند .
پهلوانان برتر کشتی آزاد خراسان عبارت بودند از :
۱٫ حمید توکل – وزن سوم – مقام اول
۲٫ محمد خادم – وزن چهارم – مقام اول
۳٫ فرج اله شعبانی – وزن پنجم – مقام سوم
۴٫ عباس گلمکانی – وزن ششم – مقام دوم
۵٫ یعقوبعلی شورورزی – وزن هشتم – مقام دوم
و در کشتی فرنگی با اینکه تلاش زیادی انجام شد و نفراتی هم توانستند بر روی سکو قرار بگیرند اما متاسفانه مقامی بیشتر از چهارمی نتوانستیم بدست بیاوریم .
اسامی برترین های کشتی فرنگی
۱٫ رضا احدیان – وزن سوم- مقام سوم
۲٫ عباس گلمکانی – وزن ششم – مقام اول
۳٫ فرج شعبانی – وزن هفتم – مقام دوم
۴٫ یعقوبعلی شورورزی – وزن هشتم – مقام اول
باید متذکر شوم چون در همان سال تیم ملی عازم بلغارستان ترکیه بود تمامی کشتی گیران و برترین ها در این دوره از مسابقات شرکت داشتند . مربیان و دست اندرکاران فدراسیون ، ورزشکاران خبره را زیر نظر داشتتند . در تیم خراسان هم ۴ مقام اولی حضور داشت ، ۲ نفر آزاد و ۲ نفر فرنگی که جمعیت خوبی برای خراسان به شمار می رفت .

از سمت راست : کریم محمدیان ، مربی – محمد دربان – فرج ا.. شعبانی- ابولقاسم سخدری – احمد وفادار- قربان محمد بهادری- اكبرآخوندزاده – حمید توکل – حسن زاده – محمد تقی جعفریان ، رئیس تربیت بدنی خراسان

سال ۱۳۴۰– کـاشمر
در سال ۱۳۴۰ مسابقات دوباره به سرپرستی و مدیریت اینجانب برای یازدهمین سال در یکی از شهرستان های جنوب خراسان یعنی کاشمر برگزار شد . تعداد زیادی از تیم های شهرستانهای استان خراسان طبق سنوات گذشته در این مسابقات شرکت کردند . این مسابقات در ۲ رشته کشتی فرنگی و آزاد به مدت ۶ روز در این شهرستان کوچک و با صفا و ورزش دوست برگزار شد و تمام دست اندرکاران این مسابقه برای اجرای هرچه بهتر این مسابقات تلاش بسیار زیادی کردند . بنده (محمدیان) دو – سه روز زودتر به آن شهر عزیمت کرده تا محل مسابقه را مهیا نمایم . با کمک مسئولین این شهرستان توانستیم این دوره از مسابقات را به نحو احسن و با امکانات کم برگزار نماییم . در این دوره تیم مشهد به مقام اول رسید و اگر اشتباه نکنم ، تیم های : قوچان – سبزوار – نیشابور و تربت حیدریه به مقام های بعدی دست پیدا کردند . به نفرات اول تا سوم حکم و مدال قهرمانی به وسیله فرماندار شهرستان و سرپرستان این شهرستان اهدا شد .

تصویر تیم کشتی خراسان پس از قهرمانی ایران در سال ۱۳۴۰
ایستاده از چپ: رضا طاهرغلامی- قربان محمد بهادری- احمد وفادار- سید محمد خادم ، رئیس فدراسیون یعقوبعلی شورورزی- عباس گلمکانی- محمد دربان
نشسته از چپ: محمد خادم – کریم محدیان ، مربی تیم کشتی خراسان حذیفی

سال ۱۳۴۰– تـهران
مسابقات کشتی قهرمانی کشور در سال ۱۳۴۰ در آبان ماه در تهران برگزار شد و چون انتخابی ژاپن هم در راه بود حدود صد و چهل یا صد و پنجاه کشتی گیر از تمامی استان ها شرکت کرده بودند . در این دوره از مسابقات خراسان و تهران از دیگر استان ها برتر بودند ، مخصوصاً خراسان با ۲ مدال طلا نزدیک به تهران بود . در این دوره تهران مقام اول ، خراسان مقام دوم و استان مرکزی مقام سوم را کسب نمودند .
نفرات برتر خراسان عبارت بودند از :
۱٫ محمد خادم – وزن سوم – مقام اول
۲٫ فرخ تورانی – وزن چهارم – مقام دوم
۳٫ محمد بهادری – وزن پنجم- مقام دوم
۴٫ عباس گلمکانی – وزن ششم- مقام سوم
۵٫ احمد وفادار – وزن هفتم- مقام سوم
۶٫ یعقوبعلی شورورزی – وزن هشتم – مقام اول
ضمناً در وزن چهارم فرخ تورانی روبه روی عبداله موحد قرار می گیرد و فرخ که لنگ کار خوبی بوده ۲بار پای خود را جلو می گذارد و موحد زیر می گیرد و فرخ تلاش می کند که لنگ را بزند ولی موفق نمی شود و هر ۲بار خاک می شود ، بعد از خاک بلند شده و به داور اعلام می کند که دست موحد را بالا ببرند و می گوید چون من نتوانستم ایشان را با لنگ از پا درآورم؛ ایشان پهلوان است و پیروزی او را اعلام نمایید.
در کشتی فرنگی هم که در همان سال در تهران برگزار گردید تیم فرنگی با ۴ مدال طلا با تیم تهران رقابت تنگاتنک داشت ، ولی با امتیاز ناچیزی تهران اول و خراسان دوم شد و استان مرکزی هم به مقام سوم رسید .
نفرات برتر تیم کشتی فرنگی عبارت اند از :
۱٫ عسگر ناجی – وزن دوم- مقام سوم
۲٫ قاسم ثباتی – وزن چهارم – مقام دوم
۳٫ محمد بهادری – وزن پنجم- مقام اول
۴٫ عباس گلمکانی – وزن ششم- مقام اول
۵٫ احمد وفادار – وزن هفتم- مقام اول
۶٫ یعقوبعلی شورورزی – وزن هشتم – مقام اول

از چپ به راست : ابوالقاسم سخدری- حمید توكل- كریم محمدیان- سیروس پور- امین رشید لمیر

سال ۱۳۴۱– تـربت جـام
در سال ۱۳۴۱ مسابقات کشتی فرنگی و آزاد در شهرستان تربت جام برگزار شد . سرپرستی و مدیریت تیم مشهد را اینجانب (محمدیان) برعهده داشتم . از مشهد هم تیم بسیار خوبی در این دوره از مسابقات شرکت کرده بود . طبق سال های پیش بنده دوباره برای آماده کردن محیط مسابقات چند روز زودتر به همراه آقای علی ثابتی (تارزان) به آنجا عزیمت کرده و رَد و فتخ امور را به عهده گرفتیم تا محیطی مناسب برای دوازدهمین دوره مسابقات کشتی قهرمانی استان مهیا نماییم .
تیم مشهد عبارت بودند از آقایان :
سپهر کیش- یحیی طاهری – رضا احدیان- محمد خادم- فرخ تورانی- فخرائی – حاتمی- وفادار گلمکانی
قنبریان
که تیم مشهد با قدرت تمام توانست به مقام قهرمانی استان دست پیدا کند . سرپرست و مربی تیم اینجانب بودم و آقای علی ثابتی کمک مربی تیم بودند .

چند تن از مربی و کشتی گیران در حضور تیمسار دفتری ، رئیس سازمان تربیت بدنی

سال ۱۳۴۱– تـهران
بیست و سومین دوره مسابقات قهرمانی کشور در تهران برگزار شد که تیم خراسان با اقتدار کامل در کشتی آزاد و هم در فرنگی بالاتر از دیگر استان ها قرار گرفت . نفرات اول هم در مسابقات جهانی تولیدو شرکت کردند .
نفرات برتر تیم کشتی آزاد خراسان :
۱٫ حمید توکل – وزن سوم – مقام اول
۲٫ محمد بهادری – وزن پنجم – مقام سوم
۳٫ عباس گلمکانی – وزن ششم – مقام اول
۴٫ احمد وفادار – وزن هفتم- مقام دوم
۵٫ یعقوبعلی شورورزی – وزن هشتم – مقام اول
نفرات برتر کشتی فرنگی :
۱٫ رضا احدیان – وزن سوم- مقام دوم
۲٫ ابوالقاسم ثباتی – وزن چهارم – مقام اول
۳٫ عباس گلمکانی – وزن ششم- مقام اول
۴٫ احمد وفادار – وزن هفتم – مقام دوم
۵٫ یعقوبعلی شورورزی – وزن هشتم- مقام اول

سال ۱۳۴۲– نـیشابور
مسابقات قهرمانی کشتی آزاد و فرنگی در تابستان ۱۳۴۲ در شهر زیبا و پرطرفدار نیشابور برگزار شد و بنده طبق سنوات گذشته به سرپرستی کل مسابقات منصوب شده بودم . برای بهتر برگزار شدن مسابقات دو – سه روز زودتر از تیم ها به شهرستان نیشابور رفتم تا ناظر بر پهن کردن تشک کشتی در محل مناسب و رفع اشکالات از وسایل ورزشی باشم. مسابقات به نحو احسن و در سطح خوبی در صحن یکی از مدارس نیشابور برگزار شد و در مسابقه فینال نیز از اُستاندار خراسان و مدیرکل تربیت بدنی و فرماندار و رُوسای شهرستان نیشابور دعوت به عمل آمده بود تا شاهد کشتی های زیبای فینال باشند و در همان شب نیز در باغ ملی این شهرستان ضیافت شام و مجلس خوبی برای کشتی گیران و مهمانان در نظر گرفته شده بود که شکوه مسابقات را هرچه بهتر نمایان می کرد . ضمناً باید عرض کنم که پهلوان یعقوبعلی شوروزی که در این دوره از مسابقات هم کشتی می گرفت و هم با تمام قوا در خدمت کشتی و کشتی گیران بود ؛ هر اشکال و کاری که بود به ایشان مراجعه می شد و ایشان با آن آشنایی که به این شهرستان داشت به نحو خوبی مشکلات را برطرف می کرد . باید عرض کنم ایشان هم در کشتی آزاد و هم در فرنگی قهرمان اول استان شد و در قهرمانی کشور نیز توانست در دو کشتی آزاد و فرنگی تمام رقبای خود را مغلوب کند و بر سکوی قهرمانی قرار گیرد . تیم مشهد قهرمان اول استان شد و تیم نیشابور و قوچان به مقام های دوم و سوم نایل گشتند .
در آخر نیز باید عرض کنم که تقریباً نفرات سبک وزن تیم خراسان در این دوره از مسابقات از قرعه مناسب برخوردار نشدند و مثل سال های پیشین درخشش چندانی نداشتند ؛ ولی بهرحال تیم خراسان با تمام وجود توانست هم در کشتی آزاد و هم در فرنگی بر سکوی قهرمانی بایستد .

سال ۱۳۴۲– تـهران
مسابقات کشتی قهرمانی کشور در این سال در تهران و در سالن هفت تیر این شهر برگزار شد ولی تیم خراسان نتوانست نتیجه سال پیش را کسب نماید اما کماکان بر روی سکوی قهرمانی جای داشت و توانست مقام سومی را هم در کشتی آزاد و هم در فرنگی از آن خود سازد و بار دیگر با کاپ قهرمانی به استان پهناور خراسان باز گردد .

نفرات برتر تیم کشتی آزاد :
۱٫ محمد خادم – وزن چهارم – مقام اول
۲٫ احمد وفادار – وزن هفتم – مقام سوم
۳٫ یعقوبعلی شورورزی – وزن هشتم – مقام اول
باید متذکر شوم که نفرات دیگر تیم بیشتر به مقام های چهارم – پنجمی نایل گشتند و نتوانستند خود را به سکوی قهرمانی نزدیک کنند .
تیم خراسان در رشته فرنگی نیز در سال ۱۳۴۲ توانست در سکوی سوم جای بگیرد اما همچون سال پیشین یکتاز میدان نبود .
نفرات برتر تیم کشتی فرنگی خراسان:
۱٫ رضا احدیان – وزن سوم- مقام دوم
۲٫ محمد خادم – وزن چهارم – مقام اول
۳٫ احمد وفادار – وزن هفتم – مقام اول
۴٫ یعقوبعلی شورورزی – وزن هشتم – مقام اول
در این دوره از مسابقات آقای محمد خادم و یعقوبعلی شورزی توانستند مانند سال های قبل هم در کشتی آزاد و هم در فرنگی کرسی اول مسابقات را با اقتدار کسب نمایند .

تیم ملی کشتی ایران در مسابقات جهانی تولیدو آمریکا
مربی: کریم محمدیان از خراسان
خـاطره ای از یک قهرمان برای کریم محمدیان
این قهرمان کشتی خراسان چنین نقل می کند و می گوید : آن زمان ما تمرین کشتی را در سالن خیام قدیم انجام می دادیم و آقای محمدیان نیز جوانتر بودند و انرژی کافی داشتند . در موقع تمرین اگر کشتی گیری کم کاری یا بازی گوشی می کرد و تمرین را مرتب و با تمام وجود انجام نمی داد و یا گاهی اوقات مزاحم کشتی گیران دیگر می شد آقای محمدیان بعد از اتمام نرمش ها و تمرینات سنگین کشتی آن نفری که کم کاری و شیطنت کرده بود را صدا کرده و برای اینکه او را تنبیه کند تا دوباره مرتکب این عمل نشود و همچنین برای دیگر کشتی گیران هم عبرت و نصیحتی باشد با کشتی گیر خطاکار سرشاخ می شد و با ساعد دستان خودش و نیز انگشتان دست خود به صورت سرشاخ به کنار گردن کشتی گیر خاطی می زد ( که در اصطلاح کشتی به آن قچاق کردن می گویند ) . این امر باعث می شد که تعادل کشتی گیر کمی بهم خوره و شاهرگ های او دردناک می شد . با این عمل ایشان به شاگردش می فهماند که کم کاری یا کاری اشتباه کرده و او را از انجام کار اشتباه و تنبلی به صورتی منع می کرد تا دوباره مرتکب این اعمال نشود .

از راست به چپ : حسن بامشكی- كریم محمدیان- سرهنگ معتمدی رئیس هیأت اسبق- سرهنگ عظیمی در حال تماشای لوح افتخار محمدیان می باشند.
سال ۱۳۴۳– گنـاباد
در سال ۱۳۴۳ مسابقات کشتی آزاد و فرنگی به سرپرستی و مدیریت اینجانب در شهرستان گناباد که شهری کوچک و کویری با امکانات کم بود در سطح عالی برگزار شد . چون بنده و آقای علی ثابتی چند روز جلوتر به آن شهرستان سفر کردیم . این شهرستان تشک های کشتی خوبی نداشت و چند روزی را مشغول دوختن تشک های پنبه ای و برزنتی شدیم تا یک تشک ۸*۸ با رویه برزنتی جور شد و در محیط یک مدرسه تشک ها را پهن کرده و مسابقات در هوای گرم و آفتابی شهر گناباد برگزار شد . به دلیل گرما و آفتابی که بر روی تشک ها می افتاد ، بسیار رویه تشک گرم و طاقت فرسا بود ولی با این وجود کلیه قهرمانان استان در این مسابقات شرکت کرده و اکثر شهرستان ها با تیم کامل حضور پیدا کرده بودند . در این دوره تیم مشهد با نفرات تقریباً جوان و تازه به دوران رسیده شرکت داشت که آن نفرات عبارت بودند از آقایان :
حسین معرب – محمد قناویزی – کاظم غلامی – رضا احدیان – عباس گلمکانی – ابراهیم آزمون – قربان محجوب – احمد وفادار – قنبر قنبریان
که تیم مشهد با اقتدار کامل به قهرمانی رسید و سکوی دوم و سوم به شهرستان های دیگر استان تعلق گرفت . مربی و سرپرست تیم خراسان اینجانب بودم.

تیم کشتی خراسان در مسابقات جام افغانستان
سال ۱۳۴۳– تـهران
در این سال مسابقات قهرمانی کشور در تهران برگزار شد و استان خراسان دست به جوانگرایی در تیم خود زد و جای پهلوانان قدیم را به جوانان جویای نام جدید داده و به همین منظور هم تیم خراسان در این مسابقات در کشتی آزاد نتیجه مناسبی نتوانست کسب نماید . باید یادآور شوم در این دوره محمد خادم پس از چند دوره پیروزی به ادامه مسابقات تن نداده و از دوره مسابقه ها کنار کشید ، علت آن هم اضافه وزنی بود که باعث آزار و اذیت این قهرمان شد و نتوانست در روزهای دیگر کشتی به وزن مناسب برسد و به همین دلیل مسابقات را ترک نمود . ولی کشتی گیرانی مثل حسین معرب – کاظم غلامی – اسکندر فیلابی که از جوانان با شوق و ذوق خراسان بودند در این دوره از مسابقات خودی نشان دادند و مقابل پهلوانان و قهرمانان دیگر استان ها خودنمایی کردند و مخصوصاً در کشتی فرنگی توانستند خودشان را به کشتی کشور تحمیل نمایند .
در کشتی آزاد فقط در وزن هفتم جوان جویای نام اسکندر فیلابی توانست در بین قهرمانان مقام سوم را کسب نماید .
ولی برعکس کشتی آزاد در کشتی فرنگی جوانان خراسان با وجود تجربه کم توانستند بین قهرمانان مطرح کشتی به نایب قهرمانی دست پیدا کنند .
نفرات برتر کشتی فرنگی عبارت بودند از :
۱٫ حسین معرب – وزن اول – مقام دوم
۲٫ کاظم غلامی – وزن سوم – مقام دوم
۳٫ عباس گلمکانی – وزن ششم – مقام اول
۴٫ اسکندر فیلابی – وزن هشتم – مقام اول
در امتیازات تیمی نیز :
۱٫ تهران – ۴۰ امتیاز
۲٫ خراسان – ۳۲٫۵ امتیاز
۳٫ تبریز و خوزستان ، هرکدام – ۱۸ امتیاز

سال ۱۳۴۴– کـاشمر
در سال ۱۳۴۴ مسابقات کشتی آزاد و فرنگی قهرمانی استان خراسان به سرپرستی و مدیریت اینجانب در شهرستان محروم و کوچک کاشمر برگزار شد و تمامی شهرستان های تابع استان خراسان در این دوره از مسابقات تقریباً حضور داشتند و طبق سنوات گذاشته بنده چند روزی زودتر از دیگر تیم ها در آنجا حضور پیدا کردم تا محل مسابقات را بررسی کنم و از امکانات کم آنجا استفاده کنم تا مسابقات به نحو احسن در آن شهر برگزار گردد . با وجود هوای گرم تابستان و نبود امکانات کافی مسابقات در محیط یک دبیرستان و در صحن حیاط آن مدرسه برگزار و از کلاس های این دبیرستان هم به منظور خوابگاه قهرمانان استفاده شد . مسابقات با حضور مردم و مدیران و روسای ادارات و مدیر کل تربیت بدنی استان با شرایط عالی برگزار شد و تیم منتخب استان برای قهرمانی کشور انتخاب شد که نفرات برتر آن عبارت بودند از آقایان :
یحیی طاهری- قناویزی – حسین معرب – کاظم غلامی- محمد خادم – محمد فخرائی قربان محمد محجوب – عباس گلمکانی- احمد وفادار و اسکندر فیلابی

كریم محمدیان در میان جمعی از مردم ورزش دوست كاشمر در سال ۱۳۴۴

سال ۱۳۴۴– تـهران
در سال ۱۳۴۴ مسابقات قهرمانی کشور در تهران برگزار شد . خراسان با تیم کشتی قدیم و جدید در این دوره از مسابقات شرکت داشت و کشتی گیران جوان خراسان در دو – سه وزن گل کاشتند و توانستند که بر کرسی قهرمانی بیست و ششمین دوره مسابقات قهرمانی کشور تکیه بزنند و بعد از تهران در کشتی آزاد مقام دوم را کسب نمایند . در آن سال محمد خادم از نسل قدیم تمام رقبای خود را یکی پس از دیگری شکست داد و مقام قهرمانی را از آن خود ساخت و جوان نو رسیده سنگین وزن ، اسکندر فیلابی توانست در عنفوان جوانی تمامی حریفان خود را شکست دهد و بر قله پیروزی گام نهد .
نفرات برتر کشتی آزاد خراسان که دارای مقام قهرمانی شدند :
۱٫ محمد خادم – وزن چهارم- مقام اول
۲٫ عباس گلمکانی – وزن ششم – مقام اول
۳٫ اسکندر فیلابی – وزن هشتم – مقام اول
در کشتی فرنگی سال ۱۳۴۴ تیم منتخب خراسان با حداکثر امتیاز بالاتر از تیم های شرکت کننده قرار گرفت . در این رشته آقایان : کاظم غلامی – حسین معرب و اسکندر فیلابی از کشتی گیران جوان و جویای نام توانستند برای تیم خراسان بر روی سکوی قهرمانی قرار گیرند و جزو نفرات برتر و آماده این دوره از مسابقات باشند .
اسامی نفرات برتر تیم خراسان در کشتی فرنگی :
۱٫ حسین معرب – وزن دوم – مقام دوم
۲٫ کاظم غلامی – وزن سوم – مقام دوم
۳٫ محمد خادم – وزن چهارم – مقام اول
۴٫ قربان محمد محجوب – وزن پنجم – مقام اول
۵٫ عباس گلمکانی – وزن ششم – مقام اول
۶٫ احمد وفادار – وزن هفتم – مقام دوم
۷٫ اسکندر فیلابی – وزن هشتم – مقام اول
تیم خراسان با چهار مقام اولی و ۳ مقام دومی و با کسب بالاترین امتیاز به مقام اول کشور نایل شد . در بازگشت از تهران به مشهد در ایستگاه راه آهن از قهرمانان کشتی خراسان استقبال شایانی انجام پذیرفت و بنده هم شامل لطف و مرحمت اداره کل تربیت بدنی مشهد قرار گرفته و تشویق شدم و ضمناً برای مسابقات جهانی تولیدو آمریکا نیز انتخاب شدم که در معیت تیم ایران عازم مسابقات جهانی شدم که باعث دلگرمی و تجربه اینجانب شد .

محمدیان در کنار شاگردانش
آقایان : حمید توکل ، قهرمان جهان و سید حسن بامشکی
سال ۱۳۴۵– اسفـراین
سال ۱۳۴۵ مسابقات کشتی آزاد و فرنگی استان خراسان در شهر کوچک و زیبای اسفراین برگزار شد . در آن زمان این شهرستان هیچ گونه امکانات کشتی نداشت و حتی راه خوبی برای ورود به این شهرستان نبود . یک راه آن از سمت سبزوار و راه دیگر آن از طرف بجنورد ( راه کوهستانی و گردنه کوه آلاداغ و گردنه پرمیس ) که بسیار خطرناک و ناهموار بود . به هرحال با امکانات کم مسابقه بزرگی در این شهرستان که جدیداً از بخش به شهرستان تبدیل شده بود برگزار شد . در این دوره بنده به همراه آقای ثابتی به این شهرستان سفر کرده و تشک های پنبه ای پاره این شهرستان را چند روز قبل از شروع مسابقات ، سر هم کرده و با وصله و دوخت و دوز توانستیم یک تشک پنبه ای ۸*۸ راست و ریس کنیم. مسابقات در صحن حیاط یک مدرسه در زمین گرم و آفتابی که بعضی روزها روی آن آب ریخته می شد تا کمی روی تشک سرد شود انجام شد و از کلاس ها هم به عنوان خوابگاه و دفتر کار استفاده شد . فینال این مسابقات با حضور اُستاندار آن موقع ، تیمسار بادمان قلیچ و مدیر کل اداره تربیت بدنی آقای جعفریان و روسای ادارات شهرستان اسفراین برگزار شد . در این دوره تیم خراسان امتیازش محسوب نشد و تیم قوچان مقام اول و شیروان مقام دوم و بجنورد هم به مقام سوم نایل گشت . اعضای تیم مشهد با سرپرستی اینجانب عبارت بودند از آقایان :
حسین داوودی – کریم زرینی – کاظم زینل نیا – حسین زاده – ابراهیم آزمون – غلام عاقلتر – حسین جامعی و قنبر قنبریان که چند نفر از آنان به مقام قهرمانی و چند تن دیگر هم به مقام نایب قهرمانی نایل گشتند. مسابقات بسیار پرشور و با هیجان بود و جوایز زیادی از قبیل وسایل خانه مثل : پتو ، سَماور و از این گونه اجناس به کشتی گیران به وسیله اهالی اسفراین اهدا می شد .

تیم كشتی شهرستان بجنورد در سال ۱۳۴۵ كه آقای كریم محمدیان و حمید توكل قهرمان جهان در عكس دیده میشوند.
سال ۱۳۴۵– تـبریز
در همین سال مسابقات قهرمانی کشور در شهر تبریز برگزار شد که مسابقات داغ و پرشوری بود . اکثر ورزشکاران در این دوره از مسابقات شرکت داشتند ولی متاسفانه به علت دوری راه و بُعد مسافت زیاد ، تیم کشتی خراسان خسته و مانده بود و آنطور که باید و شاید نتوانست به هدف خود برسد و نتیجه چندان مطلوبی عاید تیم نگشت . تنها از ورزشکاران خراسان مرحوم محمد علی صحرائی که از کشتی گیران باچوخه خراسان بود توانست به مقام دوم کشور دست یابد . در این دوره از مسابقات تهران چهره تیم خود را دگرگون کرده و از مهره های جوانتری سود می برد و توانست با اقتدار به مقام قهرمانی برسد .
کشتی گیران موفق آنها عبارت بودند از آقایان : حیدری – سید عباسی و صنعتکاران که از چهره های موفق این دوره از مسابقات به شمار می رفتند . در کشتی فرنگی کمی تیم خراسان استراحت کرده و خود را بازیافته بود توانست نمایش خوبی در این دوره از مسابقات از خود به جای بگذارد و پا به پای تهران پیش رفتند و با اندک امتیازی از تهران جا مانده و به مقام نایب قهرمانی بسنده کردند . در وزن سوم کشتی فرنگی کاظم غلامی ، جوان جویای نام خراسان توانست تمامی حریفان خود را شکست دهد و در فینال هم کشتی گیر به نام تهرانی ، آقای خورشید فر که صاحب مدال برنز مسابقات تولیدو آمریکا بود را شکست دهد و بر قله پیروزی تکیه زند .
اسامی برتر کشتی گیران فرنگی خراسان عبارت بودند از :
۱٫ حسین معرب – وزن دوم – مقام دوم
۲٫ کاظم غلامی – وزن سوم – مقام اول
۳٫ قربان محمد محجوب – وزن پنجم – مقام سوم
۴٫ عباس گلمکانی – وزن ششم – مقام اول
۵٫ محمد علی صحرائی – وزن هفتم – مقام دوم
در همین سال حسین جامعی در کشتی آزاد در وزن پنجم به مقام ششمی دست پیدا کرد.

یـک پدیده در کشتی خـراسان
باید یادآور شوم که محمد علی صحرائی کشتی گیری که در سال ۱۳۴۲ از تیم کشتی باچوخه قوچان در مسابقات کشتی باچوخه خراسان که در بجنورد برگزار می شد شرکت داشت توانست در سنگین وزن مقام قهرمانی را کسب نماید و بعداً به وسیله هیات کشتی خراسان و به مربی گری بنده توانست به یک کشتی گیر تمام عیار آزاد و فرنگی کار تبدیل شده و با فنونی که از کشتی چوخه به یاد داشت توانست به عضویت تیم کشتی آزاد ایران در بیاید و بعد ها هم در مسابقات جهانی توانست به رتبه پنجم کشتی جهان دست پیدا کند . این کشتی گیر بسیار زیرک و باهوش بود و با اینکه با فنون کشتی آزاد بیگانه بود اما توانست بدین مهم دست یابد .
یادش گرامی باد و خدایش بیامرزد .

كریم محمدیان در سن ۲۴ سالگی

سال ۱۳۴۶– نـیشابور
در این سال مسابقات کشتی قهرمانی استان خراسان در شهر زیبای نیشابور برگزار شد . در این دوره از مسابقات بنده سرپرستی کل مسابقات را برعهده داشتم که به همراه آقای علی ثابتی چند روز مانده به تاریخ مسابقه به این شهر رفته و مقدمات و وسایل جانبی مسابقات کشتی را تهیه و آماده نمودیم تا مسابقات به نحو احسن در این شهر زیبا برگزار شود . در روز موعد ، این مسابقات در دو رشته آزاد و فرنگی در صحن یکی از مدارس نیشابور برگزار شد و تیم های اکثر شهرستان های استان در این مسابقه شرکت داشتند . تیم مشهد هم به سرپرستی و مربی گیری اینجانب توانست بر سکوهای قهرمانی قرار بگیرد و با یک تیم جوان و یکدست در مسابقات قهرمانی کشور شرکت نمودیم که توانستیم هم در رشته فرنگی و هم در آزاد به مقام قهرمانی دست پیدا کنیم .
در این دوره از مسابقات یکی از قهرمانان خوب استان و کشور و جهان ، آقای حاج محمد خادم ، تقاضای کناره گیری از کشتی را کرد و بعد از آن واقعه ایشان مربی گیری جوانان کشتی را برعهده گرفت . بعد از چند سالی هم که فرزندان ایشان بزرگ شد و پا به صحنه مبارزه گذاشتند با مربی گیری ایشان توانستند مقام های المپیکی و جهانی را به خود اختصاص دهند . جامعه کشتی گیران به این قهرمان بارها و بارها افتخار کرده است .
تیم منتخب استان عبارت بودند از آقایان :
یحیی طاهری- حسین معرب – کاظم غلامی- محمد خادم – حسین جامعی – عباس گلمکانی – اسکندر فیلابی
محمد علی صحرائی

سال ۱۳۴۶– کـرمانشاه
مسابقات قهرمانی کشور در سال ۱۳۴۶ در کرمانشاه برگزار شد . مسابقات بسیار نزدیک و به هم فشرده بود و تیم خراسان توانست پا به پای تهران پیش تازد ولی در آخر با یک امتیاز از تهران عقب افتاده ولی مُجریان مسابقه تصمیم گرفتند که امتیاز تهران را به حساب نیاورند و استان خراسان در کشتی آزاد قهرمانی سال ۱۳۴۶ با صلابت به مقام نخست رسید . باید یادآور شوم که آقای محمد خادم ، کشتی گیر پرتلاش و مقاوم خراسان در این دوره از مسابقات بعد از تکیه زدن به مقام اول قهرمانی از دنیای کشتی خداحافظی نمود و قصد داشتند که بعد از آن مسابقه به جرگه مربی گری بپیوندد .
یکی از خاطرات تلخ و شیرین این مسابقه و بنده این بود که باید از یک شاگرد فعال و پهلوان چشم پوشی می کردم و به جای ایشان کشتی گیر دیگری را جایگزین می نمودم . برای من خداحافظی از این قهرمان بسیار سخت و ناراحت کننده بود .
نفرات برتر کشتی آزاد در تیم منتخب خراسان :
۱٫ کاظم غلامی – وزن سوم – مقام دوم
۲٫ محمد خادم – وزن چهارم – مقام اول
۳٫ اسکندر فیلابی – وزن هفتم – مقام اول
۴٫ محمد علی صحرائی – وزن هشتم – مقام دوم
در وزن پنجم این دوره از مسابقات آقای حسین جامعی شرکت داشتند که بعد از بُرد در مقابل کشتی گیر ارومیه به علت مریضی از مسابقات کناره گیری کردند .
در کشتی فرنگی سال ۱۳۴۶ نیز تیم خراسان با اقتدار کامل به مقام قهرمانی دست پیدا کرد و تیم های دیگر را پشت سر گذاشت . تیم خراسان و بنده که سرپرستی این تیم را برعده داشتم با یک خاطره خوب و با یک شادی مضاعف این دوره از مسابقات را به پایان رسانده و کشتی گیران به دیار خود بازگشتند .
اسامی تیم کشتی فرنگی که توانستند بر روی سکوی قهرمانی قرار بگیرند :
۱٫ محمد خزائی – وزن چهارم – مقام دوم
۲٫ قربان محجوب – وزن پنجم – مقام اول
۳٫ عباس گلمکانی – وزن ششم – مقام سوم
۴٫ محمد علی صحرائی – وزن هفتم – مقام اول
۵٫ اسکندر فیلابی – وزن هشتم- مقام اول

سال ۱۳۴۷– مـشهد
مسابقات کشتی قهرمانی استان خراسان در این سال به سرپرستی و مدیریت اینجانب در شهرستان مشهد برگزار شد . مسابقات صبح ها در سالن سرپوشیده مهران و عصرها به علت ازدیاد جمعیت و تماشاچی مشتاق و علاقه مند در زمین سر باز مهران به مدت ۳ روز برگزار شد و در این دوره سرپرست تیم بنده و مربی تیم خراسان جناب آقای محمد خادم بودند .

مسابقات کشتی پهلوانی کشور ، یادواره استاد محمدیان در سال ۱۳۸۹ – سالن بهشتی

سال ۱۳۴۷– سـاری
مسابقات کشتی آزاد قهرمانی این دوره در مازندران و در شهرستان ساری برگزار شد که تیم کشتی خراسان توفیق چندانی بدست نیاورد . فکر کنم قهرمانی هر دو رشته آزاد و فرنگی در سال پیش کمی پهلوان های ما را مغرور نموده بود . در کشتی آزاد بیشتر از مقام پنجمی بدست نیاوردیم و روی سکو قرار نگرفتیم و فقط ۲ نفر از قهرمانان کشتی آزاد توانستند مقام های اول تا سومی را کسب نمایند.
نفرات برتر در رشته آزاد عبارت بودند از :
۱٫ احمد بهمنی – وزن پنجم – مقام دوم
۲٫ محمد علی صحرائی – وزن هفتم – مقام اول
اما در کشتی فرنگی آن سال قهرمانان ما کمی به خود آمده و تلاش و کوشش خودشان را مضاعف کرده و بنده هم آنان را نصیحت کرده و به ادامه مسابقات امیدوارشان کردم و آنان را به صحنه کشتی و تشک برگردانده و توانستیم بدون هیچ چون و چرایی به مقام قهرمانی برسیم و جایگاه خود را بر روی سکوی اول قهرمانی کشور تثبیت نماییم.
نفرات برتر در کشتی فرنگی به شرح ذیل می باشد :
۱٫ یحیی طاهری – وزن اول – مقام اول
۲٫ حسین معرب – وزن سوم – مقام اول
۳٫ محمد خزائی – وزن چهارم – مقام اول
۴٫ محمد رضا عربی – وزن پنجم – مقام اول
۵٫ محمد علی صحرائی – وزن هفتم – مقام دوم
در این دوره با کسب ۴ مدال طلا و ۱ نقره و ۳ مقام چهارمی با تمام قدرت به مقام قهرمانی دست پیدا کردیم .

تیم كشتی آزاد فرنگی مشهد در مسابقات استانی سبزوار سال ۱۳۵۱
سال ۱۳۴۸– نـیشابور
مسابقات کشتی آزاد قهرمانی استان در تابستان سال ۱۳۴۸ در شهرستان نیشابور به میزبانی هیئت کشتی نیشابور در صحن یك دبیرستان مهران و به مدت ۳ روز برگزار شد . باید عرض کنم که در این موقع هم نیشابور دارای سالن سرپوشیده نبود و هم تشک های مرتب و منظمی نداشت و مسابقات در سطح خوب و عالی انجام شد .
تیم کشتی استان عبارت بودند از آقایان :
بنی اله قاضی – محمد اژدری – محمد رسولی – حبیب غفاری – محمد خادم – احمد بهمنی – عباس گلمکانی – محمد علی صحرائی – محمد رضا عربی – غلام عاقلتر – حسین جامعی – علی معرب و چند تن دیگر که اسامی آنان را در یاد ندارم .

تجلیل از استاد محمدیان ، سال ۱۳۸۹ در سالن شهید بهشتی
سال ۱۳۴۸– مـشهد ، کشتی آزاد
مسابقات قهرمانی کشور در رشته آزاد در مرداد ماه با حضور ۱۵۵ کشتی گیر از ۱۲ استان در مشهد مقدس برگزار شد . مسابقات در دو شیف صبح و عصر در همان سالن مهران و زمین باز مهران برگزار می شد . یکی از اتفاق هایی که برای تیم خراسان در این دوره از مسابقات افتاد این بود که ۲-۳ روز مانده به شروع مسابقات ، در حال تمرین ، کشتی گیر وزن چهارم ما از ناحیه دست آسیب دید و به همین علت نتوانست در تیم کشتی خراسان شرکت نماید ؛ به خواهش هیات کشتی خراسان و بنده دوباره از آقای محمد خادم که کشتی را کنار گذشته و از تمرینات بسیار زیادی هم سود نمی برد دعوت به عمل آمد تا به جای آن کشتی گیر مصدوم که کاظم غلامی بود کشتی بگیرند .
من شرمنده آقای خادم شدم که باعث برگشت دوباره این پهلوان برای اولین بار و آخرین بار شدم و جای دارد که از ایشان تشکر و قدردانی نمایم . به هر حال ایشان هم از روی تعصب خود نسبت به کشتی راضی به شرکت در مسابقه کشوری آن سال شد و با تمام توان و نیروی خود به این مسابقات پای گذاشت و توانست بدون باخت در سکوی سوم جای گیرد ( آن هم به علت ناهماهنگی جدول آن موقع بود که باعث شد ایشان بدون هیچ باختی بر سکوی سوم کشوری قرار بگیرد) . باز هم باید از این مرد بزرگ و قهرمان جهان تشکر کرد که خود را فدای تیم خراسان نمود . در همان سال و در آن دوره از مسابقات تیم خراسان توانست به نایب قهرمانی کشور دست پیدا کند .
قهرمانان در این رشته به شرح ذیل می باشند :
۱٫ نبی اله قاضی – وزن دوم – مقام اول
۲٫ حبیب اله غفاری – وزن چهارم – مقام دوم
۳٫ محمد خادم – وزن پنجم – مقام سوم
۴٫ احمد بهمنی – وزن ششم – مقام دوم
۵٫ عباس گلمکانی – وزن هشتم – مقام سوم
۶٫ محمد علی صحرائی – وزن نهم – مقام اول
ضمناً از این دوره به بعد در مسابقات اوزان کشتی از ۸ وزن به ۱۰ وزن رسید

سال ۱۳۴۸– تـبریز ، کشتی فرنگی
در همین سال مسابقات قهرمانی کشتی فرنگی کشور در شهر تبریز برگزار شد . تیم خراسان در این دوره از مسابقات به مقام سومی نایل گشت .
اعضای تیم عبارت بودند از آقایان :
یحیی طاهری – حسین معرب – حبیب غفاری – امیر منوری – محمد رضا عربی عباس گلمکانی – محمدعلی صحرائی و مصر زینعلی- قنبر قنبریان
متاسفانه در وزن های سبک نتوانستیم آنطور که باید و شاید به سکوی قهرمانی برسیم و در رده های چهارم – پنجمی متوقف شدیم اما در سنگین وزن توانستیم که یکی از رده های قهرمانی را به خود اختصاص داده و از سکوی قهرمانی دور نباشیم . هر چند که در ۲ سال گذشته توانسته بودیم به وسیله جوانان و قهرمان های پرشور و نشاط خودمان سکوی اولی را فتح نماییم ، اما این بار سکوی اول را تیم تهران و سکوی دوم را نیز تیم خوزستان تصاحب نمودند و تیم خراسان در این دوره سوم شد .
نفرات برتر سکوهای مختلف قهرمانی در تیم خراسان به شرح ذیل می باشد :
۱٫ امیر منوری – وزن ششم – مقام دوم
۲٫ عباس گلمکانی – وزن هشتم – مقام اول
۳٫ محمد علی صحرائی – وزن نهم – مقام اول
۴٫ قنبر قنبریان – وزن دهم – مقام دوم
سال ۱۳۴۹– مـشهد
مسابقات استانی در سال ۱۳۴۹ در فروردین ماه در مشهد برگزار شد که اردو و خوابگاه کشتی گیران در هنرستان تقی آباد بود و محل مسابقات هم در سالن کشتی مهران که مسابقات در ۲ رشته آزاد و فرنگی برگزار شد . کلیه شهرستان ها در این مسابقه شرکت کرده بودند . فینال این مسابقات هم با حضور استاندار وقت و مدیرکل تربیت بدنی ، جناب آقای جعفریان ، برگزار شد که به نفرات برتر حکم و مدال ورزشی اهدا شد . باید عرض کنم که سرپرستی تمام این مسابقات طبق معمول به عهده بنده بود و یک شب هم قهرمانان مهمان شهرداری مشهد در پارک و هتل کوهسنگی بودند که با شام مفصل پذیرایی شدند .

سال ۱۳۴۹– تـهران
در همین سال سی و یکمین دوره مسابقات کشتی آزد و فرنگی در سال ۱۳۴۹ برگزار شده و تیم های زیادی با تمام قوا در این دوره شرکت کرده بودند . در این مسابقات تیم خراسان با ۱۰ شرکت کننده در ده وزن حضور پیدا نمود که فقط در سه وزن توانست مقام اول را کسب نماید و بر روی سکوی قهرمانی قرار گیرد ولی متاسفانه در هفت وزن دیگر هیچ یک از شرکت کنندگان خراسان نتوانستند درخششی داشته باشند و حتی جزو نفرات ششم – هفتم هم نشدند که از نظر امتیاز به تیم کمک کنند و تیم کشتی خراسان را بالا بکشند . اما با وجود ۳ پهلوان سکونشین ، تیم خراسان توانست به مقام چهارمی برسد .
نفرات برتر تیم آزاد عبارت بودند از :
۱٫ قدیر نخودچی – وزن دوم – مقام اول
۲٫ کاظم غلامی – وزن پنجم – مقام اول
۳٫ اسکندر فیلابی – وزن دهم – مقام اول
اما در کشتی فرنگی خراسان تیم خودش را جمع و جور کرد و پا به پای تیم تهران به جلو تاخت ولی متاسفانه در پایان مسابقه با ۱۲/۰ امتیاز تیم خراسان از تیم تهران عقب مانده و به مقام دوم کشور دست یافت . تیم تهران با ۴۰ و مشهد با ۸۸/۳۹ امتیاز این دوره از مسابقات را به پایان رساندند .
نفرات برتر تیم خراسان در رشته فرنگی عبارت بودند از :
۱٫ محمود مهدیزاده – وزن اول – مقام سوم
۲٫ یحیی طاهری – وزن دوم – مقام اول
۳٫ حسین معرب – وزن سوم – مقام اول
۴٫ امیر منوری – وزن ششم – مقام سوم
۵٫ قربانعلی محجوب – وزن هفتم – مقام دوم
۶٫ عباس گلمکانی – وزن هشتم – مقام سوم
۷٫ اسکندر فیلابی – وزن دهم – مقام اول

مسابقات استانی بیرجند كه در صف جلو از راست به چپ : كریم محمدیان – فرماندار بیرجند- رئیس شهربانی بیرجند- پهلوان شورورزی در حال رفتن به سمت مسابقات هستند.

سال ۱۳۵۰– تـربت حیدریـه
در این سال مسابقات کشتی قهرمانی استان در شهرستان تربت حیدریه و به سرپرستی اینجانب در محیط باز دبیرستان قطب این شهرستان برگزار شد . کشتی ها بسیار سنگین و در وزن های مختلف و با داوری های سخت و گاهی جنجالی برگزار شد . بهرحال تیم مشهد مقام اولی را از آن خود کرد و این جانب هم طبق سال های پیش سرپرستی کلیه مسابقات آزاد و فرنگی را به عهده داشتم . در فینال این مسابقات فرماندار و رئیس تربیت بدنی تربت حیدریه به همراه مدیر کل تریبت بدنی استان ، آقای جعفریان در مراسم توزیع مدال ها شرکت داشتند و علاوه بر حکم و مدال ورزشی جوایز مخصوصی از طرف تربیت بدنی تربت حیدریه به کشتی گیران اهدا شد .

سال ۱۳۵۰– اصـفهان ، کشتی آزاد
در همین سال مسابقات قهرمانی کشور در اصفهان برگزار گردید اما تیم خراسان در این دوره درخشش چندانی نداشت و از ده وزن شرکت کننده به استثناء یک وزن هیچ کدام بر روی سکوهای دهگانه جای نگرفتند و با تاسف زیاد اکثر آنها اوت شده و از دوره مسابقات خارج شدند ؛ تحلیل گران و مفسران ورزشی ۲ علت : کمی انگیزه و همچنین قرعه های بَد را باعث باخت تیم کشتی آزاد دانستند . فقط در وزن سوم محسن فره وشی توانست مقام اول این وزن را بدست بیاورد و تیم خراسان با ۵/۱۵ امتیاز در مکان پنجم این دوره از مسابقات قهرمانی قرار گرفت که برای من و اعضاء تیم یک شکست سنگین محسوب می شد .

سال ۱۳۵۰– تـهران ، کشتی فرنگی
در همین سال مسابقات کشتی قهرمانی کشور در رشته فرنگی در تیرماه سال ۱۳۵۰ در تهران برگزار شد و تیم خراسان شکست سنگینی که در کشتی آزاد در همین سال خورده بود را جبران کرده و مقام سوم کشور را کسب نمود .
اعضای برتر تیم کشتی فرنگی عبارت بودند از :
۱٫ یحیی طاهری – وزن دوم- مقام اول
۲٫ علی مسگری – وزن سوم- مقام سوم
۳٫ حسین معرب – وزن پنجم- مقام اول
۴٫ امیر منوری – وزن ششم – مقام سوم
۵٫ عباس گلمکانی – وزن هشتم – مقام سوم

تیم کشتی فرنگی و آزاد مشهد در مسابقات استانی شهرستان سبزوار – سال ۱۳۵۱

سال ۱۳۵۱– سبـزوار
مسابقات کشتی قهرمانی استان در رشته فرنگی و آزاد در شهرستان سبزوار در فصل تابستان در محیط باز یکی از مدارس این شهرستان برگزار شد که اینجانب سرپرست مسابقه بودم و چند روزی زودتر به همراه آقای ثابتی جهت آماده سازی محیط کشتی و جور کردن تشک ها به این شهر عزیمت کرده . تیم آزاد را جناب آقای فخرائی و فرنگی را هم به پهلوان وفادار سپرده تا کشتی گیران را راهنمایی کنند و خوشبختانه هر دو تیم ما مقام اول استان را کسب کردند . در این دوره از مسابقات هوا بسیار گرم و کشتی گرفتن در محیط سرباز خیلی سخت و کشنده بود ، بهرحال مسابقات در سطح خوب و قابل قبولی برگزار شد .
اسامی تیم مشهد در کشتی آزاد و فرنگی به شرح ذیل می باشد . آقایان :
كمالی- رشیدی- صفارزاده- عرفانی- علی جلالی- اكبر زحمتكش- شیپورچی- مربی حاج آقای وفادار
اسامی تیم مشهد در رشته آزاد عبارتند از آقایان :
یل پور- شیخی- حسن بامشكی- علی بامشكی- جمشید كشوری- مقدم- پركار- تقدیسی و مربی تیم محمد فخرائی – سر پرست محمدیان

کلیه کشتی گیران استان خراسان در مسابقات استانی سبزوار – سال ۱۳۵۱

سال ۱۳۵۱– تـهران
سی و سومین دوره مسابقات قهرمانی کشتی آزاد کشور در سال ۱۳۵۱ در تهران برگزار شد و تیم ما هم در این دوره از مسابقات حضور داشت ولی نتیجه خوبی عاید تیم همیشه قهرمان خراسان نشد و مقامی بهتر از مقام چهار یا پنجمی بدست نیاوردیم . در این دوره از مسابقات فقط دو کشتی گیر از تیم ما توانستند بر سکوی قهرمانی تکیه زنند و در وزن های دیگر زیاد توفیقی بدست نیاوردیم .
۲ کشتی گیر برتر این دوره عبارت بودند از :
۱٫ حسن راستگو – وزن اول – مقام سوم
۲٫ ابراهیم آزمون – وزن هشتم – مقام دوم
بقیه نفرات در ردیف های چهارم – پنجم و ششمی جا ماندند .
در کشتی فرنگی که بعد از کشتی آزاد شروع شد جوانان قهرمان ما توانستند در کورس قهرمانی قرار گیرند و بعد از تهران به نایب قهرمانی دست یابند و تلافی کشتی آزاد را در بیاورند و نگذارند استان خراسان بدون کاپ قهرمانی به خراسان بازگردد .
نفرات برتر تیم خراسان در رشته فرنگی عبارت بودند از :
۱٫ محمود مهدیزاده – وزن اول- مقام سوم
۲٫ یحیی طاهری – وزن دوم – مقام دوم
۳٫ سیدعلی معرب – وزن سوم – مقام دوم
۴٫ حسین معرب – وزن پنجم – مقام دوم
۵٫ عباس گلمکانی – وزن هشتم – مقام سوم
۶٫ محمود تقدیسی – وزن دهم- مقام سوم

یک خاطره از دوران مربیگری
یادم هست یک شب که در سالن کشتی خیام قدیم در کوچه مُقبل کنار تشک نشسته بودم آقای علی ثابتی که مسئول سالن کشتی بود پیشم آمد و گفت : آقا یک جوان آمده و با شما کار دارد . گفتم بگو بیاید بالا ، چون سالن خیام دو طبقه بود ، طبقه زیرزمین رختکن و سرویس بهداشتی و دوش ها بودند و طبقه بالا محل تمرین و تشک های کشتی بود . آن جوان آمد و سلام کرد ، پرسیدم اسم و فامیلت چیست ؟ گفت : محمد خادم ازقندی . از او پرسیدم کارت چیست و چه کار داری ؟ گفت : آمده ام آقا اگر اجازه بدهید در تمرینات کشتی شما شرکت کنم . من یک نگاه مربیگرانه به اندام آن جوان انداختم و دیدم یک جوان ضعیف و استخوانی است ، به او گفتم : پسرجان تو خیلی ضعیف هستی ، اگر می خواهی اینجا تمرین کنی این کشتی گیران ما قوت و زور زیادی دارند و شما را اذیت خواهند کرد و ممکن است که در تمرینات صدمات جدی بر شما وارد شود و دست و پای شما را بشکنند ، جای شما اینجا نیست . آن جوان خداحافظی کرد و رفت ؛ چند روز بعد وقتی در خیابان راه می رفتم تا به محل کارم بروم دیدم ۲ تا جوان پشت سر من می آیند و با هم دیگر گفت و گو می کنند ، هر طرف که می روم پشت سر من می آیند کمی تحمل کرده و به جای مناسبی که رسیدم سریع برگشتم و گفتم : چکار دارید که من را مرتباً تعقیب می کنید ؟ دو جوان سر جای خود میخکوب شدند و به یکدیگر می گفتند تو بگو و آن یکی دوباره می گفت تو بگو . بلاخره یکی شهامت کرد و به جلو آمد و گفت: آقای محمدیان ما دو نفر از شما یک خواهش داریم ، می شود بگوییم ؟ گفتم بگویید ، یکی از آنها سریع جلو پرید و گفت : آقا اگر ممکن است بگذارید آقای خادم برای تمرین پیش شما بیاید ، جوان خوب و برومندی است . گفتم اشکال ندارد ولی چون جوان ضعیف اندامی بود به خاطر خودش به او گفتم که ممکن است آسیب جدی ببیند ولی حالا اگر او دوست دارد در جای من تمرین کند حرفی نیست می تواند از شب آینده به سالن خیام بیاید و تمرینات خودش را زیر نظر من شروع کند . این دو جوان از بنده تشکر کرده و با خوشحالی فراوان رفتند . از شب آینده آقای محمد خادم در تمرینات شرکت کرد و دیری نپایید که از نظر بدنی سریع رشد کرده و قوی شد و چون پهلوان زیرک و باهوشی بود توانست در کنار قهرمانان بزرگ صف آرایی کند و طوری آماده و ساخته شده بود که هم درکشتی وزنی و هم در کشتی باستانی و پهلوانی شرکت می کرد و حریفان سنگین تر از خود را اذیت و آزار می داد و بعد ها هم در جَرگه قهرمانان جهان و کشور قرار گرفت و اینک هم با دو فرزند قهرمان خود روزگار را به سر می برد .

یكی از مسابقات استانی در شهرستانهای استان داور كریم محمدیان

خاطره ای از هزاران خاطره دیگر
صحبت از سرایدار و مسئول باشگاه خیام شد . باید عرض کنم شخصی به نام آقای علی ثابتی سرایدار و مسئول سالن تمرین کشتی خیام بود . ایشان در طول سال های خدمتش با بنده بوده و به قول قدیمی ها قوت دست چپ و راست من بود . ایشان کشتی گیر بسیار قرص و محکم و از نظر بدنی خیلی جسور و بی باک بود و حرکات سختی را گاهی اوقات انجام می داد و در وزن دوم کشتی می گرفت و یکی ازکشتی گیران خوب استان بود . چون از خانواده ضعیف بود نتوانست راه قهرمانی را به صورت مداوم و فشرده طی کند و خیلی زود از جَرگه کشتی گیران رها شد و به خدمت کشتی گیران درآمد و در اصل دست یار بنده شد و وظیفه آماده سازی تشک های تمرین و تشک های مسابقه ای را برعهده داشت . آن موقع تشک ها مثل امروز از فوم ابرفشرده و تر و تمیز نبود ، تشک های برزنتی را با پشم اضافی قالی ها و یا پنبه های لونتر که نوع درجه سه و چهار پنبه ها بود می گرفتیم و آنها را داخل تشک ها می کردیم و یک چادر برزنتی کامیون هم روی آنها می کشیدیم ، با این وجود تشک ها خیلی ناجور و غیر هم سطح بود و کشتی گیران روی چنین تشک هایی تمرین می کردند . ایشان در این کار تبَحُر داشت و مثل تشک های فابریک آنها را با نخ و سوزن مخصوص می دوخت و کنار هم می چید و زحمت فراوان در آماده کردن تشک و سالن ، مخصوصاً که در مسابقات اُستانی چند روز جلوتر با یکدیگیر به آن شهر سفر می کردیم و این مسائل حاشیه ای مسابقات را به کمک هم برطرف می نمودیم تا مسابقات به نحو احسن برگزار شود . آن موقع اکثر شهرستان ها فاقد تشک و سالن بودند اما با همت این جوان همه چیز در موقع مسابقات مهیا می شد . قصد از بیان این گفته ها این بود که فداکاری ها و زحمت و تلاش زیاد ایشان را بگویم و از او برای همه چیز و همیشه قدردان باشم .
باید عرض کنم که آقای علی ثابتی به نام علی تارزان معروف بود و اکثراً او را به نام تارزان صدا می کردند . چون همانطور که گفتم ایشان از نظر قدرت انگشتان و فرز بودن بدن بی همتا بود . در همان سالن خیام که دیوارهای آن از آجر سفال بود با کشتی گیران با یکدیگر شرط گذاشتند که ایشان از دیوار راست سالن خیام بالا برود . یک عده معتقد بودند ایشان این کار سخت و طاقت فرسا را انجام خواهد داد و عده ای هم منکر آن بودند و ایشان را در این عمل سخت ناموفق می دانستند . وقتی شرط و شروط گذاشته شد این جوان جویای نام مثل آب خوردن و بسیار ساده و آسان به علت داشتن پنجه های قوی و اعتماد به نفس فراوان و آمادگی بدنی بسیار زیاد و خود از دیوار راست سالن خیام بالا رفته و بر پشت بام این سالن رسیده و توانست این رکورد سخت شرط بندها را بشکند و بعد از آن واقعه بود که به ایشان نام علی تارزان را دادند . چون آن موقع فیلم های سینماهای مشهد قهرمانی را نشان می داد که در جنگل ها زندگی می کرد و زندگی سختی داشت و از درختان به راحتی بالا می رفت و رودخانه ها را در می نوردید و ایشان را هم به نام آن قهرمان فیلم های تارزان لقب دادند . بعد از آن واقعه نیز ایشان ماساژور تیم خراسان شد و همچنین دستیار بنده و به استخدام دائمی تربیت بدنی در آمد و حدود ۲۵ سال کمتر یا بیشتر با هم کارهای بزرگی را در استان خراسان برای ارتقای کشتی این سرزمین انجام دادیم .
ایشان در حال حاظر بازنشسته سازمان تربیت بدنی استان خراسان رضوی می باشد و در کنار خانواده زندگی آرام و خوبی را سپری می کند .

فریاد مربی برای پیروزی شاگرد
سال ۱۳۵۲– شـیروان
در سال ۱۳۵۲ مسابقات قهرمانی کشتی در شهرستان شیروان در فصل تابستان و در سالن سرپوشیده پوررضا برگزار گردید . اکثر شهرستان های استان در این مسابقات شرکت داشتند . دیگر مسابقات بر روی تشک های پنبه ای و برزنتی نبود بلکه همه شهرستان های دارای کشتی از تشک های ابری و پلاستیکی و سالن سرپوشیده برخوردار بودند و زحمات اینجانب و آقای علی ثابتی کمتر شده بود و وظیفه ما فقط نظارت بر مسابقات و حواشی آن بود که حقی از کشتی گیری ضایع نشود و مسابقات به طور سلامت و در آرامش برگزار گردد . این سال هم مسابقات به سرپرستی بنده و به کمک تربیت بدنی شهرستان شیروان که آقای ایرج سعادت یار مرد علاقه مند به ورزش آن شهرستان بودند و تلاش زیادی با همکاران خود انجام دادند ، مسابقات به نحو احسن برگزار گردید و تیم شیروان در آن سال به مقام دوم بعد از مشهد دست پیدا کرد و قوچان هم سوم شد .
نفرات شرکت کننده تیم مشهد عبارت بودند از آقایان :
حسن راستگو – محمد رسولی – یحیی طاهری – کریم زرینی – علی یامشکی – عباس گلمکانی – علی روحانی – ابراهیم آزمون- غلامعلی عاقلتر
نفراتی که بر روی سکوی قهرمانی استان قرار گرفتند به وسیله رئیس تربیت بدنی استان آقای جعفریان و فرماندار شهرستان شیروان و چند تن از افراد سرشناس شیروان ، مدالهای خود را دریافت نمودند . مسابقات به مدیریت سرپرستی بنده بود .

كریم محمدیاندر حال سخنرانی در یكی از مسابقات شهرستانهای استان

سال ۱۳۵۲– مـازندران
مسابقات قهرمانی کشوری سال ۱۳۵۲ در اردیبهشت ماه در مازندران و در شهرستان بابل برگزار شد . با تماشاچیان زیاد مازندرانی این دوره از مسابقات از شور و گرمی خاصی برخوردار بود . تیم خراسان در این دوره ازمسابقات کشتی آزاد مقامی بهتر از چهارمی نصیبش نشد و به همان مقام بسنده کرد و فقط ۲ تن از قهرمانان ما توانستند بر روی سکو قرار بگیرند .

این افراد عبارت بودند از :
۱٫ حسن راستگو- وزن اول- مقام دوم
۲٫ علی بامشکی – وزن پنجم- مقام دوم
و با این دو قهرمان ۱۲ امتیاز بدست آوردیم و بقیه نفرات تیم در مقام های چهارمی و پنجمی و ششمی ماندند . متاسفانه در کشتی فرنگی که در شهرستان ساری بعد از کشتی آزاد برگزار شد ، در آن مسابقه هم تیم همیشه پیروز خراسان به مقامی بهتر از مقام چهارمی دست نیافت . یعنی هم در کشتی آزاد و هم در فرنگی برای اولین بار در سال های ۱۳۲۸ تا ۱۳۵۳ خراسان از جام قهرمانی در هر دو رشته کشتی آزاد و فرنگی جا ماند .
نفرات برتر کشتی فرنگی که بر روی سکو ماندند عبارت بودند از آقایان :
۱٫ یحیی طاهری – وزن دوم – مقام دوم
۲٫ عباس گلمکانی – وزن هشتم- مقام سوم
۳٫ علی روحانی – وزن نهم- مقام دوم
در این مدت طولانی شرکت تیم خراسان در مسابقات قهرمانی کشور از نظر مدالی و کاپ قهرمانی برای اولین بار بود که که استان نزول فاحشی داشت . علت آن هم این بود که تیم خراسان از کهولت سن ورزشی می نالید که باید دست به جوان گرایی می زدیم .

سال ۱۳۵۳– مـشهد
مسابقات استانی سال ۱۳۵۳ در شهرستان مشهد در کنار حرم حضرت رضا در سالن مهران به سرپرستی اینجانب برگزار شد . در آن سال کشتی گیران جوانی از مشهد در تیم حضور داشتند که عبارت بودند از آقایان :
حسن راستگو – چنگیز عامل – محمد رسولی – علیرضا رستمی – علی بامشکی – عفت دار – جواد افشار –
علی روحانی و عزیز نظری
که تیم خراسان را تشکیل دادند تا در مساقبات قهرمانی کشتی آزاد که در کرمانشاه برگزار می شد شرکت کنند و ضمناً آقای محمد خادم هم وظیفه مربی گری و کمک به بنده را نیز برعهده داشتند .
اعضای تیم فرنگی که برای قهرمانی کشور انتخاب شدند عبارت بودند از آقایان:
محمود مهدیزاده – یحیی طاهری – علیرضا رستمی – حسین معرب- امیر منوری- خدابخش عفت دار- اکبر شیدا
علی روحانی – محمد حسین قادری

تیم کشتی خراسان در مسابقات جام افغانستان
سال ۱۳۵۳– کـرمانشاه ، کشتی آزاد
مسابقات قهرمانی کشور در سال ۱۳۵۳ در کرمانشاه به راه افتاد و قهرمانان فراوانی از کلیه استان ها شرکت نموده بودند . تیم خراسان هم در این دوره از مسابقات حضور داشت و دست به جوان گرایی تیمی زده بود اما از اِقبال بد این تیم نفرات جوان در دوره های اول و دوم به قهرمانان ارزنده و زُبده تیم های شرکت کننده برخورد نموده و آنطور که باید و شاید نتوانستند خودشان را برای اولین بار نشان دهند و در مقام ششمی ماندند و برای دومین سال از قهرمانی مسابقات کشوری جا ماندند .
نفرات برتر سکوهای قهرمانی عبارت بودند از :
۱٫ حسن راستگو – وزن اول- مقام دوم
۲٫ علی روحانی – وزن نهم- مقام دوم

تیم کشتی برق خراسان

سال ۱۳۵۳– اهـواز ، کشتی فرنگی
اما در مسابقات فرنگی که در خوزستان شهرستان اهواز برگزار شد ، تیم خراسان توانست تمام رقیبان خود را از میدان خارج کرده و در سکوی اول قهرمانی کشور جای بگیرد و دوباره به روزهای اوج خود برسد . تیم کشتی فرنگی ما از نفرات جوانتری استفاده کره بود که خوشبختانه جواب مثبت داد و قهرمان شد .
نفرات برتر سکوی قهرمانی کشور در رشته فرنگی در تیم خراسان عبارت بود از :
۱٫ یحیی طاهری – وزن دوم – مقام اول
۲٫ علیرضا رستمی – وزن چهارم – مقام سوم
۳٫ حسین معرب – وزن پنجم- مقام اول
۴٫ امیر منوری – وزن ششم- مقام دوم
۵٫ علی روحانی – وزن نهم- مقام دوم

کاپ قهرمانی در دستان تیم خراسان در مسابقات جام ریاست جمهوری افغانستان

سال ۱۳۵۴– بـجنورد
در سال ۱۳۵۴ مسابقات انتخابی قهرمانی استان در شهرستان بجنورد برگزار شد . محل مسابقات سالن ملت این شهرستان و به مدت ۳ روز بود و سرپرستی مسابقات را اینجانب برعهده داشتم . رئیس تربیت بدنی بجنورد آقای عزیز الله عزیز خانی ، با تمام تلاشی که داشت توانست تیم بجنورد را بعد از تیم مشهد به قهرمانی استان برساند و تیم های قوچان و نیشابور و تربت حیدریه و شیروان در مراحل بعد قرار گرفتند .
تیم انتخابی که برای مسابقات قهرمانی کشور انتخاب شدند ، آقایان :
حسن راستگو – امیر نوربخش – چنگیز عامل – علیرضا رستمی – محمود قشنگ خدابخش عفت دار – نوروز نظری – حسین مهرافروزیان – علی روحانی – عزیز نظری
و سرپرستی مسابقات استانی به عهده اینجانب بود كریم محمدیان از مشهد
اعضای تیم فرنگی استان هم عبارت بودند از :
محمود مهدیزاده – یحیی طاهری – علیرضا رستمی – بهرام توکلی – امیر منوری خدابخش عفت دار – علی اکبر شیدا – محمدحسین قادری

سال ۱۳۵۴ – هـمدان ، کـشتی آزاد
مسابقات قهرمانی کشور سال ۱۳۵۴ در کشتی آزاد در شهرستان همدان برای اولین بار برگزار شد ، که از شور و هیجان زیادی برخوردار بود . چون تیم جوانان اوهایوِ آمریکا هم در این سری از مسابقات شرکت داشتند . در این دوره نفرات جدیدی در تیم خراسان جای گرفته بودند و تقربیاً هم نتیجه خوب بدست آمد و جوانان تیم نسبتاً از خود مایه گذاشته و تا سکوی سومی خود را رساندند .
نفرات برتر تیم خراسان بر روی سکوها عبارت بودند از :
۱٫ حسن راستگو – وزن اول- مقام دوم
۲٫ محمود قشنگ – وزن پنجم- مقام سوم
۳٫ خدابخش عفت دار – وزن ششم – مقام سوم
۴٫ جواد افشارپور – وزن هفتم- مقام دوم

تیم کشتی خراسان اعزامی به مسابقات جام افغانستان – سال ۱۳۵۴
ایستاده از راست به چپ : خدابخش عفت دار- حسین مهرافروزیان- محمد فخرائی مربی كریم محمدیان سرپرست تیم- محمود قشنگ- علیرضا رستمی- عسگر ناجی كمك مربی
نشسته از راست: حسن راستگو- قدیر نخودچی- چنگیز عامل
سال ۱۳۵۴ – ایـلام ، کشتی فرنگی
در سال ۱۳۵۴ در شهرستان ایلام قهرمانی کشور در رشته فرنگی برگزار شد که تیم خراسان تقریباً ۷۰% چهره جدید به خود گرفته بود و تقریباً جوان های جویای نام جواب این تیم را هشتاد درصد به هدف نزدیک کردند . هرچند که مقام تیمی خراسان بالاتر از چهارمی نرفت
نفرات جوانی که برروی سکوی قهرمانی قرار گرفتند عبارت بودند از :
۱٫ محمود مهدیزاده – وزن دوم- مقام دوم
۲٫ خدابخش عفت دار – وزن ششم – مقام سوم
۳٫ علی اکبر شیدا – وزن هفتم- مقام سوم
۴٫ محمدحسین قادری – وزن دوم- مقام سوم
باید گفته شود در این دوره از مسابقات قهرمانی کشور از وجود یحیی طاهری و حسین معرب ، تیم خراسان سود نبرد و نفرات جوانتر جایگزین این افراد شدند .

تیم کشتی خراسان
سال ۱۳۵۵– شـیروان
مسابقات انتخابی قهرمانی استان در سال ۱۳۵۵ در شهرستان شیروان برگزار گردید که مسابقات بسیار سنگین و سخت بود چون تمامی کشتی گیران برجسته استان و به خصوص مشهد در این دوره حضور داشتند . مسابقات در چند روز انجام شد و نفرات برجسته جهت شرکت در مسابقات کشتی قهرمانی کشور که در استان گیلان شهرستان رشت برگزار می شد انتخاب شدند .
اعضای تیم خراسان عبارت بودند از آقایان :
حسن راستگو – قدیر نخودچی – چنگیز عامل – علیرضا رستمی – محمود قشنگ خدابخش عفت دار – حسین مهرافروزیان – علی روحانی – عزیز نظری اصغر یزدانی
که این افراد تیم کشتی آزاد خراسان را تشکیل می دادند و سرپرست و سرمربی تیم اینجانب بودم .
تیم فرنگی هم عبارت بودند از آقایان :
قربان سادات زاده – عیسی هنرپیشه – عفت دار – علی روحانی – عباس صحرائی- عزیز نظری و چند تن دیگر که متاسفانه اسامی آنها در خاطرم نمی باشد .

کریم محمیان در زورخانه در تماشای ورزش باستانی
سال ۱۳۵۵ – رشـت
این دوره از مسابقات قهرمانی کشور در کشتی آزاد و فرنگی در شهرستان رشت و در شهریورماه برگزار شد . به طورکلی یک حالت دل افسردگی در میان کشتی گیران و مربیان تیم ها وجود داشت چون اعتقاد داشتند که فدراسیون کشتی یک هدف مشخصی ندارد و هیچ تعهدی نسبت به مخارج تیم ها و زحمت هیآت های کشتی استانها را ندارد . باید عرض کنم که تیم کشتی آزاد خراسان با کوشش و تلاش فراوانی که نمود توانست نایب قهرمان این دوره از مسابقات گردد .
نفرات برتر سکوهای خراسان در کشتی آزاد عبارت بودند از :
۱٫ حسن راستگو – وزن اول- مقام سوم
۲٫ قدیر نخودچی – وزن دوم- مقام اول
۳٫ چنگیز عامل – وزن سوم- مقام سوم
۴٫ علیرضا رستمی – وزن چهارم – مقام سوم
۵٫ محمود قشنگ – وزن پنجم – مقام اول
۶٫ خدابخش عفت دار – وزن ششم – مقام دوم
۷٫ حسین مهرافروزیان – وزن هفتم – مقام سوم
اما در کشتی فرنگی سال ۱۳۵۵ تیم خراسان نتوانست مقامی بالاتر از چهارمی کسب نماید .
نفرات برتر خراسان در رشته فرنگی عبارت بودند از :
۱٫ قربان سادات زاده – وزن اول- مقام دوم
۲٫ خدابخش عفت دار – وزن ششم – مقام دوم
۳٫ عزیزاله نظری – وزن هشتم- مقام سوم
۴٫ علی روحانی – وزن نهم- مقام دوم

سال ۱۳۵۶ – گـناباد
این دوره از مسابقات قهرمانی استان خراسان در شهرستان گناباد برگزار گردید و کلیه تیم های استان خراسان در این سال در مسابقات کشتی قهرمانی استان شرکت کردند نفرات تیم کشتی مشهد عبارت بودند از آقایان :
حسن راستگو – قدیر نخودچی – چنگیز عامل – علیرضا رستمی – محمود قشنگ خدابخش عفت دار – منصور خوشدل – علی روحانی – عزیز نظری
که تیم کشتی مشهد را به سرپرستی و مربیگری اینجانب تشکیل می دادند .
که بعداً هم در مسابقات کشتی قهرمانی اکثر به قریب اتفاق این کشتی گیران به اضافه چند تن دیگر از شهرستان های خراسان تیم کشتی قهرمانی کشور را تشکیل دادند . اما در آن سال موفقیت خوبی کسب نشد و تیم کشتی آزاد ما با چند مقام دوم و سومی به زحمت توانست بر روی سکوی قرار بگیرد و در کشتی فرنگی هم چندان درخشندگی نداشتیم و به علت قرعه های ناجور و کمی تعصب کشتی گیران نتوانستیم مقامی بهتر از پنجم یا ششمی کسب نماییم . باید عرض کنم در کشتی فرنگی کشتی گیران ما افت و کم کاری نشان دادند که این ضربه ای بود برپیکر تیم خراسان و باید در سال آینده کوشش فراوان می کردیم تا دوباره مثل سال های گذشته بتوانیم از عنوان و مقام و سکوی خود حفاظت نماییم.

كریم محمدیان در جمع چند تن از پیشكسوتان و شاگردان خودش

سال ۱۳۵۶– تـهران
در سال ۱۳۵۶ مسابقات در شهریور ماه در تهران برگزار شد . مسابقات جام جهانی لوزان سوئیس هم در این سال در پیش بود و مسابقات حالت انتخابی تیم ملی را داشت که کشتی گیران بسیار زیادی در این دوره از مسابقات شرکت کرده بودند و از آمادگی خوبی برخوردار بودند . تیم خراسان توانست با بدست آوردن ۲۷ امتیاز بعد از تیم های تهران و کرمانشاه به مقام سوم کشور دست پیدا کند .
نفرات برتر تیم خراسان که صاحب مدال و سکو شدند به شرح ذیل می باشد :
۱٫ حسن راستگو – وزن اول- مقام سوم
۲٫ قدیر نخودچی – وزن دوم – مقام دوم
۳٫ حسین مهرافروزیان – وزن هفتم- مقام دوم
۴٫ علی روحانی – وزن نهم – مقام سوم
در کشتی فرنگی که آن هم در تهران برگزار شد برعکس سال های پیش که همیشه کشتی استان خراسان جزء ۳ تیم برتر کشور بود متاسفانه در این دوره از مسابقات در مقام ششم کشور جا ماند و نتوانست کرسی بهتر از این مقام کسب نماید . چون تیم تقریباً جوان شده بود و همچنین قهرمانان خراسان از قرعه های ناجوری برخوردار شده بودند عده ای علت افت تیم خراسان را دلایلی که در بالا ذکر شد می دانستند .
نفرات برتر کشتی فرنگی تیم خراسان عبارت بودند از :
۱٫ علیرضا رستمی – وزن پنجم- مقام دوم
۲٫ منصور قوامی – وزن هشتم- مقام سوم
جز این دو کشتی گیر بقیه نفرات تیم در مقام های پنجم ششمی جا ماندند .

تجلیل از كریم محمدیان و پهلوان حمید توكل و جمعی از پهلوانان دیگر
سال ۱۳۵۷– درگـز
قهرمانی استان در کشتی آزاد و فرنگی در تابستان سال ۱۳۵۷ در شهرستان مرزی و کوچک درگز و در محل استادیوم ورزشی این شهر برگزار شد . تیم های کشتی اکثر شهرستانها در این دوره از مسابقات با تمام توانایی های خودشان شرکت کرده بودند . تیم مشهد هم به سرپرستی و مربیگری اینجانب و به کمک مربیگری پهلوان وفادار و فخرائی دراین مسابقات حضور داشت . در این مسابقات آقای استاد بلور که یکی از قهرمانان و مربیان و رئیس فدراسیون سابق کشور بودند جهت دیدن از این مسابقات و برای تشویق ورزشکاران این راه پر پیچ و خم و دور شهرستان درگز را پیموده و در میان ورزشکاران حضور پیدا کردند که باعث دلگرمی و تشویق کلیه کشتی گیران استان شدند .
بعد از این مسابقه استان خراسان از یک تیم خوب و یکدست برخوردار شد و توانست در کشتی آزاد و فرنگی به نایب قهرمانی کشور دست پیدا کرده و از عنوان های سال های گذشته خود دفاع کند .

کریم محمدیان در بین عده ای از کشتی گیران و شاگردانشان

سال ۱۳۵۷ – سـاری
سی و نهمین دوره ی مسابقات قهرمانی کشور در سال ۱۳۵۷ در تیر ماه و در ساری برگزار شد و تیم خراسان با امتیاز خوب به نایب قهرمانی دست پیدا کرد و توانست بعد از مازندران دیگر تیم ها را پشت سر بگذارد .
نفرات برتر تیم خراسان در سکوهای قهرمانی به شرح ذیل می باشد :
۱٫ حسن راستگو – وزن اول- مقام اول
۲٫ علی صائب – وزن سوم – مقام سوم
۳٫ محمود قشنگ – وزن پنجم- مقام اول
۴٫ خدابخش عفت دار – وزن ششم- مقام اول
۵٫ عباس صحرائی – وزن نهم- مقام دوم
در کشتی فرنگی هم مانند کشتی آزاد بعد از تیم اصفهان نایب قهرمانی کشور را در همان سال یعنی ۱۳۵۷ بدست آوردیم
اعضای تیم برتر سکوها در کشتی فرنگی عبارت بودند از :
۱٫ حمید کاشمری – وزن دوم- مقام سوم
۲٫ علی صائب – وزن سوم – مقام اول
۳٫ عزیز نظری – وزن نهم – مقام دوم
بقیه نفرات نتوانستند بر سکوی قهرمانی قرار بگیرند ولی برای تیم خراسان کسب امتیاز نمودند تا خراسان بتواند به نایب قهرمانی برسد .

سال ۱۳۵۸– شهرستان گـناباد
مسابقات قهرمانی کشتی آزاد و فرنگی در سال ۱۳۵۸ به سرپرستی اینجانب در شهرستان کویری و زیبای گناباد برگزار شد . بنده چند روز جلوتر از تیم های شرکت کننده در این شهرستان کوچک ولی زیبا حضور پیدا کردم تا برنامه و کارهای جانبی مسابقات کشتی را فراهم آورم . در روز موعد تمام تیم های شرکت کننده در این شهرستان گرد هم آمده و مسابقات استانی به طور رسمی و خیلی با شکوه با شرکت تمامی تیم های کشتی شهرستان های استان پهناور خراسان برگزار شد . تیم مشهد و تربت حیدریه و نیشابور و یا بجنورد در مقام های اول تا سوم جای گرفتند و تیم آماده ای برای مسابقات قهرمانی کشور در رشته فرنگی و آزاد انتخاب شد .
کشتی فرنگی :
محمود مهدیزاده – حسن کاشمری – غضنفر اژدری – بهرام توکلی – فرخ مدیر محمد بهاء بسته – اکبر شیدا – حسینعلی صحرائی – عزیز اله نظری
کشتی آزاد :
حسن راستگو – محمود قاسمیان – جواد رائینی – حسین فهیمی – محمود قشنگ- خدابخش عفت دار – محمود مهماندوست – حسن صحرائی – محمد سدیدی
سال ۱۳۵۸ – تـهران ، کشتی آزاد
چهلمین دوره مسابقات قهرمانی کشور در سال ۱۳۵۸ در شهریور ماه در تهران برگزار شد که تیم ها همه از آمادگی خوبی برخوردار بودند و تیم منتخب خراسان توانست در کشتی آزاد دراین تورنمت به مقام سوم نایل گردد .
نفرات برتر سکوهای تیم خراسان به شرح ذیل می باشند :
۱٫ جواد رائینی – وزن سوم – مقام سوم
۲٫ عبای صحرائی – وزن نهم- مقام دوم
۳٫ احمد سدیدی – وزن دهم- مقام دوم

سال ۱۳۵۸ – مـشهد ، کشتی فرنگی
سال ۱۳۵۸ وقتی که مسابقات کشتی آزاد در تهران برگزار می شد مصادف بود با فوت آیت الله طالقانی و کشتی فرنگی بعد از اتمام کشتی آزاد برگزار نشد و مسابقات فرنگی را به مشهد منتقل نمودند . در مهرماه سال ۱۳۵۸ مسابقات برگزار شد و تیم مشهد توانست در این دوره از مسابقات به مقام قهرمانی اول کشور دست پیدا کند .
نفرات برتر تیم خراسان به شرح ذیل می باشند :
۱٫ حسن کاشمری – وزن دوم- مقام اول
۲٫ محمد اژدری – وزن سوم – مقام دوم
۳٫ بهرام توکلی – وزن پنجم – مقام اول
۴٫ محمد بهاء بسته – وزن هفتم- مقام دوم
۵٫ حسنعلی صحرائی – وزن هشتم- مقام سوم
۶٫ عزیز اله نظری – وزن نهم – مقام سوم
و این آخرین سال مربیگری به سرپرستی اینجانب در تیم های خراسان بود و بعد از این دوره به مقام بازنشستگی نایل آمده و از کشتی جدا شدم .

کریم محمدیان در زورخانه شهید چمران به تماشای ورزش باستانی نشسته است

مسابقـات بُـرون مرزی
باید عرض کنم که در مدت سی و چند سال مدیریت و مربی گیری در کشتی ، بنده در پنج دوره از مسابقات جهانی و جام های بین المللی کشورهای دیگر به عنوان مربی یا سرپرست شرکت داشتم که بدین شرح می باشد :
۱ . در سال ۱۳۵۳ تیم یکدست و منتخب خراسان در مسابقات جام رئیس جمهوری افغانستان به نمایندگی از کشور ایران شرکت کرد و بنده به عنوان سرپرست تیم در این تورنمت شرکت داشتم که توانستیم در آن سال بعد از شوروی سابق مقام نایب قهرمانی را کسب نماییم .
اسامی تیم عبارت بودند از آقایان :
حسن راستگو – حمید نوربخش – چنگیز عامل – علیرضا رستمی – محمود قشنگ خدابخش عفت دار – نادر افشاریان – عباس صحرائی
آقایان : کریم محمدیان : سرمربی / عباس گلمکانی ، یحیی طاهری ، علی ثابتی : مربی
۲ . در سال ۱۳۵۴ باز هم تیم کشتی خراسان به نمایندگی از ایران در جام افغانستان به سرپرستی و مدیریت اینجانب شرکت نمود . در این دوره نیز توانستیم با بودن چند تیم مطرح جهان من جمله : شوروی سابق – مغولستان و لهستان و دیگر تیم ها مقام قهرمانی این دوره از مسابقات را کسب نماییم .
نفرات شرکت کننده در این مسابقات عبارت بودند از آقایان :
حسن راستگو – قدیر نخودچی – چنگیز عامل – علیرضا رستمی – محمود قشنگ قدرت پورکریمی – خدابخش عفت دار – حسین مهرافروزیان
آقایان : کریم محمدیان : سرمربی / علی بامشکی : مربی / هوشنگ نوذری : داور
۳ . در سال ۱۳۵۵ برای بار سوم در جام ریاست جمهوری افغانستان تیم خراسان به نمایندگی از ایران شرکت نموده که سرمربی تیم را اینجانب بودم . تیم خراسان با تمام توان بار دیگر با بودن شوروی سابق و چند تیم قوی توانست با اقتدار سکوی اول قهرمانی این تورنمت بزرگ را بدست آورد .

داور كریم محمدیان در بودا پست مجارستان

اسامی تیم شرکت کننده در این مسابقات عبارت بودند از آقایان :
حسن راستگو – قدیر نخودچی – چنگیز عامل – علیررضا رستمی – محمود قشنگ خدابخش عفت دار
حسین مهرافروزیان
آقایان : کریم محمدیان : سرپرست و سرمربی / محمد فخرایی ، عسگر ناجی : مربی
۴ . در سال ۱۹۶۶ در مسابقات جهانی تولیدو آمریکا که مصادف با خرداد ماه ۱۳۴۵ می باشد چند تن از کشتی گیران خراسان در تیم ملی حضور داشتند . من جمله : آقای محمد خادم – اسکندر فیلابی و حسین معرب که بنده هم به عنوان مربی تیم ملی کشتی کشور ایران به همراه تیم در این مسابقات حضور داشتم . در تاریخ ورزشی و مربی گیری چهل ساله ، این افتخار بزرگی برای بنده محسوب می شد و خاطرات بسیار زیاد و خوشی از این دوره از مسابقات جهانی به یاد دارم .
۵ . در یک دوره از مسابقات جام بین المللی بوداپست مجارستان نیز بنده به عنوان مربی و داور کشتی شرکت کردم که در آن دوره نیز بنده به عنوان داور در این مسابقات داوری خوبی انجام دادم و مورد تشویق کشور میزبان قرار گرفتم . این تورنمت برای اینجانب بسیار خاطره انگیز و به یاد ماندنی است .
این هم چند مسافرت خارجی بنده بود که به عنوان مربی و سرپرست و یا اعضای تیم کشتی در آنها شرکت داشتم.
یك خاطره از سال های ۱۳۲۶ و ۱۳۲۷
باید عرض كنم در این سالها بود كه بنده برای آمادگی خودم چون كه در سال ۱۳۲۶ حقی از من گرفته شد و به جای بنده مربی وقت آقای حسام السلطان خوش نویسان كه به جای بنده آقای بلور كه از دوستان او بود در تیم خراسان عضو نمود و به جای بنده ایشان در آن سال برای خراسان كشتی گرفت و به همین دلیل بنده با خودم عهد كردم كه باید آنقدر تمرین كنم و آماده باشم هر كس را كه در وزن بنده گذاشتن با تمام قدرت او را شكست داده و جزو تیم خراسان باشم به همین جهت تمرینات شدید و هر روزه را آغاز كردم و روزها با لباس ورزشی به طرف كوهای شاندیز می رفتم و بعد از كوه پیمائی و ورزش كه خستگی به من مستولی می كرد لباس گرمكن خودم را در آورده و به دو كمرم می بستم و برای اكسیژن گیری زیاد در باغها و ییلاقات شاندیز شروع به راه رفتن و دویدن نرم می كردم و ضمناً با خودم خیلی بلند فریاد می زدم تا كاملاً ریه های بنده پر و خالی شود تا اكسیژن زیادی برای رفع خستگی به بدن برسانم به خودن نهیب می زدم نگو از این داد و فریاد بنده مردمی كه در باغهای شاندیز زندگی می كردند و صدای بلند مرا می شنیدن و آن لباس ورزشی ضخیم و بسته به كمر بنده برای آنان غیر قابل قبول بوده و فكر می كردند كه بنده دیوانه بیش نیستم و احساس خطر می كردند. یك روز قرار می گذارند كه مردان آنها در كیمن بنشینن و مرا گرفته و تنبیه كنند كه دیگر در آن محیط این كارها را كه باعث ترس اهالی می شد انجام ندهم و چندین مرد قوی روستائی به چوب و چماق در میان بوته ها و درختان تنومند باغها در كمین می نشیند تا من به سمت آنها برسم و همگی و با هم سر بنده ریخته و مرا دستگیر و تنبیه كنند یا بدانند كه من كی و چه هستم در همین موقع كه من به آن گروه رسیده و همچنان فریاد می زدم به طور ناگهانی چندین مرد تنومند و قوی روستائی سد راه بنده شدند و همانطور كه چوبها را بالا برده و به طرف سر و كله بنده فرود آوردند یكی از آنها كه بنام آقای شبیری بود در همین موقع مرا شناخت و فریاد زد دوستان دست نگه دارید ایشان پهلوان كریم محمدیان خودمان است ایشان از قهرمانان كشتی شهرمان می باشند بعد همگی دور بر ما جمع شده و بعد از یك خوش و بشی با آنان آقای شبیری و دیگران مرا دعوت به خانه كردند بنده هم قبول كرده و در منزل آقای شبیری جمع شده بعد از صرف چایی و میوه و ضمن تشكر از آنان به راه خودم ادامه داده و به شهر آمدم و بعد از آن موقع دیگر مردم آنجا از من هراسی نداشتند بلكه گاهی به خدا قوتی من می آمدند و مرا تشویق می كردند و نه اینكه مثل روزهای گذشته از من بترسند این هم یك خاطره از تمرینات و سخت بنده برای آمادگی جسمانی خودم انجام می دادم تا كسی جای بنده را در تیم .كشتی اشغال نكند مثل سال قبل

كریم محمدیان- اعتصام- بابازاده از اهواز

تشكر و قدردانی

در انتهای این گفته ها باید بگویم كه این همه سال كه بنده توانستم در كشتی كشور استان موفقیت پیدا نمایم و به جوانان این مرز و بوم كمك كرده و آنها تا مدال المپیك و جهان و آسیا و كشور استان را كسب نمایند. و بنده به عنوان مربی و سرپر ست تیم نماینده مردم خراسان در سكوهای قهرمانی قرار بگیرم و اظهار غرور و سربلندی نمایم باید بگویم كه این همه پیروزی برای بنده و استانم و شهرم باعث و بانی آن همسر گرامی من بوده كه با تمام توان و كوشش در سنگر خانواده و تربیت بی حد و اندازه برای فرزندان و آماده كردن یك زندگی آرام و پر از نشاط كه با آمدن بنده از سر تمرینات یا مسابقات و با آن محیط پر از انرژی كه به من می داد باعث هر چه بیشتر فعالیت بنده برای جوانان درمیادین ورزشی می شد در همین نوشته ها من خالصانه ترین تشكرات و قدردانی خودم را با تمام وجود از ایشان ابراز می دارم و از خداوند منان می خواهم كه همیشه او را سلامت بدارد كه این همه لطف و محبت برای بنده و فرزندانم داشته است خدایش از او راضی باشد.

ارادتمند شما محمدیان

كریم محمدیان فرزند رحیم محمدیان پدر عزیزم حاج رحیم محمدیان یزدی
در سن كهنسالی

جا دارد در پایان این گفته ها از آقایان موسی صفارزاده، ابراهیم صدری و مجید عباسی كه در گردآوری و تدوین و چاپ این زندگینامه برای اینجانب زحمت فراوان كشیده اند و این مجموعه را به صورت زیبا و خوانا در آورده اند تشكر و سپاسگزاری نمایم.
كریم محمدیان

پهلوانان ایران زمین از سال ۱۳۲۳ تا ۱۳۸۹ كه دارای بازویند شده اند

كریم محمدیان- حمزه وحدت- منصور لطفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

شانزده − ده =